- 2012-03-18
- 10,107
- 80,073
سلام
مورد مشابهی داشتم که ولتاز خروجی درست 12 ولت بود ولی با جریان کشی میخوابید و در حالت بی باری یکی از ترانزیستور های 13009 داغ میکرد
هر قطعه ای به فکرتون برسه عوض کرده بودم نشد که نشد
آخر سر با تعویض هر دو تای 13009 ها مشکل حل شد
روی تست سرد جواب میداد حتی تو تست گرم هم مشکلی نداشت ولی خب زیر بار ایرادشون رو میشد.
درود
توصیهها خطاب به اهل فن ، فقط بابت نکات پیچیده است و به موارد ساده و بدیهی توجهی نمیشه.
با غلو بجهت تفهیم علاقمندان عرض میکنم که برای روشن کردن دستگاه ، هرگز توصیه نمیشه که از وجود برق شهر و اتصال دوشاخه به پریز ، مطمئن شوید زیرا مخاطب از مقدمات امور فنی مطلع است.
لذا تعویض همزمان قطعات در موقعیت مشابه ضروری و بدیهی است و نیاز به توصیه نداره ، هرچند در مواردی با عدم رعایت این ضرورت هم مشکلی پیش نیاد .
ایشان پاسخ واضح نمیده و توجهی به توصیهنداره.
اینکه << مقاومت های اطراف ۱۳۰۰۹ رو چک کردم و سالمه>> ، بدترین نوع گزارش است.
( و البته بدتر اینه که میگفت کلیه توصیهها را مو به مو اجرا کردم که ابهامات را به اوج برسونه که چکار کرده ؟ )
خوشبختانه در این حد مشخص کرده که فقط مقاومتهایی بصورت کیلویی اطراف محل چک کرده و لذا این گزارش ارزشی نداره
اولا قرار نبود فقط مقاومتها بررسی بشه.
ثانیا به خودش زحمت نداده ارتباط قطعات با بیس را جستجو کنه و بصورت کیلویی اطراف ترانزیستور ادعای بررسی شده.
ثالثا نحوه تست و نیز قطعاتی که تست کرده علیرغم تاکیدم ، اعلام نکرده که بزرگتر از ۵۰ کیلو را دیده یا اساسا چنین مقاومتی ندیده.
رابعا قطعات مورد اشاره مربوط به دو ترانزیستور باید جفت باشند ولی فقط مشخصات یک مقاومت را اعلام کرده که جفت نیست.
تست مقاومت بزرگتر از ۵۰ کیلو یا ۱۰۰ کیلو خیلی مهمه و خازن های کوچک الکترولیت مرتبط با بیس کمتر از ۱۰ میکرو ترجیحا عوض بشه و یا فعلا جهت کشف عیب جابجا بشه که اگه حرارت ترانزیستورها هم جابجا شد یعنی اون خازن خرابه.
مثلا اگر تهیه خازن دشواره و یا بزودی تهیه نمیشه دراینصورت
اگر خازن 1 و 2 مرتبط با بیس دو ترانزیستور که مشابهاند را جابجا کنیم و ترانزیستور 1 قبلا داغ میشد و الان ترانزیستور 2 داغ بشه یعنی خازن 1 خرابه ولی بهتره هر دو عوض بشه.
در هر صورت با فرض صحت گزارشات ، ایراد در بایاسینک دو ترانزیستوره.
سپاس