- 2012-03-18
- 10,107
- 80,073
استاد عزیز. من مدار رو دوباره و طبق شکل بستم.
در کمترین حالت پتانسیومتر ولتاژ دو سر دیاک حدود 26 ولت و دیاک خاموش بود . با افزایش مقاومت پتانسیومتر، ولتاژ A به تدریج بالا رفت و هنگامی که ولتاژ دو سر دیاک به 31 ولت رسید دیاک (و LED) روشن شد و ناگهان ولتاژ دو سر دیاک به 27.71 ولت کاهش پیدا کرد. با افزایش مقاومت پتانسیومتر ولتاژ دو سر دیاک تا 27.01 ولت کاهش یافت و البته جریان دیاک (با توجه به ولتاژ دو سر 10 کیلویی) افزایش یافت.
با کاهش مقاومت پتانسیومتر هم ولتاژ دیاک به تدریج افزایش یافت تا اینکه در نقطه ای LED خاموش و ولتاژ دو سر دیاک کمی بالاتر رفت(حدود 30 ولت).
به نظرم برای روشن شدن دیاک ولتاژ دو سرش مهمه و برای روشن ماندنش پارامتر مهم جریانشه. در مدار من هنگام روشن شدن دیاک جریانش 0.15 میلی آمپر بود. با افزایش پتانسیومتر و افزایش ولتاژ A و کاهش جریان شاخه پتانسیومتر، جریان دیاک افزایش یافت و با توجه به مقتضیات مدار تا 0.25 میلی آمپر بالا رفت. در مسیر برگشت و خاموش کردن دیاک، هنگامی که جریان عبوری از دیاک به حدود 0.1 میلی آمپر رسید دیاک در آستانه خاموش شدن قرار گرفت. یعنی در منحنی مشخصه، مسیر روشن شدن با مسیر خاموش شدن دیاک یکسان نبود.
حاصل آزمایش رو در تصویر دوم به صورت نمودار (دستی) رسم کردم.
درود
نتیجه حاصله قابل قبول بنظر نمیرسه
ضمنا در تنظیم گزارش هم دقت نکردی ازجمله سطری که برنگ سبز مشخص کردم
یکی دو ساعت دیگه بدقت بررسی میکنم الان فرصت ندارم
سپاس