آی پی امداد
abtahi

خرابی هود کن مدل Hilux

zmojtaba161

کاربر vip
کاربر
2011-10-17
381
201
درود
خدمت اساتید و همکاران گرامی
یه هود کن مدل Hilux پذیرفته شده با این ایراد که زمانیکه دستگاه رو روشن می کنم (با زدن دکمه on/off پنل هود روی دور کم شروع به کار می کنه) هود فقط روی دور کند کار می کنه و روی دورهای بالاتر نمی ره و زمانی که دور بالاتر رو انتخاب می کنم یک لحظه صدای چسبیدن کنتاکت رله به گوش می رسه و مجدد روی همون دور اولیه هود کار می کنه و پس از چند بار زدن و رفتن هود روی دور بالاتر بعد از حدود 10 ثانیه هود خاموش می شه :
کارهای انجام شده روی برد :
5 ولت رو روی رگولاتور 7805 دارم
12 ولت رو روی پایه بوبین هر سه رله دارم (روی رگولاتور 7812 ولتاژ 12 ولت رو دارم)
چراغ های هود روشن میشه (چون چراغ های هود با uln و ترایاک (مدل bt136) روشن میشه حدس غریب به یقینم اینکه uln2003 سالم هستش)
موتور هود به راحتی و بدون گیر و روان می چرخه
خازن 47 میکرو 50 ولت کنار uln تعویض شد
مقاومت پایه گراند بیزر برد تغییر اهم داده بود که کلاً از مدار خارجش کردم و برد بدون بیزر کار می کنه
خازن صافی 2200 میکرو 25 ولت به خاطر در دسترس نبودن هنوز تعویضش نکردم
رله ها رو تست گرم نگرفتم ولی در تست سرد اهم بوبین رله ها 470 اهم بود و کنتاکت ها بین nc و no سوئیچ میشه و ظاهرا سالم هستند
عزیزان لطفاً راهنمایی بفرمایید

zmojtaba161

کاربر vip
کاربر
2011-10-17
381
201
عکس برد به خدمتتون تقدیم میشه

پیوست‌ها

• 383.9 کیلوبایت بازدیدها: 29
  • 535.9 کیلوبایت بازدیدها: 29

zmojtaba161

کاربر vip
کاربر
2011-10-17
381
201
درود
خیر. ولتاژ مستقیم به موتور ندادم ولی موتور خیلی روان و بیصدا و راحت با دست می چرخه

zmojtaba161

کاربر vip
کاربر
2011-10-17
381
201
در مورد موتور هود این دستگاه سوکت موتور که به برد وصل میشه شش سیمه هستش
قرمز دور کند
زرد دور متوسط
سفید دور تند
مشکی کام
دو رشته دیگه داره قهوه ای و مشکی که نمی دونم دقیقا برای چی هستش

J1375

کاربر
2021-03-26
241
436
زیر سایه خدا
درود
خدمت اساتید و همکاران گرامی
یه هود کن مدل Hilux پذیرفته شده با این ایراد که زمانیکه دستگاه رو روشن می کنم (با زدن دکمه on/off پنل هود روی دور کم شروع به کار می کنه) هود فقط روی دور کند کار می کنه و روی دورهای بالاتر نمی ره و زمانی که دور بالاتر رو انتخاب می کنم یک لحظه صدای چسبیدن کنتاکت رله به گوش می رسه و مجدد روی همون دور اولیه هود کار می کنه و پس از چند بار زدن و رفتن هود روی دور بالاتر بعد از حدود 10 ثانیه هود خاموش می شه :
کارهای انجام شده روی برد :
5 ولت رو روی رگولاتور 7805 دارم
12 ولت رو روی پایه بوبین هر سه رله دارم (روی رگولاتور 7812 ولتاژ 12 ولت رو دارم)
چراغ های هود روشن میشه (چون چراغ های هود با uln و ترایاک (مدل bt136) روشن میشه حدس غریب به یقینم اینکه uln2003 سالم هستش)
موتور هود به راحتی و بدون گیر و روان می چرخه
خازن 47 میکرو 50 ولت کنار uln تعویض شد
مقاومت پایه گراند بیزر برد تغییر اهم داده بود که کلاً از مدار خارجش کردم و برد بدون بیزر کار می کنه
خازن صافی 2200 میکرو 25 ولت به خاطر در دسترس نبودن هنوز تعویضش نکردم
رله ها رو تست گرم نگرفتم ولی در تست سرد اهم بوبین رله ها 470 اهم بود و کنتاکت ها بین nc و no سوئیچ میشه و ظاهرا سالم هستند
عزیزان لطفاً راهنمایی بفرمایید
وقتی برای بالا بردن دور موتور تلاش میکنید فقط رله وصل میشه و قطع میشه یا علاوه بر قطع شدن رله، میکروکنترلر هم از حالت تند به کند برمیگرده؟
اگر برای تند کردن دور موتور تلاش نکنید باز هم بعد چند ثانیه خاموش میشه؟
این تصویر از دیتاشیت 2003 هست. هر خروجی، دیود هرزگرد داره تا برای بارهای سلفی، از ترانزیستور دارلینگتون حفاظت بکنه و احتمال این هست که دیود داخلی عمرش تموم شده باشه و ترانزیستور آسیب دیده باشه.

schamtic-of-darlington-pair-of-transistor-in-uln2003.jpg

آیسی 2003 رو از مدار خارج کنید، مثبت و منفیش رو وصل کنید، با ورودی و خروجی های جدید که تا حالا استفاده نمیشدند، رله ها رو درایو کنید ببینید مشکل ناپایداری رله حل میشه یا نه؟
اون خازن های پلی استر برای راه اندازی موتور حیاتی هستند، ظرفیت شون رو اندازه گرفتید؟
روان چرخیدن موتور کافی نیست، خودتون بدون رله توانستید با دور تند به حرکت دربیاریدش؟

zmojtaba161

کاربر vip
کاربر
2011-10-17
381
201
وقتی برای بالا بردن دور موتور تلاش میکنید فقط رله وصل میشه و قطع میشه یا علاوه بر قطع شدن رله، میکروکنترلر هم از حالت تند به کند برمیگرده؟
اگر برای تند کردن دور موتور تلاش نکنید باز هم بعد چند ثانیه خاموش میشه؟
این تصویر از دیتاشیت 2003 هست. هر خروجی، دیود هرزگرد داره تا برای بارهای سلفی، از ترانزیستور دارلینگتون حفاظت بکنه و احتمال این هست که دیود داخلی عمرش تموم شده باشه و ترانزیستور آسیب دیده باشه.

مشاهده فایل‌پیوست 218033
آیسی 2003 رو از مدار خارج کنید، مثبت و منفیش رو وصل کنید، با ورودی و خروجی های جدید که تا حالا استفاده نمیشدند، رله ها رو درایو کنید ببینید مشکل ناپایداری رله حل میشه یا نه؟
اون خازن های پلی استر برای راه اندازی موتور حیاتی هستند، ظرفیت شون رو اندازه گرفتید؟
روان چرخیدن موتور کافی نیست، خودتون بدون رله توانستید با دور تند به حرکت دربیاریدش؟
درود
ممنون که پاسخ دادید
انجام می دم و اطلاع می دم
فقط یه سوال کارکرد خازن های پلی استر در خروجی رو میشه توضیح بفرمایید؟
چون موتورهای حلزونی هود معمولاً یک خازن همراه خود موتور هستش
کارکرد این خازن ها ی پلی استر رو می فرمایید؟

بالا