پاسخ : تحلیل و عیب یابی گرداک 952
با سلام خدمت استاد غزال عزیز
با احترام و تشکر بابت مطالب مفید ارزشمند شما . من هویه ام خراب شده بود که از مطالب شما بسیار استفاده کردم ولی هیچ کدام از عیوبی که فرموده بودین نبود . مقاومت R10 به مقدار 9/1 اهم سوخته بود که با تعویض آن مشکل بر طرف شد و دستگاه سالم شد . باتشکر مجدد از زحمات شما امیدوارم که مفید واقع شود
درود
اساسا در دنیا کلیه الگوریتم های عیب یابی بمنظور کشف عیوب پیچیده و دشوار تنظیم و تقدیم میشه لذا ممکنه دوشاخه هم خراب باشه که نگفتم و نخواهم گفت مضافا که هیچ الگوریتمی برای هیچ دستگاهی وجود نداره که جهت کشف خرابی تک تک قطعات و عناصر دستگاه تنظیم شده باشه و این قاعده درخصوص حقیر بطریق اولی تشدید میشه زیرا باید بخشی از اوقات امور روزمره و شخصی را مصروف این امور خارج از وظیفه کنم ،
لذا درست میفرمایید که عیوب بسیار ساده ازجمله خرابی و خرابی خازن های بادکرده و دوشاخه و خرابی مقاومت های کوچیک مانند 9 اهم و امثالهم که بسادگی داخل مدار توسط تعمیرکار مبتدی هم قابل تست است مورد توجه قرار ندادم .
اما سعی کردم وضعیت قطعات مهمی که تشخیص صحت آنها دشوار است و اغلب دوستان برای تست آنها ناگزیر به خرید و تهیه نمونه و تعویض دشوار آنها هستند با چند آزمایش ساده مشخص کنم
فلذا اگر حضرتعالی قبل از بررسی های ساده اولیه اقدام به انجام آزمایشات ساده مورد نظر و تست آی سی و سنسور و کوپلر و ترایاک فرمودی دیگه چند مقاومت میمونه که تست آنها کار شاقی نیست بویژه تست مقاومت کوچیک 9 اهم که داخل مدار هم بسادگی مشخص میشه .
در هرصورت همواره و مکررا پیش بینی و اقرار کردم که بدون تردید تحلیل و عیب یابی تقدیمی دارای نواقصی است و لذا پیوسته خواستار مساعدت علاقمندان و اساتید عزیز جهت اصلاح خطاهای احتمالی گردیدم ولی موردی که فرمودید نقص تحلیل و عیب یابی بنظر نمیرسه
معذالک اگر خرابی مقاومت 9 اهم و دوشاخه و امثالهم بعنوان نقصان عیب یابی هم بحساب آید دراینصورت نیز متاسفانه فرصتی برای رفع اینگونه نواقص و نحوه کشف اینگونه عیوب ساده ندارم و بضاعت ناچیز حقیر همان است که ملاحظه فرمودی
البته اگر نقص و خطای قابل توجهی اعلام گردد که از بروز خسارت ناشی از خطا پیشگیری نماید از مصلح خطا و یلبنده نقصان مربوطه بینهایت سپاسگزار خواهم شد و ضمن تقدیر از بانی اصلاحات ، بلافاصله نسبت به رفع نقص و خطا اقدام خواهم کرد.
بنابمراتب اگر با استفاده از تست هایی که تقدیم کردم نسبت به سلامت آی سی و سنسور و کوپلر و ترایاک مطمئن شده اید و بموجب چند آزمایش سلده ، نیازی به تهیه و تعویض بی ثمر آنها نداشتی و لذا قطعه معیوب را با تست چند مقاومت باقیمانده پیدا کردی دراینصورت نیز مقصود حاصل شده و آزمایشات موصوف از انجام امور زائد و تهیه و تعویض بی ثمر قطعات پیشگیری نموده و لذا بدک نبوده .
سپاس