درود مهندس گرامی من دو تا از این پاورها دارم یکی را دیجیتالی کردم که بیشتر هم با همین کار میکنم .دو الی سه سال است که فقط dvr تعمیر میکنم تغذیه های مختلف داره وقتی یکی از تغذیه ها خراب میشود برای تست از دومی استفاده میکنم
در کل سلیقه ای هست
با تشکر
درود
«« مزایای دستگاه اندازه گیری آنالوگ و میترها نسبت به دیجیتال »»
تقریبا جملگی تعمیرکاران و علاقمندان الکترونیک نسل حاضر ، هیچوقت از قابلیت ها و مزایای میترها و مولتیمترهای آنالوگ ( عقربه ای ) مطلع نمیشوند و خود را از آنها محروم میکنند.
و دلیل بی خبری عمده علاقمندان الکترونیک از توانایی های میتر ، علاقه اولیه است که برای همیشه مانع تجربه میتر میشه بعبارت دیگر از آنجاکه تقریبا همگی علاقمند به مولتیمتر دیجیتال هستیم لذا برای مدت کافی میترها را تجربه نمیکنیم و لذا جز سلیقه و علاقه ، هیچ دلیل موجهی برای احتراز از میتر نداریم.
اما زمانیکه دستگاه های اندازه گیری دیجیتال وجود نداشت تجربه میترها را جبری و توفیق اجباری می ساخت و به این ترتیب علاقمندان آن دوره که با دقت کافی از توانایی های میتر مطلع شده اند حاضر نیستند خود را از ویژگی آنها محروم کنند فلذا تاکید شدید من به همین دلیل است که سالیان متمادی ناگزیر به استفاده از مولتیمتر آنالوگ بودم و توانایی های آن را تجربه کردم.
البته اگر ۱۰۰ سال هم تجربه شده باشه ولی به توانایی های منحصر بفرد میتر توجهی نشده باشه دراینصورت قادر به استفاده از این قابلیت های بسیار مهم و کاربردی نخواهیم بود .
توانایی ها و مزایای میتر
مهمترین مزیت میترها ، نمایش ولتاژ و جریان لحظه ای است که نه تنها با نمایشگر دیجیتالی قابل شناسایی و قابل نمایش نیست بلکه مقادیر متغیر موجب اختلال عملکرد نمایشگر دیجیتال میشه.
بطوریکه میترها در فرکانس های پایین شبیه اسیلوسکوپ ، برخی از خواص متغیر را قابل تصور و تجسم میسازند.
بعنوانمثال اگه ولتاژ با فرکانس پایین ( حدود فرکانس برق شهر که غالبا هم همین فرکانس است ) در حال ریپ زدن و دل زدن و تغییراتی از ۱۰ تا ۱۵ ولت باشه این تغییرات با لرزش عقربه میتر بوضوح قابل مشاهده است اما نه تنها با نمایشگر دیجیتال قابل مشاهده نیست بلکه بدلایل ساختاری بکلی گیج میشه و ولتاژ غیر عادی اعلام میکنه .
اصولا تمامی دستگاههایی که عملکرد پیوسته دارند دارای ارزش بسیار بالاتری هستند
زوم کردن تصویری که بصورت آنالوگ و پیوسته و با روش گذشته تهیه میشه هیچ محدودیتی نداره اما اگر بروش دیجیتال و با مجهزترین و گرانترین دستگاه و با حداکثر پیکسل تهیه بشه با این وجود بالاخره محدودیتی داره و زوم را تا حدودی میپذیرد و پس از آن شطرنج غیرقابل استفاده می بینید .
مزیت بسیار مهم بعدی ، سرعت نمایش است بطوریکه دسترسی به مقدار ولتاژ و جریان را با سرعت بسیار بالاتری میسر میسازد و امکان پیشگیری از گسترش خسارت را فراهم میکند.
بعنوان مثال اگر از دستگاه مورد تعمیر بجای ۱ آمپر ، جریان غیرمجاز ۵ آمپر عبور کنه احتمال گسترش عیب با استفاده از میتر بسیار ضعیف تر میشه زیرا بمحض ارتباط تغذیه ، نحوه حرکت سریع و شتابان عقربه گویای جریان غیرمجاز است و قبل از آنکه عقربه به عدد ۵ آمپر برسه ، قادریم بلافاصله ، دستگاه را از برق ورودی قطع کنیم .
اما با آمپر متر دیجیتال چنین استفاده ای ناممکنه زیرا زمان قابل توجهی نیاز داره تا عدد نهایی را مشخص کنه بویژه که جریان متغیری باشه که دراینصورت با پرت و پورت و تغییرات شدید اولیه مواجه هستید و زمانی از جریان ۵ آمپر مطلع میشی که لحظات بسیار مهم و حیاتی پیشگیری سپری شده و خسارات قابل توجهی به دستگاه وارد شده.
در هر صورت ازآنجاکه دستگاه های دیجیتال نیاز به مدت زمانی دارند تا اطلاعات وارده را بررسی و پردازش کنند لذا همیشه اطلاعات لحظات گذشته را اعلام میکنند ، یعنی جریان و ولتاژ این لحظه ، پس از لحظاتی اعلام میشه که در مواقعی کار از کارخونه گذشته فلذا همیشه عقب تر از شرایط هستیم و به زبان ساده تر اگه امپرمتر دیجیتال ، ۲ آمپر نشون میده یعنی چند لحظه قبل ۲ آمپر بوده نه الان که داره مثلا ۵ آمپر میکشه
میترها بقدری توانایی تعمیرکار را در مهمترین لحظات بالا میبره که اگر ناگزیر به استفاده از ابزار دیجیتالی باشم دغدغه بسیار شدیدی احساس میکنم .
فلذا اگه من علاقه به اندازه گیری دیجیتال داشتم میتر را حذف نمیکردم و آمپرمتر و ولتمتر دیجیتال را در کنار میترها اضافه میکردم تا علاوه بر حفظ توانایی میترها و استفاده از قابلیت آنها ، سلیقه خود را نیز ارضاء و لحاظ کنم.
بنابمراتب و بدلایل محرز و شفاف فوق ، حتی ارزان ترین مولتیمتر آنالوگ بسیار ارزنده تر از گرانترین مولتیمتر دیجبتال است .
سپاس و تقدیر