کاملا متوجه شدم مثل مقاومت کنترل جریان که با منابع تغذیه آزمایشگاهی سری میکنند.خیلی ممنونم استاد .شب شما بخیر.
سلام
تمام مباحثتون رو دنبال می کردم دستتون درد نکنه خیلی ساده و مفید و در عین حال کامل بیان فرمودین خواشمندم مدارات دیگه به همین نحو تشریح بفرمیایین تا ما که دانش کمتری داریم بیشتر با این دنیای زیبای الکترونیک آشنا بشیم ممنون و سپاس بیکران
توضیح شما استاد بزرگوار را در مورد R5 بعد از ارسال پستم دیدم فقط متوجه نشدم که در قسمت دوم وظیفه R5 چگونه این مقاومت به گراند متصل است زیرا در نقشه غیر از طریق C8 و TL431 هیچ مسیر دیگری برا ی اتصال این مقاومت به زمین نمیبینم.در قسمت اول هم که فرمودید در صورت قطع سلف.اگر سلف قطع شود ولتاژی به R5 هم نمی رسد زیرا R5 هم بعد از سلف قرار دارد ولی فکر کنم منظورتان در صورت خرابی R8 به هر علتی بود.تاکنون کسی یک نقشه را اینگونه زیبا برایم تحلیل نکرده بود وبه سوالهایم به این سادگی پاسخ نداده بود.باور کنید در دانشگاه حتی نمیتوانیم از استاد ایراد بگیریم.که یکی از بچه ها از استادی ایراد گرفت ویک بلایی سر کل کلاس در امتحان پایان ترم آورد که هرگز فکر مباحثه با استاد به سرمان هم نزند . باز هم ممنونم.خدانگهدار
دوست خوب و بزرگوار
تفاوت چندانی با همدیگر نداریم
اظهار نظر و سوالات ناپخته اولیه و سوالات پر محتوا و پخته نهایی دوست عزیزم جناب pedi را ملاحظه فرمایید دانشی که به اشارتی بدست می آید گویای تفاوت ناچیز است نه تفاوت عمقی
به اندازه اپسیلن با هم متفاوتیم که با تلاش و پشتکار قابل دسترسی و سبقت است ولی اگر الکترونیک را عمقی درک کنیم ، برخلاف ظاهر پرهیبت و پیچیده اش خیلی شیرین و ساده است
اگر الکترونیک یا هر علم دیگری غیرقابل هضم و بسیار پیچیده است به این دلیل است که سیستم آموزش عالی دانشگاهها از پایه خراب است و جایی برای شایستگان نیست
کسی تدریس میکند که طبق فرمایش دوستمان از سوال دانشجو وحشت دارد زیرا خودش چیزی نمیداند و فقط میخواهد محفوظاتش را تکرار کند
لذا اساتید دانشگاه که باید از پشتکار و تحقیق و سوال دانشجو به شعف آیند متاسفانه به وحشت می آیند و دانشجو را نقره داغ میکنند که جرات طرح سوال نداشته باشد
پست 34 درد دل pedi عزیز را بشرح زیر مطالعه فرمایید اینجوری است که ما با این تمدن کهن اینجاییم و به دنیا سواری میدیم
تا زمانیکه درد اینه درمانی هم نیست
والا ما از دنیا کم نداریم ولی با این شیوه آموزش همیشه کم میاریم
کاش چیز قابلی میدانستم که با مصیبت و مزاحمت منتقل میشد نه ناچیزی که با اشارت منتقل میشود
استادگرامی سلام باز هم منم .مزاحم همیشگی.استاد گرامی دیشب که از خدمتتان مرخص شدم چند نقشه تغذیه دیگر را نگاه میکردم.متوجه نکته ای شدم.در برخی از منابع تغذیه لوازم صوتی و تصویری ،که چند ولتاژ در خروجی خود تولید میکنند. عمل نمونه گیری فقط از قسمت هایی که ولتاژ کمی دارند مثل 5 ولت و 3.3 ولت انجام میشود.لذا جسارتا آیا باز هم روش اتصال کوتاه کوپلر جواب میدهد؟من که فکر نمیکنم زیرا ولتاژهای دیگر مثل 24 ولت و 12 ولت به راحتی تولید میشود.به نقشه ی زیر که مربوط به تغذیه استرانگ 4620XII است توجه کنید.
ستادگرامی سلام باز هم منم .مزاحم همیشگی.استاد گرامی دیشب که از خدمتتان مرخص شدم چند نقشه تغذیه دیگر را نگاه میکردم.متوجه نکته ای شدم.در برخی از منابع تغذیه لوازم صوتی و تصویری ،که چند ولتاژ در خروجی خود تولید میکنند. عمل نمونه گیری فقط از قسمت هایی که ولتاژ کمی دارند مثل 5 ولت و 3.3 ولت انجام میشود.لذا جسارتا آیا باز هم روش اتصال کوتاه کوپلر جواب میدهد؟من که فکر نمیکنم زیرا ولتاژهای دیگر مثل 24 ولت و 12 ولت به راحتی تولید میشود.به نقشه ی زیر که مربوط به تغذیه استرانگ 4620XII است توجه کنید.
استاد گرامی این تغذیه را داشتم و همین روش خاموش کردن را رویش تست کردم با کمال تعجب مشاهده کردم تمامی ولتاژها صفر شدند. روش بسیار جالبی بود.آیا علت میتوان علت را اینگونه توضیح داد که چون این آی سی تنها یک خروجی برای قطع و وصل ترانزیستور سوییچ دارد.اگر قرار باشد ولتاژکم شود چون اولیه ترانس کم میشود پس تمام خروجی ها کم خواهند شدبه همین علت است که هنگام تعمیر نیز مشاهده کرده ام که یکی از دیود های یکسوساز خروجی سوخته بود ولی کل خروجی ها قطع شد. پس این روش در تمامی منابع تغذیه ای که اپتو کوپلر نمونه گیر دارند کارامد خواهد بود. اما اگر بنا به علتی ولتاژهایی که نمونه گیر ندارند زیاد شوند دیگر محفظت نخواهند شدو حتی فکر کنم بخاطر جریان کشی بیش از حد ممکن است آی سی تغذیه بسوزد.
سوال دیگری هم داشتم STR چیست؟
از پاسختان ممنونم یعنی از 23 ولت نمونه گیری شده.چقدر سخته هرکدوم یه راه حل دارن.در این نقشه هم چند سوال داشتم جسارتا:
1-کار مقاومت R17 و C21
2 آیا مقاومتهای R14 ,R15 ,R16 برای تخلیه خازنهای ***** خروجی هستند؟
3- دیود D7 اگر یکسو ساز خروجی است .پس چرا زنر است؟
4-مدار نمونه گیرش هم یه حرده گیجم کرده ؟
5-هرچی هم میگردم هیچ ارتباطی بین مدار 431 و بالاترین ولتاژ یعنی 23 ولت نمیبینم.
6- این STR هم اسیلاتور وهم ترانزیستور سوییچ را در خود دارد.اصلا مخفف چیست.
ببخشید دیگه شرمنده که زیاد شد.چشم امید من بعد از خدا شما هستین دیگه.