فقط میشه یه لطفی کنین علت رو هم برام شرح بدین.اگه خازن نشتی شده چرا ولتاژهمچنان برقرار بود.بدون کوچکترین افتی؟
با سلام :
- اصطلاح خازن نشتی در این موارد اشتباه هست باید بگید خازن خشک شده و ظرفیت نامی ان کم شده .
- اصطلاح نشتی خازن را در مواردی بکار ببرید که موجب افزایش جریان میگردد و ان بخاطر مصرف اضافی هست که نشتی خازن در دو سر ولتاژ منبع .
- نقش اساسی خازن بالا بردن دامنه ولتاژ از RMS به P2P میباشد در حالت بی باری ممکن هست همون ظرفیت کم شده خازن این دامنه را در خود ذخیره کند اما در حالت تحت بار قطعا با افت ولتاژ مواجه خواهد شد زیرا خازن به دلیل کم شدن ظرفیت اسمی خود قادر نیست با استفاده از P2P فضای خالی بین پالس های خروجی از دیود رکتفایر را پر کند فلذا موجب کم شدن ولتاژ میگردد .
- اما اینکه چرا در تست حالت بی باری و با بار ولتاژ گرفته شده شما تقریبا یکسان هست ؟؟؟ یکی از دلایل ان برمیگرده به نوع ولتمتر بکار برده شده که خیلی از این ولتمتر های موجود فقط قادر هستند ولتاژ را نسبت به دامنه RMS اندازه گیری کنند در حالیکه نیاز هست P2P ان اندازه گیری شود .
قبلا در این مورد { RMS / P2P } در بخش اموزشی گام به گام توصیحات مفصلی ارایه کرده ام به اختصار اینجا اشاره میکنم تا رفع شبهه گردد .
دامنه RMS در حقیقت همون اندازه ولتاژی هست که بدان ولتاژ موثر { اثر بخش } گفته میشه اما P2P در ولتاژ گیری همون دامنه هست که در حداکثر قله موج قرار دارد برای اینکه ولتاژ پیک تا پیک یک ولت موثر را محاسبه کنید فرمولش چنین خواهد بود :
[hide] مقدار عددی ولتاژ موثر + 0.444 = ولتاژ P2P
مثال عملی : اگر خروجی یک ترانسی مساوی 12 ولت AC اندازه گیری شود پس از یکسو سازی و قرار دادن خازن مناسب در دو سر خروجی ولتاز اندازه گیری شده معادل : 12 × 0.444 = 5.3 ولت حال باید این مقدار را به ولتاژ موثر اضافه کنید تا ولتاژ پیک تو پیک بدست بیاد یعنی :
12 + 5.3 = 17.3 ولت .
حال متوجه شدیم که ولتاژ RMS 12 ولت = با P2P 17.3 ولت .
ولتاژ 220 ولت { RMS } برق شهر 220 ولت مساویست با {220 × 0.444 = 97.68} >>{ 220 + 97.68 = 317.68} ولت . [/hide]
امیدوارم براتون مفید واقع شود .
موفق باشید .