- 2012-03-18
- 10,107
- 80,099
سلام
متوجه منظورتون نشدم. منظورتون از جریان ناچیز کدوم جریانه؟ اگه منظور جریان بیس هست، که این جریان دخالتی در روشن و خاموش کردن مصرف کننده نداره. البته منظورم اینه که وجود این ترانزیستور به این شکل چندان معنایی نداره. و همونطور که عرض کردم با برداشتن ترانزیستور و متصل کردن محل کلکتور و امیتر تغییری در مدار اتفاق نمیفته. درسته که ظاهراً ترانزیستور داره مصرف کننده رو روشن میکنه اما در واقع کنترلِ روشن شدن مصرف کننده در اختیار ترانزیستور نیست و با برقرار شدن ولتاژ منبع، ترانزیستور به صورت اتومات روشن شده و مصرف کننده نیز روشن میشه. بنا براین این ترانزیستور نیست که مصرف کننده رو روشن کرده بلکه برقراری ولتاژ منبع هست که این کار رو انجام داده. که بدون ترانزیستور و با اتصال مستقیم طبق شکلهای 6-2 و 7-2 ، همین اتفاق میفته. بنابراین بودن و نبودن ترانزیستور در این ترکیب اثری نداره.
ضمناً من نگفتم بودن و نبودن مدار 6 و 7 اثری نداره بلکه بودن و نبودن ترانزیستور در این مدارها بی اثره.
استاد متوجه نشدم که آیا دارید جمله منو رد میکنید یا سؤال جدیدی مطرح فرمودید.
اگه هدف از این سؤال رد کردن جمله من بود که من عرض کرده بودم
و نگفتم که از بار محافظت میشه. بلکه جریان مناسب برای بار تأمین میشه. یعنی بار دچار کمبود جریان نمیشه.
چرا باید اینکار رو بکنیم؟ ببخشید ولی متوجه نشدم که چه هدفی مد نظرتونه!!
درود
بخاطر دارم قبلا هم گفتم که سالها یک پیکان جوانان داشتم و از روزی که خریدم تا روزی که پس از سالیان طولانی فروختم پلاتین کهنه خودشو برای جریان بیس استفاده کردم و لذا پلاتین نو که بیش از ۶ ماه کار نمیکنه این پلاتین کهنه هرگز عوض نشد چون جریان بسیار ناچیز بیس را قطع و وصل میکرد
لذا چطور قطع و وصل بیس و تغذیه تفاوتی نداره ؟
در مدار ۶ و ۷ برای روشن و خاموش کردن بار ، نیاز به قطع و وصل تغذیه نیست و کافیه بیس را از کلکتور جدا کنید تا جریان بار قطع بشه و از این حیث با تغذیه مستقل بیس تفاوتی نداره و هر سه مدار با قطع و وصل بیس ، جریان بار را مسدود میکنه و تفاوتی از این نظر وجود نداره.
طبق استدلال شما (صدمه محافظ شاه و شاه ) ، که تغذیه مستقل بیس را موجب حفاظت از بار دانستید و دو مدار دیگر را بعنوان محافظت از ترانزیستور معرفی کردید لذا چگونه تغذیه مستقل بیس موجب حفاظت از بار میشه؟
و در پایان
معتقدید با تغذیه مستقل بیس ، بار با کمبود جریان مواجه نمیشه
لذا چرا در مدار ۶ و ۷ با کمبود جریان مواجه میشه؟
دلایل ادعا را هم مطرح کنید مثلا چرا بار با مدار ۶ و ۷ با کمبود جریان مواجه میشه؟
یا چرا تغذیه مستقل بیس موجب حفاظت از بار میشه؟
و قس علیهذا
سپاس
آخرین ویرایش: