استاد همون طور که قبلاً هم نوشتم(پست 60) و شما هم با نتیجه بیان شده در پایین تأیید فرمودین،
تفاوت عمده دیاک و زنر همینه که ولتاژ دو سر دیاک بعد از روشن شدن کاهش پیدا میکنه ولی ولتاژ دو سر زنر ثابت میمونه. این تفاوت اینجا خودشو نشون میده که وقتی ولتاژ خازن
سلام استاد. در مطالعه چندباره این تاپیک سؤالاتی برام پیش اومده که اگه اجازه بدین کم کم مطرح میکنم.در همین حالت که کلید دوبل در حالت خاموشه دو کنتاکت بسته کلید ب ، فاز را از طریق مقاومت 51 کیلو (خط قرمز نقشه ) به بخش فرمان پمپ میرسونه تا...
در حالت روشن دو کنتاکت باز کلید ب بسته میشه و دو سر ترایاک T1 را اتصال کوتاه میکنه و...
سلام استاد. در مطالعه چندباره این تاپیک سؤالاتی برام پیش اومده که اگه اجازه بدین کم کم مطرح میکنم.
در نقل قول بالا که از پست شماره 2 انتخاب شده به نظر تناقضی در فرمایش شما وجود داره که به رنگ قرمز برجسته کردم. منظورم اینه که متوجه نشدم در حالت خاموش، کنتاکتهای کلید ب بازه یا بسته؟ اگه بسته هست پس جمله قرمز رنگ دوم صحیح نیست و اگه باز هست و در حالت روشن بسته میشه(معنی جمله دوم) پس جمله قرمز رنگ اول صحیح نخواهد بود. ممنون میشم اگه شفافش کنین.
فرمایشتون کاملاً درسته. فکر میکنم جمله زیر کلید رفع ابهام بوده که البته باید بهش دقت میکردمهیچگونه تناقضی در تحلیل مورد نظر ندیدم
یکبار دیگه پس از توضیحات زیر بررسی کت و اگه ابهامی بود مطرح کن
من خیلی دنبال خط فاز میگشتم که چطور به مقاومت 51 کیلو وصل میشه. حالا برام روشن شد که وقتی هیتر هنوز داغه، T1 روشنه و فاز رو به کنتاکت دیگه کلید ب میرسونه و از اون طریق به 51 کیلو و ...البته در شرایطی که کلید را خاموش کردیم ولی هیتر هنوز داغه
فرمایشتون کاملاً درسته. فکر میکنم جمله زیر کلید رفع ابهام بوده که البته باید بهش دقت میکردم
من خیلی دنبال خط فاز میگشتم که چطور به مقاومت 51 کیلو وصل میشه. حالا برام روشن شد که وقتی هیتر هنوز داغه، T1 روشنه و فاز رو به کنتاکت دیگه کلید ب میرسونه و از اون طریق به 51 کیلو و ...
درباره تناقض ظاهری مربوط به باز یا بسته بودن کلید ب در دو جمله موصوف، برداشتم این بود که کلید ب یک کنتاکت داره که یا بازه و یا بسته اما خَب دو تا کنتاکت داره که وقتی یکیش بازه اون یکی بسته است :nevreness:
سؤال دیگه
نقش مقاومتهای 39 و 40 که با پمپ موازی شدن چیه؟
همین قدر هم که وقت میذارین برامون غنیمت و البته مایه شرمندگیمونه.درود
هرچند این سوال نیاز به تحلیل کامل و عمقی بخش کنترل سرعت پمپ داره و مدت زیادی از زمان تحلیل این دستگاه گذشته و عمده تحلیل فراموشم شده و فعلا فرصت مناسبی برای مطالعه و تحلیل عمقی مجدد را ندارم . بنابرین ممکنه پاسخم ناصحیح باشه اما با احتمال بسیار زیاد نقش مقاومت 39 و 40 بشرح ژیر است.
ازآنجاکه استفاده از خازن در محل موصوف موجب اختلال سیستم کنترل سرعت میشه و در سرعت های مختلف تاثیر متفاوتی ناشی از ولتاژهای متفاوت پمپ ، روی سیستم داره و حذف آثار غیرخطی و مخرب آن مقرون بصرفه نیست و موجب پیچیدگی سیستم میشه لذا در این سیستم قادر به استفاده از خازن بعنوان خقه کننده ولتاژهای خطرناک القایی پمپ نیستیم فلذا فقط از مقاومت بمنظور کاهش ولتاژ های ناخواسته بسیار بالا استفاده شده .
سپاس