ولتاژی پایه سلف نشان دهنده برق دریافتی پردازنده هست و هنگامی که پردازنده روی مادربرد هستش باید بین 1 تا 1.5 باشه(بستگی به پکیج پردازنده داره).
و رم هم به همین ترتیب (تو رم های ddr 2.5 ,و ddr2 1.8 و ddr3 1.5 و رم های ddr4 که سال 2012 تولید انبوه میشه در حدود 1.05 تا 1.1 هستش.
این سلف ها وظیفه فیل تر و تصفیه ولتاژ رو به عهده دارند.
شما باید دقیق کلیه قسمت های برد رو زیر ذره بین چک کنید ,یه قطعی کوچیک میتونه باعث بشه مادربرد تصویر نده...برای مثال یه برد 775 داشتم که ارور no میداد و rst-cl دائم روشن بود ...بعد از تست های زیادی و 2 هفته وقت برسی متوجه شدم دو تا خازن میکایی smd و یک مقاومت 0 اهم از روی برد جدا شدند و مشتریم این رو پنهان کرده بود ,چون خودش موقع باز کردن فن این مشکل رو به وجود اورده بود...
دستگاه با تمام کامپوننت ها ارور no میداد؟ (منظور اینکه رم و cpu...روی برد بود؟)
چک کنید وقتی پردازنده روی برد هست ,بعد از اتصال کوتاه rs switch ,یه لحظه چراغ دیباگر روشن میشه یا خیر؟و یا اینکه این چراغ موقعی که پردازنده روی برد هست دائم روشنه؟
اگر چراغ خاموش باشه و موقع ریست یه لحظه روشن بشه,مشکل از بایوس و یا sio هست...
و اگر یکسره روشن باشه مشکل از مدار فرکانس و یا پکیج هایی که از اون تامین میشن...مثل لحیم سردی bga cpu و یا چیپ های اصلی ...
برای شروع بایوس رو پروگرام کنید,چون با توجه به 478 بودن برد و مدت زمانی که کار کرده ,ممکنه firmware دچار مشکل شده باشه.
سعی کنید کمی قسمت ها مختلف برد رو فشار بدید و مرتب reset کنید ,ببینید مین بوت میشه یا خیر...
تو بردهای قدیمی تر و 478 اکثرا مشکل از لحیم سردی-قطعی مدار و یا sio دچار مشکل میشن...
در کل ایراد های مادربرد خیلی پیچیده هست و نیاز به مطالعات سنگین و تجربه زیادی داره...
گاها بوده من یه برد رو بعد از 1 سال تعمیر کردم و تازه متوجه شدم ایراد تا چه حد ساده بوده و خارج از ذهن.
اگر عمری بود,در اینده بر روی تست پوینت های مختلفی کار خواهیم کرد که تا به حال تو نت بازگو نشده و تست ایسی های 8 پایه-16 پایه... و برسی مدارات و نقشه های علمی.
از دوستان دیگه که دانش علمی از مباحث تعمیر مادربرد دارند و یا در نمایندگی های مادربرد همکاری داشتند ,در این تاپیک شرکت کنند تا هم علمشون در جریان باشه و هم باعث تبادل اطلاعات و جذب افراد خبره در شرکت در تاپیک و در کل ارتقای دانش یکدیگر بشه.
به یاد داشته باشید دانش تعمیرات مادربرد ما در ایران تا چه حد ضعیفتر تر از کشورهای دیگه هست و تبادل اطلاعاتشون به صورت عمومی به سیکرت ترین تکنیک های ماهم غلبه میکنه و شما هنوز ترس از این دارید که مطرح کنید فرق چیپ جنوبی با شمالی چیه...
و یا برخی دوستان به این صورت پاسخ میدن که: سر سلف مدار pwm رو اعلام کن...اینجور پاسخ دادن واقع زشت هست و اگر قرار هست پاسخی داده بشه , اول باید موضوع را در یک مقاله باز کنید و توضیح بدید تا خود کاربر تشخیص بده که باید چیکار کنه...و عیب رو تشخیص بده...چه بسا همون شخص استعداد خوبی داشته باشه و پیگیر باشه و در اینده دانش بهتری به شما ارائه بده
دوستان هرچی در چنته دارید بریزید وسط ,بنده به شما قول میدم دانشتون به سطح بالاتری میره,و یا اگه گدای دانشتون هستید نیاز به پاسخ دادن ناقص نیست و از این به بعد به شخصه تذکر خواهم داد.
موفق باشید.