پاسخ : ایراد در تغذیه سویچینگ اینورتر صبا ااکتریک
با سلام
مقدار خازن و مقاومت دستگاه به شرح زیر میباشد :
RT =9.1
CT =332
جناب غزال در صورت امکان :
در صورتی که فرکانس سویچینگ 60 کیلو هرتز باشد مقدار اولیه تقریبا برابر با چند دور میباشد ؟
ایا سایز قرقره در تعداد دور تاثیر دارد ؟
ایا نوع توپولوژی در تعداد دور تاثیری دارد ؟
با کمال تشکر
سلام
. با توجه به اینکه مقاومت را 9.1 اعلام و احتمالا در لحاظ کردن واحد کیلو دقت نفرمودی لذا اگر واحد مقاومت و خازن (نانو یا میکرو یا کیلو و یا مگا اهم) را در فرمولی که از سوی سازنده اعلام شده رعایت کرده باشی و فرکانس حاصله 60 کیلو هرتز باشه دراینصورت
ازآنجاکه فرکانس اغلب تغذیه های سوئیچینگ (جز طبقه قدرت دستگاه جوش) که تابحال دیدم و از تعداد دور تقریبی اولیه ترانس کوچکتر در این فرکانس ها مطلعم و ازآنجاکه علاوه بر تعمیر در طراحی تغذیه های سوئیچینگ فعالیت داشته ام و جهت دستیابی به تعداد دور ایده آل حدود 20 ترانس با تعداد دور مختلف و با تفاوت ناچیز سفارش دادم و تست کردم لذا در این ترانس و با این فرکانس تعداد دور 200 اولیه رابا اختلاف فاحشی باور نمیکنم
البته شاید اشتباه میکنم و موضوع مهمی در دستگاه شما وجود داشته باشه که من اطلاع نداشته باشم
بهمین دلیل برای من بسیار مهم و جالب بود اگه از تعداد 200 دور مطمئن میشدید که متاسفانه اطلاع دقیقی نداری
ازآنجاکه یکی از رشته های تحصیلی من ماشین های الکتریکی است لذا بجز ساخت ترانس یا موتور های الکتریکی همواره تعمیر موتورهای الکتریکی و ترانس ها را خودم انجام دادم و بسیار بسیار بندرت به سیم پیچ مراجعه کردم و لذا بسیار علاقمندم که اگر خطا و نکته مغفولی در ذهنم هست برام مشخص و شفاف بشه اما اطلاعات شما قاطع نیست و موجب تردید من نشده
اگر تعداد 200 دور صحیح باشه ( که باور ندارم ) قطعا ناشی از فرم سیکل ها و زمان خاموشی سیکل ها با این آی سی است یعنی اگر زمان خاموشی کم باشه درواقع هارمونی های فرکانس پایین بیشتر میشه و به تبع آن تعداد دور بالاتر را میطلبد
متاسفانه اظهارات دوست شما و حدسیات شما قابل اطمینان نیست وگرنه نکته جالب و قابل تحقیقی بود.
در خصوص سوال دوم یا سایز قرقره
بله در هر فرکانس پایین یا فرکانس بالا هرچقدر اندازه ترانس یا قاب یا قرقره بزرگتر باشه تعداد دور کمتر میشه
مثلا اولیه ترانس جوشکاری AC فرکانس 50 برق شهر که خودم پیچیدم حدود 100 دور است اما اولیه ترانس کوچک مانند هویه هفت تیری که خودم برای چند هویه تعمیرگاهم پیچیدم در همین فرکانس برق شهر 700 دوره که من 650 دور با سیم ضخیم تر پیچیدم و اگه ترانس کوچکتر باشه تعداد دور اولیه بسیار بالاتر میره مثلا در ترانس های کوچکتر ممکنه نیاز به 5000 دور داشته باشه
در فرکانس بالا هم همینطوره و لذا هرچند ترانس قدرت جوش DC را تابحال نپیچیدم اما حدس میزنم حدود 20 الی 30 دور باشه
بهمین خاطر که در گزارش اولیه شما تصور کردم منظور شما این ترانسه نه تنها درخصوص تعداد دور بلکه نسبت به استفاده نکردن سازنده از سیم لیتز نیز شوک شدم
درخصوص سوال سوم منظور شما از توپولوژی را متوجه نشدم
سپاس