باسلام
استاد گرانقدر فکر کنم منظورمو نتونستم درست برسونم
شما فرض کنید یه موتور 0.75 کیلووات ما داریم اگه این موتور رو با
اینورتر12 به 220 (1000وات)روشن کنیم احتمال آسیب
اینورترزیاده و بارها مشاهده کرده ام که این کار موجب آسیب
اینورترشده است،حال شما میفرمائین اگه با ups هم بخوایم این موتور رو راه اندازی کنیم توان upss باید خیلی زیادتر از نیاز موتور باشه در غیر این صورت ups آسیب جدی میبینه(البته اگه این تنها شرط لازم برای روشن کردن موتور با ups باشه برای
اینورتر12 به 2200 هم قابل تعمیم هستش زیرا همون طور که مستحضر هستین تفاوت ups با
اینورتر12 به 220 فقط در قسمت شارژر باطری هاست و عملکرد کاملا مشابه میباشد)
حالا همین موتور 0.75 کیلووات که بابای اینورتر12 به 220 یا ups رو در میاره با اینورتر کنترل دور حتی اگه توان اینورترکمتر از 0.75 کیلووات باشه هم به راحتی کار میکنه....!
و هیچ مشکلی برای اینورتر مذکور بوجود نمیاد،من خیلی رو این مسئله پرس و جو کرده ام و اکثرا شنیدم که بدلیل مربعی بودن شکل موج خروجی ups و اینورترهای 12 به 220 نمیشه برای الکتروموتورها ازشون استفاده کرد.سوال بنده اینه که اگه شکل موج برای موتور اینقد مهم هستش
الکتروموتور میبایست با اینورتر کنترل دور که شکل موج مربعی داره هم کار نکنه اما کار میکنه....!
سپاس
درود
عزیزم وقتی سوال نامفهوم و ناصحیحه دراینصورت نسبت به برداشتی که از سوال کردم پاسخ میدم
باوجودیکه بارها سوال کردی ولی هنوز ناقص و نامفهومه
اگر سوال بشه آیا برای افزایش عمر ، باید قبل از غذا سیانور بخوریم یا بعد از غذا ؟
یا سوال بشه حافظ شیرازی آیا روسی بوده یا افغانی ؟
دراینصورت سوال از بن و اساس ناصحیحه و قابل پاسخگویی نیست اما ازآنجاکه بنظر میرسه احتمالا عوامل افزایش عمر و ملیت حافظ مورد نظر است که بشکل ناصحیحی مطرح شده لذا پاسخگو به سوال صحیحی که برداشت کرده پاسخ میده که مورد نظر سائل نیست و ممکنه ارضاکننده نباشه و سائل با عصبانیت بگه چرا متوجه نیستی من میپرسم حافظ ، روسی بوده یا افغانی ولی تو پاسخ دیگه میدی ایرانی بوده ؟ !
سوال شما نامفهوم و ناصحیحه مثلا قاعده نادرستی به ups و اینورتر نسبت دادید و فرمودید
بدلیل مربعی بودن شکل موج خروجی ups و اینورترهای 12 به 220
درحالیکه قطع نظر از ups حتی درخصوص اینورترها که بسیاری از آنها مربعی هستند اما قاعدع کلی نیست و همه اینورتر ها مربعی نیستند و ممکنه سینوسی باشند و برخی از آنها نه سینوسی و نه مربعی هستند
و فرمودید
شما فرض کنید یه موتور 0.75 کیلووات ما داریم اگه این موتور رو با
اینورتر12 به 220 (1000وات)روشن کنیم احتمال آسیب
اینورترزیاده و بارها مشاهده کرده ام که این کار موجب آسیب
اینورترشده است،
که قبلا هم پاسخ دادم که مشاهدات شما طبیعیه زیرا اگر قدرت هر منبع تغذیه (چه اینورتر و چه ups و چه زنراتور و چه هر منبع دیگر ) چندین برابر قدرت موتور نباشه دراینصورت به منبع تغذیه و احیانا به موتور آسیب میرسونه
و اگه خروجی اینورتر مربعی باشه استفاده از چنین اینورتری برای موتور الکتریکی از بن و اساس اشتباهه و شبیه اینه که بگی باوجودیکه توی باک کامیون گازوئیلی بجای گازوئیل ، بنزین ریختم که قویتر بشه نمیدونم چرا بدون بار هم جرکت نمیکنه و منفجر میشه
لذا تغذیه کردن موتور 75/ وات با ایده آلترین منبع تغذیه 1 کیلو وات هم خطاست چه رسد به منبعی که سینوسی هم نباشه.
تا اینجا رو در خصوص قدرت نامناسب منبع بارها تاکید کرده بودم.
اما فرمودید :
حالا همین موتور 0.75 کیلووات که بابای اینورتر12 به 220 یا ups رو در میاره با اینورتر کنترل دور حتی اگه توان اینورترکمتر از 0.75 کیلووات باشه هم به راحتی کار میکنه....!
اما ادعای فوق الذکر نادرسته و قطعا از موتور در شرایطی استفاده کردید که ذکر نفرمودید مثلا از موتور 75/ وات با قدرت 1/ وات استفاده کردی که دراینصورت باید موتور سنکرون باشه و با موتور آسنکرون نمیشه لذا
اولا تغذیه کردن مصرف کننده اهمی 75/ کیلو وات با هر منبع ضعیف تر موجب صدمه منبع تغذیه میشه و براحتی کار نمیکنه چه رسد به مصرف کننده سلفی
ثانیا در استدلال فوق الذکر شما هم اگر خروجی اینورتر مربعی باشه و به موتور آسنکرون متصل شده باشه خطای بزرگی است ولی بدلایلی مطمئنم
اولا اطلاع نداری که خروجی اینورتر مربعی است یا سینوسی
ثانیا نوع موتور را مشخص نکردی
ضمنا مقصود شما از اینورتر کنترل دور را نفهمیدم زیرا اساسا کنترل دور در موتور آسنکرون مفهومی نداره
و موتوری که با اینورتر کار کنه امکان نداره همون موتور با ups در همون شرایط کار نکنه
فلذا سوال شما در صورتی قابل بررسی و پاسحگویی است که مشخصات کامل ( ولتاژ - شکل موج - قدرت ) ups و اینورتر و موتور و نوع موتور و منظور خود را از اینورتر کنترل دور اعلام فرمایید تا ابهام شما را رفع کنم
حدس میزنم موتور سنکرون را به دو صورت متفاوت آزمایش کردی که بدیهیه پاسخ یکسانی نمیده زیرا در جریان تحقیق و مقایسه دو پدیده ، باید فقط یک متغیر داشته باشی نه چند متغیر
و نه اینکه موتور سنکرون را به یک منبع و موتور آسنکرون را به منبع دیگر متصل کنی و بخوای نتیجه گیری کنی !
یعنی در تست و قیاس اینورتر و ups باید تمام شرایط در دو آزمایش ، یکسان و یا قابل قبول باشه و فقط یک متغیر داشته باشیم (که منبع متفاوته ) تا نتیجه قابل استفاده بشه درغیراینصورت بسیار پیچیده میشه و بسادگی قابل استنتاج نیست
سپاس