تشکر استاد منظور بنده اینه که پتانسیومتر مورد نظر به صورت رئوستا توی مدار استفاده شده وکارش هم کنترل جریان هست طبق اصول الکترونیک .
درود
تحلیل یک نمونه از انواع این پاور بنحو کامل و مبسوطی در تاپیک زیر تقدیم شده و ریزترین نکات آن مورد بررسی قرار گرفته .
https://www.irantk.ir/threads/85779...-تابلوهای-روان?p=495183&viewfull=1#post495183
بطوریکه تنها پتانسیومتری که در آنها پیش بینی شده ، صرفا وظیفه تنظیم دقیق ولتاژ را بعهده دارد و در کنترل جریان هیچ نقشی نداره.
و فلسفه حضور این پتانسیومتر ، جبران خطاهای ناشی از تلرانس مقاومت هایی است که مانع تولید ولتاژ دقیق مورد نظر طراح میشه.
مثلا پاوری که برای تولید 5 ولت ساخته میشه ، بدلیل تلرانس قطعات ولتاژ 5 ولت تولید نمیکنن و متناسب با خطای قطعات هر محصول مثلا بین ۴،۵ الی ۵،۵ ولت تولید میشه و به همین علت پتانسیومتر موصوف پیش بینی شده تا بتوانند خطای ولتاژ را پس از تولید این محصول اصلاح کنند .
اما پس از تحلیل کامل نقشه ، روشی برای اضافه کردن پتانسیومتر کنترل جریان تقدیم کردم .
البته این حقیقت که فرمودید رئوستاها قادر به دخل و تصرف در جریان هستند و بعبارتی میتوانند سری با بار قرار گیرند و عامل تغییر ولتاژ و جریان بار شوند کاملا درسته ، اما قطعه ای که مشابه رئوستا در این پاورها ، انجام وظیفه کنه وجود نداره .
بنحوی که اگر پتانسیومتر جریان را نیز به این پاورها اضافه کنیم باز هم مشابه رئوستا عمل نمیکنه ، چرا ؟
زیرا درسته که رئوستا قادر به تغییر جریان بار هست اما برخلاف پتانسیومتر محدود کننده جریان ، نمیتونه ماکزیمم جریان را بمقدار ثابت تعیین و تعریف کنه و لذا ماکزیمم جریان بستگی به بار و ولتاژ ورودی داره .
یعنی اگه پتانسیومتر محدود کننده جریان را برای ۱۰ آمپر تنظیم کنید هرگز نمیتوانید با تغییر بار ، بیش از ۱۰ آمپر از تغذیه دریافت کنید .
اما اگر با بار خاصی رئوستا را برای عبور ۱۰ آمپر از بار تنظیم کنید ، دراینصورت با کاهش مقاومت بار ، جریان بار بیش از ۱۰ آمپر خواهد شد .
سپاس