درود بر شما
سیم نولی که وارد کنتور میشه رو میان زمین میکنن بخاطر اینکه اگه در صورت انبالانسی فازهای ترانس (که همیشه انبالانس هست) واگه سیم نقطه صفر ترانس که باید زمین شه در هر صورتی (قطع شه ، دزدیده شه، شرایط نامناسب ارت نامناسب) در اینجاست که سیم نولی که وارد خونه ها میشه برقدار میشه.واسه جلوگیری از بروز چنین مشکلی میان از داخل کنتور برق نول و ارت رو به هم متصل میکنن و از طریق میله ارت، زمین میشن.
درود
دوست عزیز من ، هدف از طرح سوال بنده یاد آوری چند نکته بود که اکنون بحضورتان عرض میکنم :
-نول و ارت در هیچ کنتوری به هم متصل نیستند . در واقع درون کنتور جایی برای نصب سیم ارت وجود ندارد . هر اتصالی هست بعد از کنتور است.
-مشترک موظف به بالانس کردن شبکه نمیباشد چرا که سیم نول خود را آلوده به جریانها و هارمونیکهای شبکه کرده و عملا کیفیت برق خود را پایین می آورد. مگر ولتاژ حاصل از آنبالانسی قرار است تا چند ولت بالا برود که در آستانه خطرناک قرار بگیرد؟
-در خصوص ضعف یا سرقت ارت ترانس حق با شما بوده و در این حالت احتمال عملکرد نادرست محافظ جان وجود دارد ولیکن بررسی دوره ای سیستم ارتینگ به عهده سازمان برق می باشد و نه مشترک.
-در کشور ما به صورت پیشفرض ماهیت ارت زیر سوال است . مگر ارت بعنوان رشته سیم جدا قرار نیست به بدنه تجهیزات الکتریکی متصل شود ؟ با این حال به جهت اخذ مجوز بهره برداری برق ، کاربر مجبور است یک میله نمادین را به زمین فرو کرده و سیم آن را به نول متصل سازد .
دوستان ، توجه داشته باشید که ما در مورد تقویت نول . و بالانس کردن شبکه و .... صحبت نمیکنیم . سوال واضح است . ماهیت سیم ارت چیست ؟؟؟؟
از دوستان عزیز چه کسی حاضر است بدنه تمام لوازم الکتریکی منزلش را به سیم نول متصل کند و بابت اجرا شدن ارتینگ ، خیالش آسوده باشد؟