آی پی امداد
abtahi

چطور بفهمیم آی سی قفل دارد؟

1866nazari

کاربر
2024-10-10
5
4
تهران
سلام دوستان
من هیچ اطلاعی درباره قفل آی سی ندارم. می خواهم بدانم وقتی می خواهم اطلاعات یک آیسی را بخوانم یا رایت کنم، چطور باید متوجه قفل بودن یا نبودن آی سی بشوم. لطفا استاد راهنمایی بفرمایند. با تشکر

ajamee

VIP+ افتخاری
کاربر
2009-09-14
1,786
4,808
سلام
99 در صد ای سی ها را قفل میکند
با پروگرامرtnm

1866nazari

کاربر
2024-10-10
5
4
تهران
سلام
لطفا بیشتر توضیح بدید تا متوجه بشم. یعنی وقتی آیسی را به tnm وصل میکنیم اگر قفل داشته باشه پروگرامر پیغام می‌ ده یا خطا میده!! به چه صورت مشخص میشه. اگر اطلاعی دارید توضیح کاربردی بدید که یک مبتدی مثل بنده هم متوجه بشه. با تشکر از وقتی که میگزارند.

Mahdi258258

کاربر vip
vip
کاربر
2010-10-08
299
2,676
اراک...
سلام
لطفا بیشتر توضیح بدید تا متوجه بشم. یعنی وقتی آیسی را به tnm وصل میکنیم اگر قفل داشته باشه پروگرامر پیغام می‌ ده یا خطا میده!! به چه صورت مشخص میشه. اگر اطلاعی دارید توضیح کاربردی بدید که یک مبتدی مثل بنده هم متوجه بشه. با تشکر از وقتی که میگزارند.
از طریق تنظیمات فیوز بیت ....در ضمن میکرو قفل شده قابلیت پروگرم مجدد بعد از پاک کردن داره ولی دسترسی به برنامه داخلش نیست و در صورت خواندن فایل داخلش توسط پروگرمر به صورت غیر قابل استفاده ذخیره میشود.

آخرین ویرایش:

Mahdi258258

کاربر vip
vip
کاربر
2010-10-08
299
2,676
اراک...
مثلاً در مورد ای سی های اتمگا فیوز بیت لاک بیت به صورت زیر هستن..

لاک بیت ها​

لاک بیت ها شامل 6 بیت هستند:

• LB1 و LB2 که برای قفل کردن میکروکنترلر در برابر خواندن یا نوشتن توسط پروگرامر خارجی (پروگرامر سریال یا موازی) تنظیم می‌شوند.
  • BLB01 و BLB02 که مربوط به عدم دسترسی SPM و LPM به حافظه اصلی برنامه است.
  • BLB11 و BLB12 که مربوط به عدم دسترسی SPM و LPM به حافظه بوت لودر است.

لاک بیت های LB1 و LB2​

همانطور که گفتیم اگر بخواهیم از برنامه میکروکنترلر در برابر پروگرامرهای خارجی محافظت کنیم، این 2 بیت باید تنظیم شوند.

• “11” با این مقدار هیچگونه محدودیتی در خواندن یا نوشتن برنامه وجود ندارد (پیش فرض).
  • “10” با این مقدار دیگر نمی‌توان در حافظه فلش یا EEPROM نوشت.
  • “00” با این مقدار حافظه فلش یا EEPROM نه خوانده می‌شوند و نه قابلیت نوشتن دارند. منظور از خوانده نشدن این است که اگر بخواهیم برنامه را بخوانیم، پروگرامر مقادیری تصادفی و اشتباه را می‌خواند (میکرو محافظت شده است).
نکته: با Erase کردن میکروکنترلر تمامی لاک بیت ها غیر فعال می‌شوند.

لاک بیت های BLB01 و BLB02​

این دو بیت دسترسی SPM و LPM به حافظه اصلی برنامه را کنترل می‌کند.

• “11” هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد.
  • “10” SPM اجازه نوشتن در برنامه اصلی حافظه را ندارد.
  • “01” LPM اجازه خواندن برنامه اصلی را ندارد.
  • “00” SPM اجازه نوشتن و LPM اجازه خواندن از برنامه اصلی را ندارد.

لاک بیت های BLB11 و BLB12​

این دو بیت دسترسی SPM و LPM به حافظه بوت لودر را کنترل می‌کند.

• “11” هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد.
  • “10” SPM اجازه نوشتن در بوت لودر را ندارد.
  • “01” LPM اجازه خواندن بوت لودر را ندارد.
  • “00” SPM اجازه نوشتن و LPM اجازه خواندن از بوت لودر را ندارد.

HS13&86

VIP+ افتخاری
کاربر
2021-03-31
894
1,809
استان گلستان
سلام دوستان
من هیچ اطلاعی درباره قفل آی سی ندارم. می خواهم بدانم وقتی می خواهم اطلاعات یک آیسی را بخوانم یا رایت کنم، چطور باید متوجه قفل بودن یا نبودن آی سی بشوم. لطفا استاد راهنمایی بفرمایند. با تشکر
با سلام ،
وقتی سوالی رو ناقص مطرح میکنید ، انتظار جواب مد نظر و کامل رو هم نداشته باشید.
یعنی چی آیسی؟ آیسی فلش؟ ایپرام؟ ناند؟
میکروکنترلر ؟ از چه خانواده ای؟

1866nazari

کاربر
2024-10-10
5
4
تهران
سلام استاد
حق با شما هست، بنده هنوز مبتدی هستم و ناوارد. شما به بزگواری خودتون ببخش. عذر می خوام که باعث رنجش خاطر شما شدم.
از دوستانی هم که صبورانه با من و امسال بنده همراهی می کنند تا راه بیافتیم، از همینجا تشکر می کنم، مخصوصا از استاد بزرگوار آقای mahdi، امیدوارم با این پرسش ناقصم باعث زحمت ایشان نشده باشم. 🙏

بالا