- 2012-03-18
- 10,107
- 80,073
منظور خودم بودم که برقو قطع و وصل کردم
خازنهای 105 و 684 رو باهم سری کردم روی برد و ولتاژ تغذیه رسید به 11.8 ولت
درود
آی سی را نصب و تست کن
سپاس
منظور خودم بودم که برقو قطع و وصل کردم
خازنهای 105 و 684 رو باهم سری کردم روی برد و ولتاژ تغذیه رسید به 11.8 ولت
استاد تست کردم و مدار کار کرد.الان به این صورت مدار رو داخل جعبش بذارم یا پیشهاد دیگه ایی دارین؟درود
آی سی را نصب و تست کن
سپاس
استاد تست کردم و مدار کار کرد.الان به این صورت مدار رو داخل جعبش بذارم یا پیشهاد دیگه ایی دارین؟
ممنون
استاد این رو هم درنظر بگیرین که وقتی دو سه بار پشت سرهم مدارو رو به برق زدمو قطع کردم دیود زنر سوخت
ممنون که راهنمایی کردین.:icon26:درود
حالا که درست شده ایرادات اصلی هم کاملا مشخص شده
اولا زینر باید حدود ۱۶ الی ۲۰ ولت باشه
ثانیا ۶۸۳ خرابه و نشتی داره و بهمین دلیل گفتم با ۱۰۵ سری کنی که ولتاژ کمتری به دیود پل بده لذا باید ۶۸۳ سالم تهیه کنی یا دو تا ۱۰۴ تهیه و سری کنی و البته با همین وضعیت هم اگه زینر حدود ۱۶ ولت الی ۲۰ ولت نصب کنی کار میکنه
ثالثا باید یک مقاومت ۲ وات حدود ۴۰۰ اهم با خازن ۶۸۳ سری کنی که مانع ضربه و سوختن زینر و آی سی بشه
اگه سه توصیه بالا رو انجام بدی عمرش خیلی زیاد میشه
البته طراحی این محافظ هم مافوق کلنگی هست .
ولی با این پاسخ دادنت بابای منو درآوردی
در هر صورت دیگه نیازی بمن نداری و بقیه کارها رو میتونی انجام بدی
خسته نباشی و موفق و موید باشی
سپاس
ممنون که راهنمایی کردین.:icon26:
منظورتون از خازنهای 683 و 104 همون خازنهای 105 و 684 بود دیگ.درسته؟
اون زنر 16 ولتم که گفتین میتونم بجای این بزارم برای نسوختن دیود گفتین؟
اون مقاومت 400 اهم از 2 وات بیشتر باشه ایرادی که نمیده؟
ممنون که این دو روز حوصله کردین و بنده رو راهنمایی کردین.برا من این یک تجربه شد برای موارد اینچنینیدرود
بله اشتباه گفتم
بجای ۶۸۴ میتونی دو تا ۱۰۵ سری استفاده کنی یه دون داری یکی دیگه تهیه و باهاش سری کن دیگه این دو خازن سری تا ابد هم نمیسوزه
زینر ۱۶ الی ۲۰ ولت خوبه
مقاومت سری ۴۰۰ الی ۳۰۰ اهم ، هم با توان بالاتر اشکالی نداره بهترم هست.
قبل از نصب ۱۲ ولت هم گفتم ممکنه کار کنه و ممکنه با زینر ۱۲ کار نکنه ولی برای مراحل تست خوب بود نه برای استفاده دائم
سپاس
سلام استاد دو خازن 105 سری 500 نانو میشه در حالی که از 680 نانو 160نانو کمتر داره این 160 نانو کمتر مشکلی ایجاد نمیکنه ؟درود
بله اشتباه گفتم
بجای ۶۸۴ میتونی دو تا ۱۰۵ سری استفاده کنی یه دون داری یکی دیگه تهیه و باهاش سری کن دیگه این دو خازن سری تا ابد هم نمیسوزه
زینر ۱۶ الی ۲۰ ولت خوبه
مقاومت سری ۴۰۰ الی ۳۰۰ اهم ، هم با توان بالاتر اشکالی نداره بهترم هست.
قبل از نصب ۱۲ ولت هم گفتم ممکنه کار کنه و ممکنه با زینر ۱۲ کار نکنه ولی برای مراحل تست خوب بود نه برای استفاده دائم
سپاس
سلام استاد دو خازن 105 سری 500 نانو میشه در حالی که از 680 نانو 160نانو کمتر داره این 160 نانو کمتر مشکلی ایجاد نمیکنه ؟
چرا استفاده از دو خازن 105 سری ابدی میشه نسبت به یک خازن 684 ؟ شاید بخاطر نصف ولتاژیه که روی هر کدام میوفته و فشار نصف میشه؟
درود بر استاد بزرگوارمان جناب غزال
جناب استاد بنده یک محافظ۲۰۰۰ وات اسمی رو تعمیر کردم. آی سی ۳۲۴ سوخته بود. یه سئوال بعد از تعمیر برام ایجاد شد. قصد کردم که ولتاژ حداقل و قطع مدار رو تست کنم. برای این کار از یک دیمر استفاده کردم. به خروجی محافظ هم بار وصل کردم. زمانی که تاخیر مد نطر سپری شد و محافظ فعال شد، با استفاده از دیمر ولتاژ رو نم نم کم کردم. روی اطلاعات قید شده محافظ ولتاژ حداقل برای قطع ۱۸۰ ولت قید شده. اما زمانی که ولتاژ رو کم کردم متاسفانه تا ولتاژ ۷۰ ولت هم مدار قطع نکرد. لازم بذکر هست در تمام مدت پرابها متصل بودند و ولتاژ ورودی اندازه گیری میشد
سئواا اینه آیا این تست اصلا درست هست و با دیمر میشه این تست رو ملاک قطع حداقل ولتاژ دانست یا خیر
اگر درسته چرا مدار در کاهش ولتاژ تا حدود ۷۰ ولت قطع نکرد
از طرفی این مدار دارای ولوم نیست و مقاومتهای مدار به صورت ثابت استفاده شده. با توجه به مبحث تحلیل و ارزیابی که توسط شما ارائه شده باید مقاومتهای منتهی به پایه های مورد نظر آی سی رو تغییر بدم و آیا باید ظرفیت اونها افزایش پیدا کنه یا کاهش؟
سپاس از شما استادِ عزیز