آی پی امداد
abtahi

تاپيك پرسش و پاسخ در مورد آمپلیفایرها

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام

والا شما در مورد راه اندازی دستگاه سوال کردید من هم راهنمایی کردم . اینکه می فرمایید با روشن کردن دستگاه دودی ازش بلند میشه ناشی از عیب در دستگاه هست که این عیب میتونه از هر چیزی باشه. کثیف بودن برد باعث سوختن قسمت مسی نمیشه . میتونی یک لامپ 100 وات با ورودی برق شهر دستگاه سری کنی و در صورتی که در دستگاه اتصالی وجود داشته باشه لامپ روشن میشه . اگر با تعمیرات آشنایی ندارید توصیه میکنم به یک تعمیرکار مراجعه کنید

Shami

مدیر بخش تعمیرات تخصصی
ناظم انجمن
2009-07-12
5,772
80,518
تو همین نزدیکی ها
سلام آقای m-j
یکبار که روشنش کردم تو پست قبلی گفتم که دود ازش بلند شد ،
بازش کردم دقیق که نگاه کردم دیدم یه خط مسی از زیر برد اصلیش عایقش سوخته اما المانی سوخته ندیدم
خلاصه از کجا معلوم که دوباره به برق بزنم و بدتر نشه ، همچنین ممکنه کثیفی زیاد برد و المانها باعث سوخته گی شده باشه؟؟
دوستان دیگه هم اگه نظر و راهنمایی دارند ممنون میشم از نظراتشون

سلام
دوست عزیز در مسیر قطعه ای معیوب شده که باعث سوختن مدار کشی شده
مسیر را با دقت چک کنید

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113
پاسخ : تاپيك پرسش و پاسخ

سلام به دوستان و اساتید عزیز
من این مدار رو که برای جلوگیری از اتصال کوتاه خروجی آمپلی هست رو مونتاژ کردم
در اصل این مدار باید طوری باشد که با وصل کردن مثبت و منفی بلندگو رله باید عمل کرده و روشن شود و خروجی آمپلی از بلندگو قطع شود اما من چون این مدار رو می خوام بدون آمپلی تست کنم میام جایی که بلندگو وصل میشود رو به هم اتصال میدم و جایی که نوشته to amplifier بهش ولتاژ vcc میدم اما رله به جای اینکه قطع کنه دائما" قطع ووصل میشه
کسی از اساتید میتونه بهم کمک کنه که مشکل از کجا هست.
شماره اپتو کوپلری که استفاده میکنم pc817 هست
با تشکر

سلام

برای رفع اشکال بسیار بدیهی مدار موصوف دو راه حل پیشنهاد میکنم

1- استفاده از تریستور بجای ترانزیستور با تمهیدات ساده

2- استفاده از کنتاکت باز دیگرهمین رله ( اگر ندارد با دو رله موازی )

چنانکه باید کنتاکت باز دیگر را با C و E ترانزیستور موازی کنید تا با اولین فعالیت رله کماکان فعال بماند (در الکتروتکنیک به اینگونه استفاده از کنتاکت باز،خود نگهدارنده میگویند)

در روشهای فوق رله آنقدر فعال می ماند تا اشکال را رفع و آمپلیفایر را خاموش و روشن کنید که بحالت اول برگردد و آماده اولین جریان غیر مجاز بعدی شود

ضمنا مقاومت 100 اهم ناصحیح است زیرا در صورت سوختن اوت پوت و اتصال به 50 ولت تغذیه ، بلافاصله اپتو کوپلر میسوزد

و 5/ اهم نیز موجب کاهش محسوس قدرت میشود و بروشی قابل اصلاح است

ولی جهت احتراز از پیچیدگی فعلاچشم پوشی کنید تا انشاءالله بعدا

سپاس

آخرین ویرایش:

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838

سلام

برای رفع اشکال بسیار بدیهی مدار موصوف دو راه حل پیشنهاد میکنم

1- استفاده از تریستور بجای ترانزیستور با تمهیدات ساده

2- استفاده از کنتاکت باز دیگرهمین رله ( اگر ندارد با دو رله موازی )

چنانکه باید کنتاکت باز دیگر را با C و E ترانزیستور موازی کنید تا با اولین فعالیت رله کماکان فعال بماند (در الکتروتکنیک به اینگونه استفاده از کنتاکت باز،خود نگهدارنده میگویند)

در روشهای فوق رله آنقدر فعال می ماند تا اشکال را رفع و آمپلیفایر را خاموش و روشن کنید که بحالت اول برگردد و آماده اولین جریان غیر مجاز بعدی شود

ضمنا مقاومت 100 اهم ناصحیح است زیرا در صورت سوختن اوت پوت و اتصال به 50 ولت تغذیه ، بلافاصله اپتو کوپلر میسوزد

و 5/ اهم نیز موجب کاهش محسوس قدرت میشود و بروشی قابل اصلاح است

ولی جهت احتراز از پیچیدگی فعلاچشم پوشی کنید تا انشاءالله بعدا

سپاس

عرض سلام و درود
جناب hasank عزیز
لطف شما همیشه شامل حال من بوده و این بار هم شد.
راستش زمانی که اون دستگاه اکو آمپلی فایر رو میساختم ( عکس هاش رو تو pm بهتون نشون دادم ) خیلی به مدار محافظ اتصال کوتاه نیاز داشتم که این مدار رو هم مونتاژ کردم و دیدم به درد نمی خوره.
به هر حال شما که فرمودید قابلیت تصحیح داره خوشحال شدم.
همانطور که قبلا" عرض کردم مشکل این مدار اینه که با اتصال سیم های خروجی بلندگو رله دائما" قطع و وصل میشه که دو راه پیشنهاد کردید :

1) یکی از اونها استفاده از تریستور بوده ممکنه یک شماره ازش نام ببرید تا تهیه کنم ؟؟؟؟ البته فکر کنم اگر ترسیتور نصب کنم رله هم حذف بشه درسته ؟؟؟ لطفا" طریقه قرار گیری در مدار رو هم بفرمایید.

2) یکی از راه های دیگر استفاده از رله بوده .فرمودید که کنتاکت باز رله رو با E و C ترانزیستور موازی کنم .
ممکنه تو طرح شماتیک این رو بهم نشون بدید؟؟
رله ای که من استفاده می کنم از نوع 12 ولت تک کنتاکت هست و 5 پایه داره.
آیا برای کار من مورد استفاده هست یا نه؟

38.gif

3) در مورد مقاومت 100 اهمی که به یک پایه اپتو کوپلر وصل میشه فرمودید باید بیشتر باشه چه مقداری رو پیشنهاد میدهید ؟؟
البته یک چیزی رو هم بگم که من برای مدار محافظ از تغذیه جدا استفاده میکنم نه تغذیه آمپلی فایر
با تشکر.

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113

عرض سلام و درود
جناب hasank عزیز
لطف شما همیشه شامل حال من بوده و این بار هم شد.
راستش زمانی که اون دستگاه اکو آمپلی فایر رو میساختم ( عکس هاش رو تو pm بهتون نشون دادم ) خیلی به مدار محافظ اتصال کوتاه نیاز داشتم که این مدار رو هم مونتاژ کردم و دیدم به درد نمی خوره.
به هر حال شما که فرمودید قابلیت تصحیح داره خوشحال شدم.
همانطور که قبلا" عرض کردم مشکل این مدار اینه که با اتصال سیم های خروجی بلندگو رله دائما" قطع و وصل میشه که دو راه پیشنهاد کردید :

1) یکی از اونها استفاده از تریستور بوده ممکنه یک شماره ازش نام ببرید تا تهیه کنم ؟؟؟؟ البته فکر کنم اگر ترسیتور نصب کنم رله هم حذف بشه درسته ؟؟؟ لطفا" طریقه قرار گیری در مدار رو هم بفرمایید.

2) یکی از راه های دیگر استفاده از رله بوده .فرمودید که کنتاکت باز رله رو با E و C ترانزیستور موازی کنم .
ممکنه تو طرح شماتیک این رو بهم نشون بدید؟؟
رله ای که من استفاده می کنم از نوع 12 ولت تک کنتاکت هست و 5 پایه داره.
آیا برای کار من مورد استفاده هست یا نه؟

38.gif

3) در مورد مقاومت 100 اهمی که به یک پایه اپتو کوپلر وصل میشه فرمودید باید بیشتر باشه چه مقداری رو پیشنهاد میدهید ؟؟
البته یک چیزی رو هم بگم که من برای مدار محافظ از تغذیه جدا استفاده میکنم نه تغذیه آمپلی فایر
با تشکر.

