- 2012-03-18
- 10,107
- 80,073
با سلام خدمت استاد عزیز
نه استاد فراموش نکردم اما راستش برام یکم سخته برای کار خودم مزاحم کسی بشم. اگه میشد مستقیماً به خودتون اطلاع میدادم خیلی خوب بود.
اما گزارش مدار؛
ولتاژ تغذیه آیسی lm324 برابر 22 ولت. البته ولتاژ پایه 11 که پایه منفی آیسی هست نسبت به گراند مدار (پایه منفی خازن یا پایه منفی پل دیود) برابر +2.3 و ولتاژ پایه 4 نسبت به گراند برابر 24.5 ولت
ولتاژ ترانزیستور قدرت( 2n5038 ) وقتی خروجی منبع تغذیه روی 7.2 ولت تنظیم شده : Vb=7.5 Ve=7.35 Vc=22.5
استاد یه مقاومت 10 اهم 5 وات به خروجی وصل کردم و ولتاژ رو روی حدود 4.5 ولت تنظیم کردم (البته به زحمت زیاد چون وقتی پتانسیومتر رو میچرخوندم ولتاژ به شدت تغییر میکرد و وقتی رهاش میکردم بعد از چند ثانیه تقریبا ولتاژ ثابت میشه منتها با یکدهم تغییر) در این حالت محدود کننده جریان فعال شد و چراغش روشن شد و ولتاژ رو تا 1.5 ولت کاهش داد و نذاشت جریان زیاد از منبع خارج بشه. پتانسیومتر جریان رو باز تر کردم تا اجازه عبور جریان بیشتری رو بده که اون هم درست عمل کرد و جریان 0.45 آمپر در خروجی داشتم. مقاومت رو با یه 1 اهم عوض کردم که دوباره محدود کننده فعال شد و مانع عبور جریان چهار و نیم آمپری شد. وقتی محدود کننده جریان فعال میشه ولتاژ رو کاهش میده اما وقتی جریان در حد مجاز باشه اجازه عبور میده.
دریافت جریان یک یا دو آمپری اگه پتانسیومتر جریان اون رو محدود نکرده باشه تأثیری در مقدار ولتاژ خروجی نداره
استاد منظورتون از خروجی منفی اون کانکتوریه که کنارش علام منفی گذاشته؟ اون کانکتور مربوط به ترمینال منفی یا همون گراند خروجی هست. ترمینالی که کنارش نوشته gnd به مدار اتصال نداره و تنها به بدنه دستگاه متصله.
هنوز ایسی رو عوض نکردم. گفتم اول گزارش رو تقدیم کنم و بعد طبق دستور شما عمل کنم. ببخشید طول کشید. خواستم دقیق باشه
درود
از لطف و توجه بیش از انتظار شما و و حبیب عزیز بینهایت سپاسگزارم.
استنباطم از گزارش قبلی شما این بود که پتانسیومتر در هر نقطه ای باشه پس از تغییرات شدید همیشه ولتاژ حدود ۱۲ ولت در خروجی ظاهر میشه و بهمین علت خرابی پتانسیومتر ولتاژ را بعید دونستم و با این وجود گفتم اگر دو پایه آن استفاده شده بسادگی با موازی کردن مقاومت کوچکی با دو پایه پتانسیومتر تست کن
ولی در گزارش اخیر همیشه ولتاژ خروجی پس از تغییرات ، مقدار خاص و ثابت حدود ۱۲ ولت نمیشه.
لذا احتمال خرابی پتانسیومتر ولتاژ هست و بسادگی تست میشه
اگر مقاومت پایه های کناری پتانسیومتر نسبت به پایه وسط را در حال چرخوندن اندازه گیری کنی مشخص میشه که به نرمی تغییر میکنه یا با پرش و غیرعادی
۱- اگر پتانسیومتر سالم باشه
۲- صحت ولتاژ مرجع را بررسی کن
ولتاژ مرجع ولتاژی ثابت و صافی است که احتمالا با رگلاتور یا آی سی تهیه و به پتانسیومتر هدایت شده .
خروجی پتانسیومتر منتهی به آی سی است ولی باید ورودی تعقیب کنی تا ولتاژ مرجع مشخص بشه.
متاسفانه پاسخ سوالم در مورد پتانسیومتر را ندادی که ناگزیر به بررسی احتمالات مختلف نباشم.
۳- بررسی صحت رله یا رله ها
باید رله را تحریک کنی و ببینی کنتاکت هایی که استفاده شده بدرستی قطع و وصل میکنه ؟
۴- آیا تغییرات ولتاژ و شدت خرابی در ولتاژهای پایین حدود ۲ ولت و ولتاژهای بالا مثلا ۲۰ یا ۲۴ ولت شبیه یکدیگرند یا مثلا در ولتاژ پایین خرابی شدیدتره
۵- پایه ورودی و خروجی رگلاتورها چند ولته ؟
منابع تغذیه باید دو ولتاژ قرینه داشته باشند یکی مثبت و دیگری منفی
آیا هر دو به یک صورت معیوبند و یا فقط یکی معیوبه ؟
و یا این مدل فقط یک ولتاژ داره؟
بجز ۳۲۴ چه قطعات مهمی داره ؟
سپاس
آخرین ویرایش: