آی پی امداد
abtahi

پرسش و پاسخ بخش {مدارات الكترونيك}

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام خدمت استاد عزیز
استاد می خواستم بدونم مداری که عکسش رو می زارم از نظر تئوری درست است با ولتاژهای خواسته شده؟؟خروجی ها؟؟مناین مدار رئو ساختم ولی آی سی555 اون داغ می کنه .لطفا راهنمایی بفرمایید
/////////////////////
با تشکر از شما استاد گرامی
با سلام :
اال اي دي ابتداي مدار مدار كه ولتاژ باتري را بين 10 الي 12 ولت نشون ميده درسته ولي مدارات بعد از ان با توجه به اعدادي كه بايد براتون خروجي دهد صحيح نيست زيرا :
7905 در خروجي خود فقط ولتاژ ثابت -5خواهد داشت كه با -10 نمايش داده ايد و همچنين E ترانزيستور تقويت جريان bc238 هم ولتاژي در حدود -4.3 خواهد داشت كه -10 نوشتين و با توجه به ولتاژ -5 ولت در نتيجه خروجي LM317 نيز زير 5 ولت خواهد بود حالا با اعمال اين ولتاژ به 555 و با توجه به ارايش مولتي ويبراتور ان در خروجي 555 يك سيگنال مربعي خواهيد داشت كه باز با توجه به مدارات دوبلر مقابلش خروجي مدار در محدوده 10 ولت خواهد بود چنانكه منظور شما از اين مدار تهيه ولتاژ متقارن -+ 10 ولت باشد كلي از قطعات مدار اضافي و همون 555 با ترميم ارايش خود قادر خواهد بود كه نياز شما را براورد كند {توجه كنيد كه امپراژ خروجي ان محدود {دوبلر } و حداكثر تا محدوده 25 ميلي امپر ميباشد } .
داغ كردن 555 : به نظر ميرسد با توجه به خازن 100 ميكروفارادي كه درخروجي ان ميباشد كه بايد كمتر ش كنيد البته چون به جريان مصرفي مورد نياز اشاره نشده بيشتر از اين ..... و يك نظر حدثي ميتواند باشد وگرنه با كم كردن مصرفي جريان قطعا داغ شدن ان نيز حل ميشود .
با تشكر .
موفق باشيد .

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: meysamm

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
با تشکر استاد عزیز
استاد اگر در مدارفوق آی سی 7905 را با 7910 تعویض کنم ولتاژهای مربوطه را می توانم به دست بیاورم؟؟؟؟؟
با تشکر از شما استاد عزیز

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با تشکر استاد عزیز
استاد اگر در مدارفوق آی سی 7905 را با 7910 تعویض کنم ولتاژهای مربوطه را می توانم به دست بیاورم؟؟؟؟؟
با سلام :
بله مي تونيد با تعويض ..... به ولتاژ -10 ولت برسيد .
با تشكر .
موفق باشيد .

• Like

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام
جانشین مناسبی برای ترانزیستور 2n6027 می خوام که به راحتی پیدا شه
استاد از ترانزیستور 2n2646 می تونم استفاده کنم به عنوان جانشین؟؟؟
وهمچنین از irf710 به جای irf 740؟؟؟؟

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز سلام
جانشین مناسبی برای ترانزیستور 2n6027 می خوام که به راحتی پیدا شه
استاد از ترانزیستور 2n2646 می تونم استفاده کنم به عنوان جانشین؟؟؟
وهمچنین از irf710 به جای irf 740؟؟؟؟
با سلام :
بجاي 2n6027 از MCR100-6 استفاده كنيد كه هم بفور پيدا ميشه و مناسب تر هم هست فقط دقت كنيد جاي پايه هاي k , a اينا با هم جابجا ميباشد . هر دو g وسط ميباشند .
متاسفانه از irf710 كه 2/5 امپر است بجاي 740 نميتوان استفاده كرد اين 10 امپري ميباشد و خود 740 راحتر پيدا ميشه { چون مصرف عمومي دارد } .
لطفا جهت مراعات نظم سايت مشابهات و ديتا شيت ها را در تاپيك مربوطه مطرح نماييد .با تشكر .
موفق باشيد .

• Like

amkp2004

کاربر
2010-02-04
15
11
می دونم خیلی سرتون شلوغه ولی این موضوع خیلی برام مهم . پیشاپیش ازتون متشکرم .

#$V686 سلام استاد بزرگوار .مدار حلقه ای که در یک محور به طرف چپ و راست (حدود 1سانتی متر و با تعداد 120 عدد در دقیقه)حرکت کند رو می خواستم.من یک حلقه توخالی با قطر حدودا 9 سانتیمتر می خوام و این حلقه دور کیسه خون قرار می گیرد و با حرکت خود مانع از لخته شدن خون کیسه های کوچک خون می شود . چون صفحه ای که این کیسه های خون روی آن قرار می گیرد قطر و ضخامت کمی دارد مدار آن باید کوچک و ضخامت کم (حداکثر 1سانتی متر ) داشته باشد . استاد بزرگوار بازم ممنونم . فقط چون من مبتدی هستم اگر براتون امکان داره میشه لطف کنید و نقشه مدار با توضیحات و اجزای مدار و اگر امکان داره تصویر مدار ساخته شده رو برام بذارید .***زندگیتون شیرین ***.
.:boos:#$V686

M4A42020

کاربر
2010-02-19
1
0
IC

سلام به همه دوستان

لطفا به من كمك كنيد

استاد ما يك سوال داده به ما كه خيلي مهه.نمره هم داره

سوال اينه:

در آي سي 7805 ورودي 24 ولت. خروجي 5 ولت داريم .در اين صورت آي سي ميسوزد چرا؟؟؟؟

تورو خدا بهم كمك كنيد :smilie_help:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
سلام به همه دوستان

لطفا به من كمك كنيد

استاد ما يك سوال داده به ما كه خيلي مهه.نمره هم داره

سوال اينه:

در آي سي 7805 ورودي 24 ولت. خروجي 5 ولت داريم .در اين صورت آي سي ميسوزد چرا؟؟؟؟

تورو خدا بهم كمك كنيد :smilie_help:
با سلام :
دوست عزيز اين ايسي رگولاتوري هست كه معمولا و اگر در بين شماره ها حروف ديگري نداشته باشد {تيپيكال } حداكثر ولتاژ ورودي ان بايد دو برابر خروجي ان باشد دليل سوختن : اينكه ولتاژ ورودي بيش از حد مجاز هست ولي چنانكه در بين شماره ها از حروف ديگري استفاده شود اين حروف تعيين كننده ولتاژ ورودي و امپر خروجي ان خواهد بود .... فرضا 78h..05 با فرض صورت مسله شما نخواهد سوخت چون تا ولتاژ 24 ولت هم تحمل ورودي دارد .
با تشكر .
موفق باشيد .

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
#$V686 سلام استاد بزرگوار .مدار حلقه ای که در یک محور به طرف چپ و راست (حدود 1سانتی متر و با تعداد 120 عدد در دقیقه)حرکت کند رو می خواستم.من یک حلقه توخالی با قطر حدودا 9 سانتیمتر می خوام و این حلقه دور کیسه خون قرار می گیرد و با حرکت خود مانع از لخته شدن خون کیسه های کوچک خون می شود . چون صفحه ای که این کیسه های خون روی آن قرار می گیرد قطر و ضخامت کمی دارد مدار آن باید کوچک و ضخامت کم (حداکثر 1سانتی متر ) داشته باشد . استاد بزرگوار بازم ممنونم . فقط چون من مبتدی هستم اگر براتون امکان داره میشه لطف کنید و نقشه مدار با توضیحات و اجزای مدار و اگر امکان داره تصویر مدار ساخته شده رو برام بذارید .***زندگیتون شیرین ***.
.:boos:#$V686
با سلام :
http://www.irantk.ir/showthread.php?t=1280
پاسخ داده شده است .
با تشكر .
موفق باشيد .

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام