آی پی امداد
abtahi

پرسش و پاسخ بخش {مدارات الكترونيك}

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام . تشکر
استاد خروجیه این مدار کجا میشه؟؟؟
zru9j0hdawfdchuyuhrn.jpg

استاد اگه بخوام از تقویت کننده برای تقویت توان این مدار استفاده کنم عملی هستش؟؟؟
استاد تقویت کننده به کدوم قسمت این مدار وصل میشه آیا تغییرات در r12-r11-c16 به وجود میاد ؟؟؟؟یا این قسمت مدار به همین شکل باقی می مونه ؟؟؟
استاد تکلیف l1 چی میشه؟؟؟جای اون خالی می مونه وآیا l2 هم تغییر میکنه؟؟
با تشکر از شما استاد عزیز
meysam

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز سلام . تشکر
استاد خروجیه این مدار کجا میشه؟؟؟

استاد اگه بخوام از تقویت کننده برای تقویت توان این مدار استفاده کنم عملی هستش؟؟؟
استاد تقویت کننده به کدوم قسمت این مدار وصل میشه آیا تغییرات در r12-r11-c16 به وجود میاد ؟؟؟؟یا این قسمت مدار به همین شکل باقی می مونه ؟؟؟
استاد تکلیف l1 چی میشه؟؟؟جای اون خالی می مونه وآیا l2 هم تغییر میکنه؟؟
meysam
با سلام :
دوست عزيز اين قسمت مدار كه گذاشتين يك اوسيلاتور ي هست كه وابسته به مدار تانك تشديد {شامل سلف و خازن و مقاومت } يك فركانسي را توليد ميكند كه در ادامه مدار همين فركانس توسط كانترهايي به مقدار هاي ديگري تقسيم ميشود و حاصل ان توسط فركانس مدار زيرين مقايسه و در ادامه نقشه نهايي نتيجه را ارايه ميده لذا تقويت در اين قسمت غير از اوسيلاتور در ساير نقاط مقدور نيست {لزومي هم براي تقويت نيست } براي تقويت خروجي اوسيلاتور بايد از سيم بين دو مقاومتي كه به ايسي 4046 ميرود استفاده كنيد هر تغييري در سيم پيچهاي مدار با تغيير در فركانس مواجه خواهيد شد در صورت نياز به تقويت خروجي يك اوسيلاتور مدار فوق اقتصادي نيست و معقول به نظر نميرسد از مدار شكل هاي زير كمك بگيريد و تقويت كننده را به خروجي مدار فوق تطبيق دهيد .
با تشكر .
موفق باشيد .

پیوست‌ها

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: meysamm

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام وممنون
استاد یک سوالی که ذهن من رو مشغول کرده اینه که در فرستنده های رادیویی که امواج از یک آنتن تلسکوپی خارج می شود چه طور می شود آنتن از تلسکوپی به لوپ تغیر می کند یعنی یک کویل نقش آنتن رو بازی می کنه ؟؟چطور میشه این کار رو کرد؟؟؟؟
اگه میشه در این رابطه کمی توضیح بدید.
meysam