سلام
با توجه به دریای ویروسی که دارم تقدیم نقشه دشوار است اما توضیحات کافی و قابل درک تقدیم میکنم

رله قابل حذف نیست
برای تهیه تریستور مناسب به هر فروشنده ای بفرمایید تریستور حدود 1 آمپر و حدود 100 ولت نیاز دارید فورا تهیه میکنید

1- گیت را بجای بیس - آند را بجای کلکتور و کاتد را بجای امیتر نصب کنید و با مشاهده رفتار مربوطه ، اشکالات را رفع میکنیم

2- روش دوم قبلی را با توجه به نقشه شما و جهت اعمال کمترین تغییرات تقدیم کرده بودم اما با توجه به محدودیت رله شما که تغییرات اساسی را اجتناب ناپذیر میسازد راه سوم و بهتر را بشرح زیر پیشنهاد میکنم و قبل از تریستور آزمایش کنید که ساده تر هم هست (اگر نقطه کار فعلی رله مطلوب باشد این شیوه ایده آل است )

الف) خروجی آمپلیفایر را مستقیما به 5 / اهم متصل کنید ( که از رله عبور نکند )

ب) کنتاکت مشترک ( کنتاکت وسط در نقشه شما ) را به شاسی متصل کنید

ج ) کنتاکت باز ( کنتاکت پایین در نقشه شما ) را به کلکتور متصل کنید

د ) سیم منفی بلندگو را از شاسی قطع کنید و این سیم بلندگو را فقط به کنتاکت بسته ( کنتاکت بالایی در نقشه شما ) متصل کنید و به جای دیگری متصل نباشد

باین ترتیب با تغییرات فوق نیاز به کنتاکت مستقل دیگر ندارید بطوریکه با این کار در مواقع غیرمجاز ، سیم منفی یا شاسی (بجای سیم خروجی) قطع میشود که فرقی نمیکند

ضمنا اگر ولتاژ و جریان رله مناسب نباشد و رله ضعیف فعال شود جواب نمیدهد زیرا قبل از آنکه اتصال کنتاکت باز برقرار شود رها میشود و هرگز اتصال کنتاکت باز برقرار نمیشود که خود نگهدارنده عمل کند

اگر مشکل فوق مواجه شدی با افزایش ظرفیت خازن 1 میکرویی و یا افزایش ولتاژ تغذیه و غیره حل میشود

فعلا روی موارد دیگر تمرکز نکن ، انشاء الله موارد تکمیلی ، بعدا
سپاس

آخرین ویرایش:

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
با سلام
تغییراتی را که فرموده بودید در نقشه اعمال کردم اگر ممکنه یک نگاهی بفرمایید تا اگر اشکالی وجود داره رفعش کنم.

1- گیت را بجای بیس - آند را بجای کلکتور و کاتد را بجای امیتر نصب کنید و با مشاهده رفتار مربوطه ، اشکالات را رفع میکنیم
این نقشه رو با توجه به توضیحات شماره 1 تغییر دادم :

2- روش دوم قبلی را با توجه به نقشه شما و جهت اعمال کمترین تغییرات تقدیم کرده بودم اما با توجه به محدودیت رله شما که تغییرات اساسی را اجتناب ناپذیر میسازد راه سوم و بهتر را بشرح زیر پیشنهاد میکنم و قبل از تریستور آزمایش کنید که ساده تر هم هست (اگر نقطه کار فعلی رله مطلوب باشد این شیوه ایده آل است )

الف) خروجی آمپلیفایر را مستقیما به 5 / اهم متصل کنید ( که از رله عبور نکند )

ب) کنتاکت مشترک ( کنتاکت وسط در نقشه شما ) را به شاسی متصل کنید

ج ) کنتاکت باز ( کنتاکت پایین در نقشه شما ) را به کلکتور متصل کنید

د ) سیم منفی بلندگو را از شاسی قطع کنید و این سیم بلندگو را فقط به کنتاکت بسته ( کنتاکت بالایی در نقشه شما ) متصل کنید و به جای دیگری متصل نباشد
این نقشه رو هم با توجه به توضیحات شماره 2 تغییر دادم:

دو تا سوال:
1) الان تو نقشه بالا (شماره 2 ) اگر سیم های مثبت و منفی بلندگو به هم اتصال شوند رله عمل میکنه و شاسی بلندگو رو از شاسی مدار قطع میکنه ؟؟؟
2) آیا میشه این مدار رو بدون آمپلی فایر تست کرد ؟؟
با تشکر

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113
با سلام
تغییراتی را که فرموده بودید در نقشه اعمال کردم اگر ممکنه یک نگاهی بفرمایید تا اگر اشکالی وجود داره رفعش کنم.

