آی پی امداد
abtahi

جدیترین اخبار دنیای جی اس ام | هفته سوم اسفند

tofighsob

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2011-05-15
934
521
ایران
www.kadooskala.ir
افزایش 25 تا 50 درصدی قیمت گوشی موبایل


این تصویر کوچک شده است برای نمایش اینجا کلیک کنید
17.jpg


قیمت گوشی های بازار تلفن همراه کشور در هفته های جاری و با تداوم نوسانات نرخ ارز افزایش قابل توجهی پیدا کرده است به نحوی که فعالان بازار از افزایش 25 تا 50 درصدی قیمت اغلب گوشی های موجود در بازار خبر می دهند.


کاهش تعرفه واردات گوشی تلفن همراه از 10 به 6 درصد به دلیل نوسانات نرخ ارز نتوانست تاثیر مثبتی در قیمت گوشی های موبایل و کاهش فعالیت قاچاقچیان این کالای مصرفی داشته باشد و شواهد نشان می دهد که طی هفته های اخیر بازار موبایل دستخوش افزایش قیمت بسیار چشمگیر تا سقف 50 درصد برای مدلهای مختلف گوشی بود که این امر تعجب و نارضایتی بسیاری از خریداران را به همراه داشته است. افزایش ناگهانی قیمت گوشی های زیر 100 تومان
استفاده از تکنولوژی موبایل در نقاط مختلف دنیا درحالی به شدت رو به افزایش است و ابعاد مختلف زندگی اقشار مردم را دربرگرفته که ایران نیز با دارا بودن 82 میلیون و 910 هزار مشترک فعال و غیرفعال، بزرگ*ترین بازار موبایل در خاورمیانه را به خود اختصاص داده و براین اساس اتفاقات ریز و درشت در این بازار پرمشترک می تواند برای اغلب افراد جامعه مهم تلقی شود.
براین اساس با وجودی که انتظار می رفت به دلیل تعدد گوشی های قاچاق در بازار، افزایش نرخ ارز تاثیر چندانی در نرخ گوشی های موجود در بازار نداشته باشد و تنها گوشی های دارای گارانتی این بازار با افزایش قیمت روبرو شوند اما شواهد نشان می دهد که نرخ همه مدل گوشی در بازار به طور متوسط 25 تا 50 درصد افزایش یافته است. این افزایش قیمت که از ابتدای ماه پایانی سال 90 آغاز شده نارضایتی خریداران را در بازار گوشی که اغلب خریدار گوشی های با نرخ متوسط هستند به همراه داشته است.

بررسی های خبرنگار مهر از بازار تلفن همراه نشان می دهد که گوشی های نرخ پایین زیر 100 هزار تومانی در بازار موبایل هم اکنون بیش از 150 هزار تومان خرید و فروش می شوند و گوشی های نرخ متوسط که تا حدود 200 هزار تومان قیمت داشته اند تا رقم 300 هزار تومان قیمت داده می شوند.
افزایش نرخ دلار و درهم دلیلی بر افزایش قیمت گوشی
با کاهش تعرفه واردات گوشی موبایل بسیاری از فعالان بازار امیدوار بودند که نرخ این کالای مصرفی کاهش یابد به نحوی که حتی از زمان اعلام کاهش تعرفه تا اجرای آن در سطح کشور علاوه بر مصرف کنندگان، واردکنندگان نیز برای پیش بینی قیمتها سردرگم بودند اما با این حال نه تنها این تصمیم دولت برای رفع معضلات بازار گوشی موبایل، موثر واقع نشد بلکه هم اکنون شاهد هستیم که نرخ انواع گوشی حتی گوشی های کمتر از 50 هزار تومان نیز همزمان با نوسانات نرخ ارز افزایش قابل توجهی یافت.
فعالان بازار افزایش ناگهانی نرخ گوشی های موبایل را مربوط به افزایش نرخ دلار و درهم می دانند و معتقدند که توزیع کنندگان گوشی، این کالا را به درهم خریداری می کنند و از آنجایی که نرخ درهم همچنان بالاست، گوشی ها با نرخ بالاتری نسبت به دوماه گذشته توزیع می شوند. این موضوع نه تنها برای گوشی های دارای گارانتی بلکه برای گوشی های بدون گارانتی نیز اتفاق افتاده است.
از سوی دیگر احتکار گوشی توسط برخی از فروشندگان برای بدست آوردن سود بیشتر که منجر به کاهش عرضه گوشی در بازار در بهمن ماه شده بود هم اکنون باعث شده گوشی های احتکار شده و در انبار مانده با قیمتهای بالاتری در بازار توزیع شود.
بی ثباتی قیمت گوشی موبایل در روزهایی که می توانست بازار پررونقی برای فعالان بازار رقم بزند سبب شده حتی گوشی های گران قیمت نیز تا 50 درصد افزایش بها را تجربه کنند.
کلاهبرداری میلیاردی در یکی از مراکز خرید و فروش موبایل
پیگیری مهر از وضعیت بازار گوشی موبایل طی هفته های اخیر از بروز کلاهبرداری 4 میلیارد درهمی از یکی از مراکز خرید و فروش گوشی در تهران حکایت دارد.
فعالان بازار یکی از مراکز خرید و فروش گوشی در خیابان جمهوری تهران از کلاهبرداری 4 میلیارد درهمی یک تیم توزیع کننده گوشی از عمده فروش های این بازار در بهمن ماه خبر داده اند که باعث شده بسیاری از عمده فروشان گوشی متضرر شده و نرخ گوشی های خود را به مراتب بالا ببرند.
با وجودی که حتی گفته می شد یکی از دلایل افزایش نرخ گوشی موبایل می تواند نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و عید نوروز و تمایل مردم برای خرید و تعویض گوشی موبایل باشد اما فعالان بازار معتقدند که عید نوروز تاثیری در میزان خرید و تقاضای مردم برای خرید موبایل ندارد و این موضوع نمی تواند دلیلی بر افزایش قیمت گوشی باشد.
گردش مالی 1440 میلیارد تومانی بازار موبایل
اگرچه استفاده از گوشی های موبایل درکشور ما آنطور که باید کاربرد اقتصادی نداشته و بیشتر جنبه ارتباطی و سرگرمی برای افراد دارد اما با این حال رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی و تصویری و تلفن همراه تهران در گفتگو با مهر نیاز کشور به گوشی موبایل را ماهانه حدود 800 هزار دستگاه دانست و اظهار داشت: در هر دو ماه بالغ بر 274 تن گوشی موبایل به ارزش 31 میلیون دلار به صورت قانونی وارد کشور می شود.
ابراهیم درستی افزود: با یک حساب سرانگشتی می توان تخمینی از گردش مالی یک ماهه بازار موبایل به دست آورد چرا که اگر نیاز ماهانه کاربران موبایل را 800 هزار دستگاه گوشی با میانگین قیمت 150هزار تومان فرض کنیم، گردش مالی ماهانه این بازار بالغ بر 120 میلیارد تومان تخمین زده می شود که سالانه چیزی در حدود یکهزار و 440 میلیارد تومان خواهد شد.
این درحالی است که اغلب بخش این بازار پرمصرف را قاچاق تامین می کند و به همین دلیل نمی توان ارقام دقیق و صحیحی از گردش مالی این کالا اعلام کرد اما به دلیل بالا بودن گردش مالی موبایل، به جرات می توان گفت که در صورت استفاده صحیح و کاربردی از آن شاهد توسعه اقتصادی کشور خواهیم بود.
 

tofighsob

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2011-05-15
934
521
ایران
www.kadooskala.ir
روزانه چه تعداد تلفن همراه اندرویدی فعال می شوند؟


این تصویر کوچک شده است برای نمایش اینجا کلیک کنید
18.jpg


گوگل در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۰ اعلام کرده بود روزانه ۶۵ هزار گوشی اندرویدی در سراسر جهان فعال می*شود، اما حالا این رقم به بیش از ۸۵۰ هزار دستگاه در روز رسیده است.


روزانه ۸۵۰ هزار گوشی هوشمند اندرویدی در سراسر جهان فعال می*شود. این خبر را اندی رابین، معاون ارشد واحد محتواهای دیجیتال و فناوری*های همراه گوگل در یکی از وبلاگ*های رسمی این شرکت اعلام کرده است.

به گزارش سافت* گذر به نقل ازGSM؛ وی همچنین نوشته است هم اکنون بیش از ۳۰۰ میلیون دستگاه اندرویدی در سراسر جهان فعال است و بیش از ۴۵۰ هزار نرم افزار کاربردی سازگار با این سیستم*عامل در فروشگاه*های مجازی مشهور به اندروید مارکت در دسترس کاربران قرار دارد.

؛که به اعلام آمار و ارقام گزارش*های مربوط به رشد سیستم*عامل اندروید معروف است، ماه گذشته گفته بود روزانه ۵۰۰ هزار دستگاه اندرویدی در سراسر جهان فعال می*شود. وی شش ماه قبل از آن این رقم را روزانه ۳۰۰ هزار دستگاه اعلام کرده بود. این گزارش*ها از استقبال گسترده و روزافزون مصرف*کنندگان از ابزارها و دستگاه*های تحت سیستم*عامل اندروید حکایت دارد.

گوگل در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۰ اعلام کرده بود روزانه ۶۵ هزار گوشی اندرویدی در سراسر جهان فعال می*شود، اما حالا این رقم به بیش از ۸۵۰ هزار دستگاه در روز رسیده است.

شرکت پژوهشی گارتنر نیز در اواخر سال گذشته اعلام کرده بود که اندروید محبوب*ترین سیستم*عامل در سراسر جهان است و نیمی از گوشی*هایی که در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۱ به فروش رفته است، با سیستم*عامل اندروید کار می*کند.

گفتنی است شرکت گوگل در سال ۲۰۰۷ سیستم*عامل اندروید را به صورت منبع باز وارد بازار کرد.
از آن زمان به بعد بسیاری از برندهای مشهور همچون موتورولا، اچ*تی*سی، ال*جی، سونی اریکسون و غیره از این سیستم*عامل برای گوشی*های هوشمند خود استفاده می*کنند.
گوگل در اواخر سال گذشته میلادی نیز نسخه به روز شده*ای از اندروید را وارد بازار کرد که به IceCream Sandwich یا بستنی حصیری معروف است.​
 

tofighsob

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2011-05-15
934
521
ایران
www.kadooskala.ir
چهار کمپانی خبرساز در کنگره جهانی موبایل 2012



مایکروسافت، گوگل، HTC و نوکیا بدون شک در صدر لیست خبرسازترین کمپانی ها در MWC 2012 بودند. مایکروسافت با معرفی ویندوز 8 نسخه مخصوص مصرف کننده، گوگل با اندروید و البته برنامه*هایش برای آینده تکنولوژی موبایل، HTC با تلفن های سری One و نوکیا با دوربین 41 مگاپیکسلی بر روی گوشی، مهم*ترین عناوین خبری این نمایشگاه را به خود اختصاص دادند.
در هفته گذشته اخبار بسیاری از کنگره جهانی موبایل منتشر کردیم. در این مقاله می خواهیم به چهار کمپانی که بیشترین بازتاب خبری را داشتند، بپردازیم.
نوکیا

8bd746903c3f6e67d3c2a6dac57b16e7_L.jpg

مشخصا یکی از برندگان این نمایشگاه نوکیا بود که با معرفی 808 PureView و دوربین 41 مگاپیکسلی کارل زایس روی آن توانست جایزه بهترین وسیله همراه جدید را از GSMA دریافت نماید.








گوشی جدید نوکیا بسیاری را شگفت زده کرد، چرا که ویژگی جدیدی را معرفی می*کرد که قابل مقایسه با دیگر لوازم همراه نبود. اضافه کردن چنین ویژگی جذابی به یک گوشی سیمبین کمی با انتقاد همراه بود، اما به نظر می*رسد نوکیا قصد دارد تا این ویژگی را در آینده به گوشی*های ویندوز فون نیز اضافه کند که در این صورت مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
گوگل

20120228_eric_schmidt_google_mw2012_001_610x390.jpg

همان طور که انتظار می*رفت، اندروید همه جای نمایشگاه را تسخیر کرده بود. در حالی که تبلت*ها و گوشی*های اندرویدی بر سر قابلیت*های جدید رقابت می*کنند و این قابلیت*ها نمود بیشتری دارند، حضور روز*افزون و نا*محسوس اندروید کمتر به چشم می*آید. تقریبا همه کمپانی*ها محصولی برای ارائه تحت سیستم*عامل اندروید داشتند، از جمله خود گوگل که نسخه موبایل مرورگر کروم را ارئه کرد.


گوگل همچنین به غیر از اندروید حرف های دیگری هم برای گفتن داشت. سخنرانی اریک اشمیت درباره آینده تکنولوژی موبایل یک نطق تاثیرگذار عمیق بود. این سخنرانی حتما ارزش شنیدن را دارد.
اچ*تی*سی

9c73632108882509afb27f79aa256f3f_L.jpg

اچ تی سی به آرامی رابط کاربری Sense را روی اندروید بهبود می*بخشد و در حال توسعه آن می باشد. همچنین HTC اعلام کرد که در سال جدید گوشی*های کمتری ارائه می*کند تا بتواند بیشتر روی کیفیت و پشتیبانی تمرکز کند. به نظر می*رسد سیاست*های جدید اثرگذار بوده و به عنوان مثال گوشی*های جدید سری One بسیار جذاب به نظر رسیدند.


مدل One X با یک نمایشگر 4.7 اینچی HD به همراه تجهیزات صوتی Beats می*تواند نظر بسیاری از مشتریان این کمپانی را جلب کند.
مایکروسافت

140c48672459f5b26e4cd7980b0d0adf_L.jpg

هم به خاطر ویندوز 8 و هم به خاطر همکاری نوکیا با ویندوز فون به نظر می*رسد سال جاری سال بزرگی برای مایکروسافت باشد. ویندوز فون در حالی که هنوز فاصله زیادی برای رقابت با iOS و اندروید دارد، امیدوارانه گام در دنیای گوشی*های هوشمند می گذارد. اما معلوم نیست در آینده چه پیش آید.
تجربه نسخه بتای ویندوز 8 برای اکثر کاربران به طور کلی مثبت ارزیابی شده* است. مهمترین موردی که این سیستم*عامل را موفق کرده، ظاهر جذاب و دلنشین آن است و این نشان می*دهد که مایکروسافت بالاخره تصمیم گرفته در سیاست*های خود تغییرات اساسی ایجاد کند. مایکروسافت در دنیای موبایل هنوز راه درازی در پیش دارد اما ویندوز 8 می تواند نقطه عطفی در این راه باشد.
 

tofighsob

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2011-05-15
934
521
ایران
www.kadooskala.ir
توشیبا باریک ترین تبلت جهان با نام Excite 10 LE را معرفی می کند



تنور معرفی باریک ترین تبلت و تلفن هوشمند دنیا همچنان داغ است و هر از چندگاهی نام محصولی را می شنویم که با ضخامت یک میلیمتر باریکتر نسبت به رقیبانش، توانسته عنوان باریکترین تبلت یا گوشی را از آن خود کند. این بار نوبت رکورد زنی توشیبا است. این کمپانی ژاپنی اخیرا باریک ترین تبلت دنیا را در سایز 10 اینچ با ضخامت 7.6 میلیمتر معرفی کرده است.


