درود
فقط با دو عدد ترانزیستور و یک عدد 431 تغذیه دقیق و قابل توجهی بسازید .
با توجه به اینکه از روش کنترل ولتاژ تغذیه سوئیچینگ در تغذیه معمول استفاده کردم که تلفیقی از دو تغذیه شده و مفصلا مورد آزمایش قرار داده ام و محصولی بیش از انتظارم حاصل شده لذا پس از آنکه توسط یکی از علاقمندان نیز مونتاژ و ارزیابی و قابلیت های آن تایید گردد که ارزش ارائه تحلیل را داشته باشه به تحلیل آن میپردازم .
هرچند عادت عمومی است که که کالای خود را با لاف و گزاف عرضه کنیم اما با توجه به دقت و کارآمدی و بویژه سادگی منحصر بفرد این تغذیه تصور میکنم
بدون اغراق برای تعمیرگاه و امور دانشجویی ایده آلتر از دیگر تغذیه هاست که با مونتاژ و اعلام نتیجه و ارزیابی منتقدان مشخص میشه .
قابل ذکر است که در راستای مونتاژ و رفع نواقص آن بواسطه پیر چشمی و خطای متعدد بینایی ، با زحمت زیادی مواجه بودم و چند ترانزیستور و 431 سوزاندم و لذا تست آن با فت ها و ترانزیستور های مناسب تر را به شما محول میکنم بخصوص که از ترانزیستورهای موجودم استفاده کردم و قطعا ایده آل نیستند بخصوص c945 که باید با ترانزیستور مناسب تری جایگزین شود (البته از نظر طول عمر نه عملکرد )
ضمنا اگرچه من با فت K4108 موجود خود تست کردم اما یحتمل با ترانزیستور هم جواب میده .
این تغذیه علاوه بر نیاز به ولتاژ متنناوب ترانس حدود 14 الی 17 ولت ( ولتاژ یکسوی حدود 20 الی 25 ولت ) نیاز به ولتاژ حدود منفی 2_ الی 5 _ هم داره که بسادگی از همون ترانس موجود خودتون بدست میاد. (
درغیراینصورت ولتاژ بیشتر از 3 ولت قابل انتخاب است و لذا دراینصورت صفر ولت نمیشه )
پتانسیومتر 150k کیلو جهت تنظیم صفر ولت منظور شده که انتخاب ولتاژ توسط پتانسیومتر 50 کیلو دقیقا از صفر ولت به بالا مقدور بشه نه از 1 ولت یا 2 یا 1- و یا 2- و 3- ولت.
و پتانسیومتر داخلی 20k برای تعیین حداکثر ولتاژ که انتخاب ولتاژ توسط
V بیش از ماکزیمم مورد نظر شما مثلا بیش از 12 ولت قابل انتخاب نباشه
افزایش آمپر هم بمیزان دلخواه مقدوره
طی آزمایشات مفصلی که انجام دادم نقصی در این محصول نهایی ندیدم و لذا اگه شما هم نتونید ضعف و نقصی در آن پیدا کنید که از آن غافل شده باشم و لذا درصورتیکه مورد تایید و توجه قرار بگیره به مشکل کاهش حرارت و افزایش آن هم میپردازیم.
سپاس
مشاهده فایلپیوست 114164
قطعات مورد نیاز
مقاومتهای 3/9k , 3/9 k , 1 k و ( 1 اهم 10 وات)
پتانسیومتر اصلی 220 اهم ,جهت انتخاب جریان بطوریکه جریان توسط پتانسیومتر 220 اهمی (
i ) قابل انتخاب است.
پتانسیومتر اصلی ( V ) ولتاژ 50k جهت انتخاب ولتاژ
و پتانسیومتر داخلی 20k جهت تعریف کردن حداکثر ولتاژ و پتانسیومتر داخلی 150k جهت تعیین حداقل ولتاژ یعنی صفر ولت تا بتوانیم با پتانسیومتر اصلی v ولتاژ از صفر تا مقدار دلخواه قابل انتخاب بشه .
دیود 1n4007 دو عدد
ترانزیستور c945 , فت یا ترانزیستور قدرت
TL431
منبع ولتاژ مستقیم ضعیف 2 الی 5 ولت که مثبت آن به گراند نقشه و منفی آن به نقطه مورد اشاره نقشه ( به پتانسیومتر 20K متصل بشه.
منبع ولتاژ مستقیم قوی 20 الی 25 ولت با آمپر دلخواه خود (ترانس با ولتاژ متناوب 14 الی 17 ولت )