- 2012-03-18
- 10,107
- 80,073
درود
اینم آزمایشم با نتیجه هاش و برداشت های من:
یک سر پروب رو به فاز بریز و سر دیگر رو به نقاط مختلف زیر وصل کردم و این شد نتیجه
به زمین خشک حدود ۳۰ ولت
به زمین خیس حدود ۲۱۰ ولت
به کاسه فلزی روی زمین خیس حدود ۲۲۵ ولت
حالا میبخشید که با وجودی که آزمایش رو انجام دادم بازم سوالام رو تکرار میکنم ...
اول از همه اینکه اون قضیه موازی شدن مقاومت ها تو قسمت زمین خیس ( همونطور که تو شکل کشیدم) برام منطقی به نظر میرسه اما در مورد کاسه بنظر یه جای کار میلنگه
چون کاسه میاد بین پروب و زمین خیس قرار میگیره و باهاشون سری میشه دیگه... (بازم احتمالا به نقطه تماس مربوطه که هنوز برام جا نیوفتاده)
مقاومت ها رو فرضی در نظر گرفتم
مقاومت پروب = ۰.۱ اهم
مقاومت زمین ۲۰ مگا اهم
مقاومت کاسه فلزی = ۰.۰۱ اهم
و اینکه همونطور که قبلا اشاره کردین و نتیجه این آزمایش اگر رو این زمین خشک به فاز دست زده بشه برق گرفتگی رخ نمیده (؟)
درود
اولا سوال را مشخص نکردی که سوالت چیه؟
ثانیا محل اتصال کاسه و زمین درواقع هزار تا پروب موازی هست که به زمین متصل کردی .
اما اینکه مقاومت کاسه با این مجموعه سری میشه درسته اما مقاومت کاسه صفر اهمه که با پروب سری شده و پروب هم تقریبا حدود صفر اهمه و میتونی مقاومت زمین را با صفر جمع کنی و ببینی مقاومت کل ، همون مقاومت زمین هست که با ولتمتر سری شده و اشکالی پیش نمیاد. و فقط همانطور که دیدی عمده ولتاژ روی مقاومت زمین افت میکنه و ولتمتر ولتاژ چندانی تشخیص نمیده.
اما اگه زمین مرطوب باشه مقاومت خاک کمتر میشه و مثلا با نوک پروب ۳ مگا اهم میشه و با هزار تا پروب یا صفحه فلزی یا کاسه فلزی حدود ۳ کیلو میشه و لذا افت ولتاژ هم کمتر میشه.
ضمنا شکل وسط اشتباهه چون زمین خیس با نوک پروب خیلی کمتر از ۲۰ مگا اهم مثلا 3 مگا اهمه
در ضمن فقط باید یک مقاومت میکشیدی ، چون تعداد مقاومت ها یعنی اتصال نقاط متعدد با زمین درحالیکه در شکل وسط فقط یک نقطه نوک پروب با زمین متصله.
شکل راست هم مقدار ۲۰ مگا اهم اشتباهه چون درواقع شبیه هزاران شکل وسطی هست که با هم موازی شدند و مقاومتش بسیار کمتر از مقاومت وسطی یا کمتر از 3 مگا اهم مثلا 2 کیلو اهم است .
لذا با کاسه ازآنجاکه مقاومت تماس با ارت حدود ۲ کیلو هست بنابرین افت ولتاژ ناچیزی در زمین داریم و عمده ولتاژ به ولتمتر میرسه و شبیه اینه که ۲ کیلو را با ولتمتر سری کنید و ببینید تقریبا موجب افت ولتاژ نمیشه.
مطلب پایانی شما رو نفهمیدم که مقصودت چیه ؟
سپاس
آخرین ویرایش: