- 2012-03-18
- 10,107
- 80,073
درود
اندازه مناسب از هر المنتی که دم دست داری قیچی کن و جایگزین و نصب کن و با کلک ساده زیر با عمر بسیار بالاتری استفاده کن. (فقط المنت نو باشه و قبلا سرخ نشده باشه)
قطعا تجربه کرده اید که پس از تعویض المنت اصلی هیتر ،
اولا : المنت های متفرقه عمر چندانی نداره.
ثانیا : تهیه المنت با ولتاژ خاص مورد نیاز دشواره و ازآنجاکه طول المنت ۲۲۰ ولتی بلندتر از طول محل هیتر گرداک است لذا بخشی از المنت را قیچی کرده و المنتی عرضه میشه که نه ۲۲۰ ولته و نه ۱۱۰ ولت
به این ترتیب باوجودیکه المنت و ترایاک تحت فشار هستند اما با توجه به سیستم کنترل دما که المنت بصورت ممتد روشن نیست لذا اگرچه گند کار ، بسیار زودتر از المنت استاندارد در میاد اما فورا گندش در نمیاد و متقاضی به زودی متوجه نواقص و سودجویی مربوطه نمیشه بویژه که برای چندین بار به نقص سیستم نسبت میده و تصور میکنه اشکالی در سیستم کنترل حادث شده که موجب صدمه المنت میشه.
لذا با راهکار بسیار ساده ای که تقدیم میکنم.
۱- میتونی از هر المنتی با هر ولتاژی استفاده کنی حتی با روش تکمیلی میتونی از المنت ۱۲ ولت هم بجای ۲۲۰ ولت استفاده کنی.
و لذا میتونی تکه ای المنت به اندازه طول مورد نیاز از هر المنتی جدا و نصب کنی.
۲- نظر به اینکه با این شیوه میتونی ایده آلترین ولتاژ را برای المنت تنظیم و تامین کنی لذا طول عمر آن بشدت افزایش می یابد .
راز عمر کوتاه المنت های متفرقه در توانایی تحمل ولتاژ است زیرا در دستگاه هایی که المنت ۱۱۰ ولت نیاز داره ، نیم موج کامل به المنت متصل میشه که علاوه بر ولتاژ ماکزیمم ۳۱۰ ولت ، ولتاژ موثر بیش از ولتاژ مورد نیاز برای تولید حرارت دلخواه است که قاتل المنت خواهد شد و در دستگاه هایی که المنت ۲۲۰ ولت نیاز داره باید از المنت بسیار نازک استفاده بشه که عمر ناچیزی دارند ، بخصوص که طول المنت بلندتر از جایگاه هیتر است و ناگزیر به حذف بخشی از المنت هستند که مزید بر علت موجب کاهش طول عمر المنت میشه.
راه حل
یک مقاومت ۵ کیلو با پتانسیومتر ۱۵ کیلو سری کنید و بجای دیود D2 نصب کنید. همین
بطوریکه ابتدا پتانسیومتر را در بیشترین مقدار یعنی ۱۵ کیلو قرار دهید و بتدریج مقاومت پتانسیومتر را کم کنید تا حرارت مناسب در المنت تولید شود و دیگه تا تعویض مجدد المنت نیازی به تنظیم این پتانسیومتر ندارید.
برای پیدا کردن دیود D2 فوق الذکر در دستگاه ، دیودی است که با خروجی کوپلر هیتر ( U2) سری شده
اگه بجای D2 مقاومت حدود ۳۳۰ اهم داره بجای ۳۳۰ اهم نصب کن
در هر صورت این دو قطعه سری باید با خروجی کوپلر هیتر و یا با گیت ترایاک هیتر (T2) سری بشه .
اگر از المنت ۱۱۰ ولتی استفاده میکنید D2 را حذف نکنید و دو قطعه فوق را با آن سری کنید.
نظر به اینکه این راهکار را صرفا روی هیتر تعمیرگاهم تجربه کردم و تجربه دیگری ندارم لذا چنانچه احیانا با مشکلی مواجه شدید اعلام فرمایید که رفع کنم.
تذکر : از المنتی که قبلا سرخ شده استفاده نکنید زیرا ابتدا و انتهای آن بدرستی متصل نمیشه و لذا محل اتصال بدلیل مقاومت زیادِ ، بشدت سرخ و بزودی قطع میشه .
سپاس
آخرین ویرایش: