آی پی امداد
abtahi

درخواست کمک منبع تغذیه سنجش

infoshinfo

مدیر تالار
پرسنل مدیریت
مدیر تالار
کاربر +vip پلاس
vip
2010-02-07
1,111
1,955
سلام
تغذیه U2 از طریق پل دیود B2 تامین میشه. با توجه به اینکه پایه مثبت B2 مستقیما به پایه 4 U2 متصل شده (VCC آیسی)؛ به نظر میرسه قطعه Q12، یه ترانزیستور NPN هست که ولتاژ منفی پل دیود B2 رو سوئیچ میکنه برای پایه 11 آیسی U2 تا تغذیه LM324 تکمیل بشه.

مشگل اینجاست که رله کار نمیکنه

رله دستور رو از LM324 با توجه به تنظیم ولوم ولتاژ می گیره و طبیعی هست که وقتی تغذیه U2 در مدار نیست؛ رله هم کار نکنه.
وظیفه رله سوئیچ دو ولتاژ مختلف AC روی پل دیود کنار رله هست.

infoshinfo

مدیر تالار
پرسنل مدیریت
مدیر تالار
کاربر +vip پلاس
vip
2010-02-07
1,111
1,955
وقتی سوکت تنظیم ولتاژ رو میزنم میتر خاموش میشه قبلا سالم بود

احتمال داره تو این بخش مشکلی پیش اومده و قطعه ای اتصال کوتاه شده که چنین اتفاقی میفته.
ابتدا باید جایگزین مناسب برای Q12 نصب کنید و سپس دنبال مشکل بعدی باشید.

ضمنا مدل دقیق دستگاه رو اعلام بفرمایید.

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: habbib

anosha

کاربر
2010-08-09
22
3
احتمال داره تو این بخش مشکلی پیش اومده و قطعه ای اتصال کوتاه شده که چنین اتفاقی میفته.

مدلش TEK1667

anosha

کاربر
2010-08-09
22
3

من tip 41 و lm358 رو عوض کردم سوخته بودند الان میتر درست شده ولی هنوز لامپ اتصال کوتاه روشنه و میترها درست نیستند و وقتی ولتاژ رو بالا و پایین میبرم تاثییری نداره

anosha

کاربر
2010-08-09
22
3
اینجوری میشه با اینکه وقتی ولومها بسته هستند میترها باید صفر باشند

پیوست‌ها

• 199.3 کیلوبایت بازدیدها: 6

infoshinfo

مدیر تالار
پرسنل مدیریت
مدیر تالار
کاربر +vip پلاس
vip
2010-02-07
1,111
1,955
من tip 41 و lm358 رو عوض کردم سوخته بودند الان میتر درست شده ولی هنوز لامپ اتصال کوتاه روشنه و میترها درست نیستند و وقتی ولتاژ رو بالا و پایین میبرم تاثییری نداره

1- آیا ترانزیستور جایگزین Q12 کردید و این حالت اتفاق افتاده؟
اگر ترانزیستور جایگزین کردید و الان این مشکل پیش اومده؛ دست نگهدارید. احتمال داره جایگزینی درستی انجام نشده باشه.

من tip 41 و lm358 رو عوض کردم سوخته بودند

2- متاسفانه من نمونه دستگاه رو ندارم که بتونم قطعات رو تشخیص بدم در کدوم نقطه هست. TIP41 تو کدوم قسمت قرار داره؟

اینجوری میشه با اینکه وقتی ولومها بسته هستند میترها باید صفر باشند

وقتی روشنش میکنم چراغ اتصال کوتاه روشن میشه و رله کار نمیکنه من l7905 گذاشتم درست نشد مشگل اینجاست که رله کار نمیکنه و وقتی سوکت تنظیم ولتاژ رو میزنم میتر خاموش میشه

3- با وجود اینکه چاپ قطعه با Q12 مشخص شده با این حال به نظر میرسه چاپ اشتباه هست و جایگزینی اولیه شما با رگولاتور منفی دقیقتر باشه.
اما یه نکته در انتخاب رگولاتور توسط شما دقیق نیست. اگر تراتزیستور جای‌گذاری کردید؛ اونو خارج کنید و سپس پراب مثبت اهمتر رو روی نقطه A و پراب منفی روی نقطه B بذارید و ولتاژ این دو نقطه رو اعلام بفرمایید.
همچنین پراب مثبت اهمتر رو روی نقطه B و پراب منفی رو روی نقطه C گذاشته و ولتاژها را اعلام فرمایید.

IMG_20250415_120830_211-2.jpg

4- بفرمایید کانکتور S10 چه کاری انجام میده و به کجا وصل هست؟

آخرین ویرایش:
  • Like

anosha

کاربر
2010-08-09
22
3
1- آیا ترانزیستور جایگزین Q12 کردید و این حالت اتفاق افتاده؟
اگر ترانزیستور جایگزین کردید و الان این مشکل پیش اومده؛ دست نگهدارید. احتمال داره جایگزینی درستی انجام نشده باشه.

2- متاسفانه من نمونه دستگاه رو ندارم که بتونم قطعات رو تشخیص بدم در کدوم نقطه هست. TIP41 تو کدوم قسمت قرار داره؟

3- با وجود اینکه چاپ قطعه با Q12 مشخص شده با این حال به نظر میرسه چاپ اشتباه هست و جایگذاری اولیه شما با رگولاتور منفی دقیقتر باشه.
اما یه نکته در انتخاب رگولاتور توسط شما دقیق نیست. اگر تراتزیستور جای‌گذاری کردید؛ اونو خارج کنید و سپس پراب مثبت اهمتر رو روی نقطه A و پراب منفی روی نقطه B بذارید و ولتاژ این دو نقطه رو اعلام بفرمایید.
همچنین پراب مثبت اهمتر رو روی نقطه B و پراب منفی رو روی نقطه C گذاشته و ولتاژها را اعلام فرمایید.

مشاهده فایل‌پیوست 225039

4- بفرمایید کانکتور S10 چه کاری انجام میده و به کجا وصل هست؟
چشم تست میکنم خبرشو میدم کانکتور s10 خروجی ولتاژ ۰ تا ۳۰ ولت هست

izeh

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
2006-10-09
327
313
سلام بر اساتید این رگلاتور ترانزیستوری شمارش میدونید چیه من چند سال پیش اینو درآوردم ولی متاسفانه گمش کردم و نمیدونم شمارش چیه میشه راهنمایی بفرمایید
قبلا" این منبع رو داشتم.تعدادی عکس ازش گرفته بودم پیداشون نکردم ولی این قطعه ای رو که مشخص کردی رگولاتور 79l05 .دقیق یادمه اما نمی دونم چرا رو بردش با Q مشخصش کرده بود

• Like
بالا