سلام خسته نباشید
یک مدار اینورتر با توجه به نیاز خودم از اینترنت پیدا کردم و درست کردم اینجا گذاشتم گفتم شاید به درد شما هم بخوره
مدار خیلی راحتی داره و 100 درصد هم تست کردم و جواب میدهد
نقشه مدار رو در زیر میگذارم
لیست قعطات هم به شرح زیر است
1- دو عدد خازن عدسی 104
2- یک خازن الکترولیت 1 میکرو فاراد 50 ولت
3-پتانسیومتر 10 کیلو
4- دو عدد مقاومت 22 کیلو اهم 1/8 وات
5-سه عدد دیود 1N4007
6-دو عدد c945
7- دو عدد مقاومت 22 اهم 1/8 وات
8- دو عدد مقاومت 1 کیلو اهم1/8 وات
9- شش عدد مقاومت 100 اهم 1/4 وات
10-شش عدد ماسفت IRFZ44N (قیمت هر کدام تقریبا 4500 تومان)
11-ترانس 12 ولت دوبل سه تا پنج آمپر (مسلما هر چی قوی تر باشه اینورتر قوی تر خواهد شد من از 5 آمپر استفاده کردم که 70.000 تومان هست)
12- آی سی TL494 که بفور یافت میشود و در 99 % پاور ها موجود می باشد (قیمت 3500 تومان)
13- یک منبع تغذیه 12 ولت چند امپر که برای تست استفاده می کنید و بعد از تکمیل پروژه به باتری ماشین و یا موتور و ... وصل می شود
مقاومت و خازن هم که قیمت نزاشتم چون ارزان هستند
پتانسیومتر برای تنظیم دیوتی سایکل هست که باید 50% باشه و اگر اسیلوسکوپ دارید خیلی راحت میتونید با چرخش با این مقدار برسید اگر اسکوپ هم ندارید دو تا پایه 9 و 10 رو یکیش رو به دلخواه نسبت به زمین ولتاژ dc بگیرید و با چرخش پتانسیومتر هر وقت به مقدار 5.6 ولت رسید همونجا فیکس کنید
دوتا مقاومت 22 کیلو اهم و خازن 1 میکرو فاراد هم فرکانس 50-53 هرتز رو برای اسیلاتور فراهم میکنه که من برای تنظیم خیلی دقیق از یک پتانسیومتر استفاده کردم و فیکس 50HZ رو ساختم
فرکانس رو میتونید با مولتی متر هایی که قابلیت سنجش فرکانس رو دارند تنظیم کنید و یا از اسیلوسکوپ استفاده کنید
این نمونه ساخته شده که هنوز توی جعبه نزاشتم و فقط تست گرفتم
این هم تنظیمات دیوتی سایکل و فرکانس که فیکس هر دو 50 هستش
روشن کردن لامپ کم مصرف 40 وات
روشن کردن لامپ رشته ای 100 وات
مسلما قوی تر از این هست ولی خوب منبع تغذیه من 4 آمپر هست و بیشتر تست نکردم