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز سلام وممنون
استاد یک سوالی که ذهن من رو مشغول کرده اینه که در فرستنده های رادیویی که امواج از یک آنتن تلسکوپی خارج می شود چه طور می شود آنتن از تلسکوپی به لوپ تغیر می کند یعنی یک کویل نقش آنتن رو بازی می کنه ؟؟چطور میشه این کار رو کرد؟؟؟؟
اگه میشه در این رابطه کمی توضیح بدید.
meysam
با سلام :
عزيزم بله هر كويلي در حقيقت يك انتن است كه از رابطه لاندا با فركانس تبعيت ميكند انتشار امواج راديويي با توجه به نياز و شرايط استفاده و محيط انتشار تابع ضوابط و استاندارد هايي هست كه استفاده از نوع انتن ها را در بر ميگيرد مثالي از فرض : براي انتشار امواج يك فرستنده اي كه بايد در فضاي ازاد و محيط گسترده اي بهره برداري شود از انتن هاي ياگي يا ميله اي عمودي و طولي و براي ارسال در يك مسير خاص از {جهت مستقيم } از ديش و براي استفاده در يك فضاو محيط محدود از انتن هاي حلقوي {لوپ } و ..... {مانند فلزيابها و راديو گرافي و پزشگ الكترونيكي و ... }استفاده ميشود . همانطور كه قدرت و كيفيت و.... هر فرستنده اي در نفوذ و برد موثر ان تاثير دارد انتن همون فرستنده نيز {حتي بيشتر از مقوله فوق } در نفوذ و برد همان فرستنده نقش تاثير پذيري دارد كه بستگي دارد براي چه منظوري كاربرد داشته باشد .
تشريح عمل كرد انتن ها مفصل تر از ان است كه بتوان در يك پاسخ تمام كرد براي درك و اطلاعات بيشتر و مفيد رجوع كنيد به كتاب هايي از دكتر حجت فرخ كاشاني كه در اكثر كتابفروشي هاي معتبر بفور يافت ميشود .
با تشكر .
موفق باشيد .

آخرین ویرایش:
  • Like

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام
استاد در این مدار :

چطورمیتونم جریان و ولتاژ ورودی به L1 رو افزایش بدم؟؟؟با اینکه ولتاژ کاری مدار 8 ولت هستش اما ولتاژ خروجی دو سر L1 خیلی پایین هستش در حد میلی ولت.
استاد می خوام ولتاژ خروجی این اسیلاتور رو با توجه به ولتاژ کاری افزایش بدم که جریان و ولتاژ در L1 افزایش یابد.؟؟؟؟
این کار با کم و زیاد کردن مقادیر قطعات امکان پذیر است؟ اگر نه لطفا راهنمایی لازم را مبذول بفرمایید
با تشکر از زحمات شما
MEYSAM

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز سلام
استاد در این مدار :

چطورمیتونم جریان و ولتاژ ورودی به L1 رو افزایش بدم؟؟؟با اینکه ولتاژ کاری مدار 8 ولت هستش اما ولتاژ خروجی دو سر L1 خیلی پایین هستش در حد میلی ولت.
استاد می خوام ولتاژ خروجی این اسیلاتور رو با توجه به ولتاژ کاری افزایش بدم که جریان و ولتاژ در L1 افزایش یابد.؟؟؟؟
این کار با کم و زیاد کردن مقادیر قطعات امکان پذیر است؟ اگر نه لطفا راهنمایی لازم را مبذول بفرمایید
با تشکر از زحمات شما
MEYSAM
با سلام :
دوست عزيز اين سيم پيچ يك اوسيلاتور و بعبارتي {ورودي مدار } هست و براي روزنانس همين قطعات طراحي شده و افزايش جريان ان موجب از كار افتادن {سوختن } كل مدار خواهد شد متاسفانه جريان اين كويل را نميشه افزايش داد .
يك راه معقولانه همون تقويت خروجي { از بين دومقاومت كه قبلا عرض شد } اين مدار با تقويت كننده هاي كلاس b, c ميباشد .
با تشكر .
موفق باشيد .

• Like

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
يك راه معقولانه همون تقويت خروجي { از بين دومقاومت كه قبلا عرض شد } اين مدار با تقويت كننده هاي كلاس b, c ميباشد .
استاد متوجه فرمایشتون از بین دو مقاومت نشدم مگر خروجی l1 نمی باشد؟؟؟پس چطور میشه خروجی رو از بین مقاومتها تقویت کرد؟؟؟ میشه یک مقدار واضح تر توضیح بدید از بین دو مقاومت چطور میشه این اسیلاتور رو تقویت کرد؟؟؟
با تشکر از شما استاد گرامی

آخرین ویرایش:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد متوجه فرمایشتون از بین دو مقاومت نشدم مگر خروجی l1 نمی باشد؟؟؟پس چطور میشه خروجی رو از بین مقاومتها تقویت کرد؟؟؟ میشه یک مقدار واضح تر توضیح بدید از بین دو مقاومت چطور میشه این اسیلاتور رو تقویت کرد؟؟؟
با تشکر از شما استاد گرامی
با سلام :
در پست شماره 106 اشاره كرده بودم ديگه تكرار نكردم { براي تقويت خروجي اوسيلاتور بايد از سيم بين دو مقاومتي كه به ايسي 4046 ميرود استفاده كنيد }
l1 با خازن هاي اطرافش مدار تانك اوسيلاتور را تشكيل ميدهد لذا اين سيم پيچ خروجي نيست در يك ديد ميشه گفت كه ورودي اين اوسيلاتور هست {توجه كنيد كه اوسيلاتور ها تنها مداراتي هستند كه ورودي ندارند و با قطعات خود توليد فركانس ميكنند كه عامل اصلي اين مدار تانك همون سيم ان ميباشد } لذا جريان ان بسيار پايين خواهد بود هر گونه دستبرد در اين سيم پيچ {مثل گرفتن يك اتصالي از يكي از سر سيم هاي ان } موجب تغيير وضعيت و بازده ان خواهد بود .ولي بعد از ترانزيستور ها {همون نقطه كه اشاره شد } تا حدودي اين محدوديت را برطرف ميكند .
با تشكر .
موفق باشيد .

• Like

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استادعزیز
http://www.irantk.ir/showpost.php?p=42170&postcount=106
مداراتی که در این پست زحمتش رو کشیدید اسیلاتور هستند یا تقویت کننده؟؟؟
شرمنده ام که اینقدر سوال می کنم اما واقعا گیج شدم
تقویت کننده باید بین سیمی که به مقاومتها و آی سی می رود وصل شود یا بین دو مقاومت؟؟؟استادلطف می کنید و یه خورده این قسمت رو واضح تر برام توضیح میدید ؟
واقعا گیج شدم .بازم شرمنده که اینقدر سوال میکنم
منتظر راهنمایی ارزشمند شما هستم
موفق باشید
MEYSAM

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استادعزیز
http://www.irantk.ir/showpost.php?p=42170&postcount=106
مداراتی که در این پست زحمتش رو کشیدید اسیلاتور هستند یا تقویت کننده؟؟؟
شرمنده ام که اینقدر سوال می کنم اما واقعا گیج شدم
تقویت کننده باید بین سیمی که به مقاومتها و آی سی می رود وصل شود یا بین دو مقاومت؟؟؟استادلطف می کنید و یه خورده این قسمت رو واضح تر برام توضیح میدید ؟
واقعا گیج شدم .بازم شرمنده که اینقدر سوال میکنم
منتظر راهنمایی ارزشمند شما هستم
موفق باشید
MEYSAM
با سلام :
اين مدارات اوسيلاتور هستند كه از كريستال استفاده ميكنند با توجه به فركانس كريستال هر مدار خروجي معادل همون فركانس را داراست .
در نقشه شما نقطه اتصالي دو مقاومت r11 , r12 كه به ايسي 4046 وصل ميشود خروجي اوسيلاتور شما ميباشد در حقيقت اين خط از مدار كلا خروجي شماست كه با يك مقاومت به ايسي 4046 ميرود و از همون نقطه با يك مقاومت ديگري به قسمت مقايسه كننده پاييني .
حالا از همين نقطه شما ميتوانيد توسط يك مقاومت معادل r12 يك خروجي ديگري گرفته و به تقويت كننده خود وصل كنيد .
سيم منفي يا گراند هر دو مدار اوسيلاتور و تقويت كننده نيز بايد مشترك {بهم وصل } باشند .
بازم اگر متوجه نشديد نقشه بزارم .
با تشكر .
موفق باشيد ./

• Like
بالا