این نقشه رو با توجه به توضیحات شماره 1 تغییر دادم :

این نقشه رو هم با توجه به توضیحات شماره 2 تغییر دادم:

دو تا سوال:
1) الان تو نقشه بالا (شماره 2 ) اگر سیم های مثبت و منفی بلندگو به هم اتصال شوند رله عمل میکنه و شاسی بلندگو رو از شاسی مدار قطع میکنه ؟؟؟
2) آیا میشه این مدار رو بدون آمپلی فایر تست کرد ؟؟
با تشکر

سلام

بله ایده کلی در هر دو نقشه درسته
فقط از نظر شکلی از حرف k بجای حرف c برای پایه کاتد تریستور استفاده کنید و علامت NC و NO هم روی کنتاکتی که استفاده شده مفهومی ندارد و بهتر است حذف و اصلاح کنید ( هرچند اثری در عملکرد سیستم ندارد )

و همچنین بدون آمپلیفایر قابل تست است و البته باید بجای آمپلیفایر از منبع ولتاژ جهت عبور جریان غیرمجاز استفاده کنید

سپاس

آخرین ویرایش:

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام

و همچنین بدون آمپلیفایر قابل تست است و البته باید بجای آمپلیفایر از منبع ولتاژ جهت عبور جریان غیرمجاز استفاده کنید

سپاس
ضمن تشکر از شما دوست عزیز
اگر بخوام از منبع ولتاژ برای تست بهره ببرم می تونم از یک آداپتور 12 ولت 1 آمپر استفاده کنم ؟؟؟
ضمنا" چون از آمپلی فایر نمی خوام استفاده کنم احتمالا" پروب مثبت منبع ولتاژ باید به نقاط +vcc و to amp وصل بشه و پروب منفی هم به شاسی مدار درسته ؟؟؟
با تشکر

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113
سلام
بله به هر طریقی جریان لازم موجب تحریک کافی اپتوکوپلر شود عمل میکند که در این نقشه جهت جریان باید از 5 / اهم بسمت بلندگو باشد ( با همان اتصالاتی که فرمودید )

ولی میتوان برای جریان مع*** (برعکس) هم از تمهیدات لازم استفاده کرد که ضرورت چندانی ندارد

اما بهتر است بجای آمپلیفایر از منبع ولتاژ مستقل و قابل تغییر استفاده کنید تا امکان مشاهده پاسخ سیستم در شرایط مختلف و کشف نقاط ضعف و اطلاع ازحداقل جریان غیرمجاز میسر گردد

اگر منبع ولتاژ قابل تنظیم نداری فعلا آزمایشات را با افزایش و تغییر موقت 5 / اهمی و استفاده از مقاومتهای متفاوت ، انجام دهید
سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,113
سلام
بمنظور رفع یکی دیگر از معایب مدار و با توجه به ولتاژهای آزمایشی موقت که اعلام فرمودید

یک مقاومت حدود 4/7 کیلو اهم نیز اضافه کنید که تقریبا نقش اشمیت تریگر را ایفا کند بطوریکه یک پایه مقاومت مذکور را به سیم منفی بلندگو و پایه دیگر آنرا به امیتر اپتو کوپلر متصل کنید

با تمهید فوق مشکل ضروری بودن قدرت اولیه رله رفع میشود ، یعنی حتی اگر فعالیت رله بسیار ضعیف هم باشه ، دیگه قطع و وصل نمیکنه و بمحض کوچکترین حرکتی عمل میکنه

البته مقاومتهای 4/7 کیلو و 1 کیلو بستگی به تعیین تکلیف شرایط دارد و مقدار آنها باید نهایی و اصلاح شود

با توجه به هوش و پتانسیل شما ، توفیق بیست و قابل تحسینی انتظار دارم بویژه که این روش بهترین شیوه جهت کسب اطلاعات صد درصد صحیح است

زیرا در امور عملی ( برخلاف امور نظری)کوچکترین خطایی بلافاصله آشکار میشود و منجر به عدم پاسخگویی سیستم میگردد

اما در کاغذ و کلاس با هزاران خبط و خطا هم هیچ اتفاقی نمی افتد و خطاها بسادگی آشکار نمیشود چنانکه به وفور دیده ام جریان گیت و بیس ، توسط دانشجویی چند مگا آمپر محاسبه میشود و به صحت محاسبه خود ایمان هم دارد

لذا از این فرصت کم نظیر که سایت فراهم ساخته استفاده کن و با دستیابی به توفیق ایده آل ، این مدار را الگوی توفیقات بعدی خود و دیگران بساز

سپاس

آخرین ویرایش:
بالا