- 2012-03-18
- 10,107
- 80,073
با سلام خدمت استاد عزیز.
با اجازه تون تحلیل سطحی و جزئی خودم را ارائه میکنم و منتظر رفع ایراداتم از سوی شما هستم:
1- تولید و تثبیت ولتاژ خروجی
همانطور که فرمودین پتانسیومتر 50K تقسیم ولتاژی از خروجی را به 431 میده. اگه ولتاژ خروجی از اندازه ای که دلخواه ماست کمی بیشتر(کمتر) بشه و در نتیجه ولتاژ گیت 431 هم بیشتر(کمتر) بشه، با توجه به خصوصیت ذاتی 431، ولتاژ کاتد آن کاهش(افزایش) یافته و درنتیجه با کاهش(افزایش) ولتاژ گیت فت، ولتاژ خروجی کاهش(افزایش) می یابد. یعنی خروجی چاره ای نداره جز اینکه از دستور ما تبعیت کرده و ولتاژ دلخواه ما را تولید کنه. وجود 5- ولت هم انتخاب ولتاژ از صفر ولت را ممکن میسازه. مقاومت 3.9K به منظور روشن کردن فت و همچنین تأمین تغذیه ترانزیستور 945 منظور شده.
2- کنترل جریان
جزئیاتش رو هم کاملا فرمودین. فقط دلیل تولید ولتاژ 0.7- ، وجود ولتاژ 5- ولته که باعث میشه آند دیود به زمین و کاتد به ولتاژ منفی وصل شده و دیود هدایت کرده و 0.7- تولید بشه( درسته استاد؟ ). همچنین
یعنی با افزایش ولتاژ بیس، ترانزیستور روشن تر شده و در نتیجه جریان بیشتری از کلکتور و مقاومت 3.9K عبور کرده و سبب کاهش ولتاژ گیت فت میشه و در نتیجه ولتاژ خروجی کاهش یافته و جریان محدود میشه.
منتظر نمرات منفی خودم هستم استاد!
آفرین آفرین
اگه سقف نمره 20 باشه
نمره شما 40
اگه سقف نمره 20 باشه
نمره شما 40
فوق العاده جامع و رسا و کامل فرمودید
اما در خصوص فلسفه 7/ و 7/- ولت
ابتدا باید بدونیم چنانچه دیودی را روشن کنیم ( تاکید میکنم روشن کنیم یعنی جریان فوروارد داشته باشه ) دراینصورت حدود 7/ ولت اختلاف ولتاژ بین دو پایه ظاهر میشه که میتونیم به وفور از این ویژگی برای مقاصد مختلف استفاده کنیم
لذا جریان دائمی یکی از دیودها را با 3/9 کیلو و دیگری را با 1 کیلو که به منبع 25 ولت و 5- ولت متصل کردم تامین کردم تا همیشه روشن بمونه
و لذا از 7/ ولت و 7/- برای آستانه حداقل و حداکثر جریان استفاده کردم
چرا 7/
جواب =
ازآنجاکه جریان نزدیک صفر قادر به روشن کردن ترانزیستور نیست لذا باید با ولتاژی به آستانه فعالیت نزدیکش کنیم تا با اندک افت ولتاژ ناشی از جریان ضعیف 1 اهمی جمع بشه و در جریان ناچیز هم قادر به روشن کردن ترانزیستور بشه تا بتونیم جریان را در جریان نزدیک به صفر هم محدود کنیم.
چرا 7/-
جواب
اگر بخواهیم جریان قابل توجه بکشیم چنانچه بیس امیتر را مستقیما به مقاومت ( 1 اهمی ) نمونه گیر جریان متصل کنیم دراینصورت
درسته که ترانزیستور با حدود 7/ ولت روشن میشه ولی با ولتاژهای پایینتر هم نیمه فعال میشه و لذا با جریان پایینتر هم روی ولتاژ خروجی اثر میذاره و خرابکاری میکنه لذا برای اینکه تا محدوده ای کاملا از خاموش بودن ترانزیستور مطمئن بشیم باید ولتاژ مع***ی به بیس امیتر اعمال کنیم تا درواقع مقاومت نمونه گیر جریان با این ولتاژ معگوس مقابله کنه و بعد از مرحله ای که نتیجه این دو ولتاژ اندکی بیشتر از صفر ولت بشه محدودیت جریان آغاز میشه
و پس از این مرحله بدلیل سادگی مدار ابتدا محدود کنندگی ناقصی داره و لذا حساسیت و دقت زیادی نداره اما برای امور دانشحویی و تعمیرات ایده آله و از سوختن خودش و دستگاه و مدار مورد آزمایش جلوگیری میکنه
الان فرصت بیشتری ندارم بعدا اصلاح و ویرایش میکنم
سپاس
آخرین ویرایش: