با سلام خدمت استاد گرامی.از راهنمایی های ارزنده تان بسیار سپاسگذارم.سوال اولم در مورد کارکرد مدار فیدبک است .میخواستم بدانم که آی سی TL431چگونه به کمک اپتو کوپلر عمل فیدک ولتاژ خروجی را برای نمونه برداری انجام میدهد.و دوم اینکه کار آن دو دیودی که پشت ترانس چاپر در جهت عکس هم سری شده اند چیست و همچنینی دیود D3کارش چیست؟
از اینکه این چند روز هر دقیقه جهت سوال مزاحمتان میشوم پوزش می طلبم.با تشکر.
سلام
دوست خوبم لطف دارید و سوالات مفیدی مطرح فرمودید
دو دیود برعکس = که یکی آز آنها زینر و عموما 180الی 200 ولتی است و دیگری دیود یکسوساز است تا فقط نسبت به نیم سیکل موثر باشد و وظیفه این دو دیود حفاظت از آی سی در برابر ولتاژ القایی غیرمجاز است
D3 = جهت یکسوسازی و تامین تغذیه آی سی استفاده شده که بهمراه خازن میکرو C4=470 ولتاژ حدود 14 ولت را برای تغذیه آی سی ، تهیه و تامین میکند
شرح خلاصه عملکرد مدار
1- در ابتدای اتصال برق ، یک لحظه ولتاژ تغذیه آی سی تهیه میشود و آی سی شروع بکار میکند
2- R8 , R7 جهت تقسیم ولتاژ و نمونه برداری از خروجی استفاده شده تا بخشی از ولتاژ خروجی را با مقدار مناسبی بعنوان نمونه به ورودی 431 منتقل کند و مقدار ولتاژ خروجی توسط این دو مقاومت تعریف میشود که در انتها توضیح میدهم و در این نقشه 12 ولت تعریف شده است
3- اگر ولتاژ خروجی بیش از 12 ولت (
مقدار تعریف شده) گردد ، ولتاژ ورودی 431 ناشی از دو مقاومت فوق نیز افزایش می یابد و لذا خروجی 431 موجب روشن تر شدن اپتوکوپلر میشود و هدایت دو پایه خروجی کوپلر بیشتر شده و خروجی اپتوکوپلر که به پایه 3 آی سی (FB ) متصل است موجب افزایش ولتاژ پایه 3 میشود و لذا فرمان کاهش ولتاژ را به آی سی میدهد و لذا خروجی کاهش می یابد
و برعکس اگر ولتاژ خروجی کمتر از 12 ولت شود بترتیب فوق الذکر ، ولتاژ ورودی 431 کاهش یافته و اپتوکوپلر را خاموش تر میکند و لذا هدایت دو پایه خروجی کوپلر کمتر شده و موجب کاهش ولتاژ پایه 3 آی سی میشود و لذا فرمان افزایش ولتاژ صادر میشود و ولتاژ خروجی افزایش می یابد تا بمقدار تعریف شده ( 12 ولت ) برسد
4- ولتاژ خروجی توسط دو مقاومت R8, R7 تعریف میشود یعنی اگر R8 را افزایش دهید ولتاژ خروجی بمقدار بالاتری تعریف میشود و اگر کاهش دهیم بمقدار کمتری تعریف میشود
مقادیر نقشه برای ولتاژ 12 ولت تعریف شده است
ضمنا هر چند این نقشه را از اینترنت تهیه کردم و نمونه هایی از آنرا ساخته و استفاده کرده ام اما دارای اشکال کوچک و مهمی است که بدلیل حجم این پست در پست آتی اعلام میکنم
البته اشکال تابلویی است و بسادگی کشف میشود ولی قبل از رفع اشکال کار نمیکند و به بعضی از انواع VIPER22 صدمه می زند و در نمونه های جدیدتر و مجهزتر موجب پروتکت میشود .
آیا میتوانید حدس بزنید اشکال مربوطه چیست؟
قابل ذکر است که اشکال مدار را فراموش کرده بودم و در جریان پاسخگویی و تشریح مدار بخاطر آوردم که عذر خواهی میکنم
اما تغذیه بسیار جالب و کارآمدی است
سپاس