سلام جناب استاد غزال،مشابه همین آمپلی فایر فاراتل ۲۰۰۰ که ده عدد ترانزیستور ۳۰۵۵ در خروجی داره،دو عدد درایور و ۸ عدد تقویت که به ترانس وصل میشه،اشتباها خروجی ترانس صوت به برق زدن.مقاومت ۱۰۰ اهمی بیس و ۸ عدد ترانزیستور سوخته بود من همگی رو عوض کردم ولی یکی از سیم های ترانس سه سر که سر وسط به زمین وصل میشه و دو سر دیگر به دو تا امیتر دو طبقه پوش پول ،یکی از سیم های چوک خروجی به امیتر متصل نشده بود روشن کردم و چهار عدد ترانزیستور خروجی مجدد و فورا سوخت همراه با مقاومت ۱۰۰ اهم.سوال اولم این هست که آیا امکان داره به خاطر قطع خروجی یک طبقه پوش پول به ترانس ،باعث سوختن چهار عدد ترانزیستور یک طبقه در مدار شده باشه و سوال دوم هم اینکه من باند بزرگ ندارم،پشت دستگاه خروجی ترانس از ۵ وات ۸ اهم تا یک خروجی ۰و۱۰۰ ولت داره.مقاومت ۱۰ اهمی به کدام خروجی باید ببندم که به ترانزیستور ها آسیب نرسه؟
میدونم پست قدیمی هست اما اگر حضور دارین ممنون میشم دراین مورد کمکم کنید .با سپاس
درود
همیشه در دستگاه هایی که از ترانزیستورهای شبه موازی بتعداد بیش از دو عدد استفاده کرده باید در زمان تعمیر فقط دو ترانزیستور باقی بگذارید و بقیه را آزاد کنید .
کافیه کلکتور بقیه را آزاد کنید تا در صورت بروز عیب ، خسارت زیادی تحمل نکنید.
اما مقاومت بیس مانع صدمه نمیشه .
بهترین روش برای تست بیخطر و بدون خسارت اینه که از ولتاژ کمتری بجای تغذیه استفاده کنید و پس از اطمینان از سلامت دستگاه به تغذیه اصلی متصل کنید.
ضمنا باید هر لحظه در حال تست کردن حرارت ترانزیستورهای قدرت باشید و بمحض حرارت غیرعادی باید فورا تغذیه را قطع کنید.
و همچنین قبل از اطمینان از سلامت دستگاه هرگز ولوم را خیلی زیاد نکنید و سیگنال قوی به میکرفن یا ورودی تزریق نکنید.
ابتدا با ولوم صفر و با سکوت تست کنید و سپس با سیگنال ضعیف و
ولوم ناچیز تست کنید و اگه حرارت غیرعادی مشاهده نشد دیگه هر کاری دوست داری انجام بده و با ولوم زیاد و سیگنال قوی تست کن.
با این شیوه یکبار در طول عمرم فقط دو ترانزیستور قدرت آمپلیفایر بسیار پرقدرت ، به دست من سوخت ، اونم به این دلیل که تعمیرکار قبلی عیب ناخواسته و خفنی اضافه کرده بود که به عقل جن نمیرسید و دیگه خودش هم موفق به تعمیر نشده بود بطوریکه دو ترانزیستور پوش پول فقط به یکدیگر فشار وارد میکردن ، چون سیم پیچ درایور را معکوس کرده بود ولی روی مدار بدرستی نصب بود.
یعنی فقط سر و ته سیم پیچ درایور را جابجا کرده بود که بناگزیر با استفاده از اسیلوسکوپ متوجه شدم و بدون اسیلوسکوپ قابل تشخیص نبود.
میتونی از ترانس تغذیه خودش ولتاژ نصفِ نرمال تهیه کنی و با یک دیود یکسو و تست کنی.
( در جریان تعمیر نیاز به تغذیه ایده آل نیست و یکسوسازی نیم موج هم کافیه ، فقط نویز داره که در زمان تست ، اهمیتی نداره و موقتی است )
ضمنا پاسخ سوال اول :
اگه یکی از پوش پول ها آزاد باشه صدمه نمیزنه .
سپاس