آی پی امداد
abtahi

آموزشی: فلزیاب VLF White IDX Pro

hmx

کاربر
2018-11-26
163
216
مهندس شما لطف داشتید قبلا هم کمک کردید و بنده حقیر ممنونم . اینکه جنابعالی تو ساخت tgsl تجربه دارید اینجا خیلی میتونه کمک کنه هر چند هم به نظرتون پیش پا افتاده باشه و یا مهم نباش .

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: jfrras

hmx

کاربر
2018-11-26
163
216
یه نکته مهم برای تنظیم لوپ با مولتی متر

بعد از ساخت لوپ و بدست آوردن ظرفیت و فرکانس مورد نظر برای مچ کردن لوپ ، مولتی مترو در حالت ولتاژ AC قرار بدید و پروب منفی رو به تغذیه و مثبت رو به یکی از سیمهای RX متصل کنید بعد ولتاژی که نشون داده میشه رو با جابجا کردن لوپها صفر کنید تا مچ بشه .
این فقط برای نال کردن بکار میاد و ربطی به درست و نادرست بودن لوپ ساخته شده نداره .

• Like

jfrras

مدير انجمن تخصصی الکترونیک
مدیر تالار
2007-04-13
3,162
74,227
49
ایران
مهندس شما لطف داشتید قبلا هم کمک کردید و بنده حقیر ممنونم . اینکه جنابعالی تو ساخت tgsl تجربه دارید اینجا خیلی میتونه کمک کنه هر چند هم به نظرتون پیش پا افتاده باشه و یا مهم نباش .
سیم هایی که استفاده می کنید استاندارد جهانی نیست برای اینکه فرکانس مورد نظر رو بدست بیارید با تعداد دور که محاسبه کردید ممکنه یک کیلو هرتز بالا پایین باشه در حالی که فاصله فرکانسی فرستنده گیرنده 1400 هرتز حدودا تنظیم می شه تا با دقت سنس کنه. من برای اینکه فرکانس رو بدست بیارم همون تعداد دور محاسبه شده را می پیچیم بعد با بست پلاستیکی سفت می کنیم وصل می کنیم به دستگاه بعد اندازه گیری فرکانس اگر کم بود دور سیم رو کم می کنیم اگر فرکانس زیاد بود دور سیم رو زیاد می کنیم تا فرکانس مورد نظر رو پیدا کنیم همچنین برای گیرنده می تونید طبق این فرکانس و سیم محاسبه کنید.

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: hmx

hmx

کاربر
2018-11-26
163
216
عرض ارادت خدمت مهندس بزرگوار .

در این مورد درست فرمودین جنس سیمها واقعا از مدلی به مدل دیگه فرق میکنه که باعث میشه نشه فقط به تعداد دورها اطمینان کرد .

در مورد فرکانس درست متوجه نشدم اگر کم بود تعداد دور کم میشه و بالعکس تعداد دور زیاد میشه طبق گفته جنابعالی ؟؟!

الان rx فرکانس نمیده و ولی tx میده . در مدار خودتون فرکانس rx رو با چه روشی اندازه گیری کردین چون مدار من چیزی نشون نمیده ؟

مورد بعدی ولوم تریشولد و سنسه که کار نمیکنه قبلا موقع جابجایی دسته ولوم به پشت مدار کشیده شد و اتصالی داد به نظرتون از اتصالیه یا بخاطر تنظیم نبودن کویل هاست ؟

• Like

jfrras

مدیر تالار
2007-04-13
3,162
74,227
49
ایران
عرض ارادت خدمت مهندس بزرگوار .

در این مورد درست فرمودین جنس سیمها واقعا از مدلی به مدل دیگه فرق میکنه که باعث میشه نشه فقط به تعداد دورها اطمینان کرد .

در مورد فرکانس درست متوجه نشدم اگر کم بود تعداد دور کم میشه و بالعکس تعداد دور زیاد میشه طبق گفته جنابعالی ؟؟!

الان rx فرکانس نمیده و ولی tx میده . در مدار خودتون فرکانس rx رو با چه روشی اندازه گیری کردین چون مدار من چیزی نشون نمیده ؟

مورد بعدی ولوم تریشولد و سنسه که کار نمیکنه قبلا موقع جابجایی دسته ولوم به پشت مدار کشیده شد و اتصالی داد به نظرتون از اتصالیه یا بخاطر تنظیم نبودن کویل هاست ؟
زمانی که فرکانس بالاست یعنی تعداد دور کمتر از اون تعداد دور است با اضافه کردن سیم فرکانس میاد پایین و بالاعکس زمانی که فرکانس پایینتر از حد مورد نیاز است تعداد دور را کم کنید تا فرکانس بیاد بالا .
اگر رادیو های قدیمی رو باز کرده باشید برای موج am یا mw روی کادر انتن 90 دور سیم پیچیده شده در حالی که برای fm 4 دور
محدوده am 500 -1600 حدودا و اف ام 88 تا 108 تعداد دور ها شون رو ببین
هر چقدر فرکانس بالاتر دور کمتر
به کویل ربطی نداره لااقل اگر سنس داری مختصر تغییری باید بده .
یکی از آپ امپ ها کار نمی کنه !!

• Like

hmx

کاربر
2018-11-26
163
216
ممنونم از شما
درسته کویل am ها خیلی دورش بالا بود و دوتا سیم پیچ استوانه ای رو هم بود .

در مورد فرکانس قدیما تجربه ساخت bfo رو داشتم که یک مترو نیم میزد و تفکیک ساده ایم هم داشت یعنی میخ رو براحتی حذف میکرد و بیشترین حساسیت رو به فلز طلا داشت و اون موقع بود که فهمیدم تفکیک خوب چیه و اسم فقط یه حرفه !!

طبق گفته شما با بررسی روی شماتیک به این نتیجه رسیدم یکی از lm358 ها مال تریشولده و lm393 برا سنسه پس باید این دوتا رو عوض کنم ببینم نتیجه چی میشه .

• Like

hmx

کاربر
2018-11-26
163
216
خداروشکر بردش قبلا در حالت عادی کم بود با تعویض lm393 درست شد قدرتش خیلی زیاده ،آدم لذت میبره از نوع سنسش .

با کویل ور رفتم برای چند لحظه دستگاه کلا لال شد سنس فوق العاده زیبایی داشت ولی با کوچکترین لرزشی نویز گرفت تست گرفتم سکه رو تو 50 سانت و گوشی موبایلا تو 110 تا 120 سنس داره ....

اما ولوم سنس و تریشولد همچنان عکس العملی نداره احتمال میدم lm358 هم سوخته باشه ولی فعلا در دسترس ندارم جایگزین کنم .

• Like

jfrras

مدیر تالار
2007-04-13
3,162
74,227
49
ایران
خداروشکر بردش قبلا در حالت عادی کم بود با تعویض lm393 درست شد قدرتش خیلی زیاده ،آدم لذت میبره از نوع سنسش .

با کویل ور رفتم برای چند لحظه دستگاه کلا لال شد سنس فوق العاده زیبایی داشت ولی با کوچکترین لرزشی نویز گرفت تست گرفتم سکه رو تو 50 سانت و گوشی موبایلا تو 110 تا 120 سنس داره ....

اما ولوم سنس و تریشولد همچنان عکس العملی نداره احتمال میدم lm358 هم سوخته باشه ولی فعلا در دسترس ندارم جایگزین کنم .
به اصل و فیک بودن قطعات هم خیلی دقت کنید .

• Like
بالا