چندی پیش کمپانی Huawei باریک ترین تلفن هوشمند دنیا را در نمایشگاه CES 2012 معرفی کرد.
اکنون این افتخار نصیب توشیبا شده که باریک ترین تبلت دنیا را معرفی کند. این تبلت که Excite 10 LE نام دارد، تنها 7.6 میلیمتر ضخامت داشته و قرار است مجهز به سیستم عامل اندروید 4.0 باشد. البته توشیبا در ابتدا این تبلت را با سیستم عامل اندروید نسخه 3.2 وارد بازار می کند. ولی اعلام نموده به زودی آن را به اندروید نسخه 4.0 آپگرید خواهد کرد.
وزن 535 گرمی این تبلت 10.1 اینچی نیز نسبت به سایر تبلت ها مناسب می باشد. Excite 10 LE با دو حجم حافظه 16 و 32 گیگابایتی و با قیمت های 530$ و 600$ دلاری وارد بازار جهانی خواهد شد.
از دیگر مشخصات این تبلت می توان به پردازنده دو هسته ای با سرعت 1.2 گیگاهرتز، پنل IPS، رزولوشن نمایشگر 1280x800 و دوربین پشتی 5 مگاپیکسل با قابلیت فیلم برداری 1080P اشاره کرد.


Excite 10 LEهمچنین مجهز به پورت USB و HDMI و همچنین اسلات Micro SD برای افزایش فضای حافظه است.
باید ببینیم آیا توشیبا می تواند این عنوان را پس ازتاریخ 17 اسفند، که زمان رسمی معرفی iPad 3 است، برای خود حفظ کند یا خیر. 17 اسفند کنفرانس Apple برای معرفی محصول جذابش یعنی iPad 3 را با زومیت همراه باشید.
 

tofighsob

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2011-05-15
934
521
ایران
www.kadooskala.ir
ژاپن ساخت بزرگترین برج مخابراتی جهان، Tokyo Sky Tree را به پایان رساند



هنوز یک سالی از فاجعه زلزله 9.0 ریشتری و سیلابهای عظیم در کشور چشم بادامی ها، انفجارهای پیاپی نیروگاه اتمی فوکوشیما و کشته، مجروح و مفقود شدن بیش از 50 هزار نفر نگذاشته است که چند روز پیش بالاخره کار ساخت سازه 634 متری Tokyo Sky Tree، بلندترین برج مخابراتی جهان به اتمام رسید. شاید ژاپنی ها با این کار می خواهند اراده پولادین و استواریشان را در برابر طبیعت نشان دهند. جزئیات کامل به همراه گالری عکس و ویدیوی نمای شهر توکیو از بالای این برج را در ادامه مشاهده کنید.







جمعه گذشته شرکت اوبایاشی – کمپانی که چندی قبل خبر از ساخت آسانسور فضایی در سال 2050 داده بود – افتتاحیه بلند ترین برج مخابراتی جهان در توکیو را جشن گرفتند. این برج 34 متر بلندتر از برج کنتون گوآنجوی چین و تقریباً دو برابر برج توکیو (333 متر) است. البته نباید از یاد ببریم که هنوز بلند مرتبه ترین دست ساخته بشر برج خلیفه دوبی با 829 متر است، که به زودی جای خود را به آسمان خراش 1,050 متری آذربایجان می دهد.




برج Sky Tree که در کرانه باختری رود سومیدا واقع شده است توسط کنسرسیومی از شرکت های فعال در صنعت رسانه و شرکت راه آهن توبو ساخته شده و قرار است به عنوان برج مخابراتی و پخش دیجیتال تصاویر در توکیو و حومه آن به کار گرفته شود.
مهندسان در ساخت این برج از تکنیک های سنتی ساخت و ساز ژاپنی بهره برده اند به گونه ای که سازه قادر به تحمل زلزله های شدید می باشد. در ساخت این برج از شینباباشیرا که ستونی مرکزی در معماری ژاپنی است و در ساخت معابد شرق دور بکار گرفته می شود استفاده شده است. این ستون در مواقع بروز لرزش های زمین، حرکت آونگی پیدا کرده و لرزه های زمین را خنثی می سازد.
جالب اینجاست علی رغم اینکه ژاپن کشور زلزله خیزی به حساب می آید، اما اگر به تاریخ این کشور نگاه کنیم هیچ موردی از آسیب دیدن و تخریب معابد آنها بر اثر زلزله مشاهده نمی شود که این موفقیت تنها به دلیل خصوصیت منحصر به فرد معماری این سازه هاست. گفتنی است بلندترین سازه چوبی چشم بادامی ها، معبد کیوتو است که 55 متر ارتفاع داشته و از سال 1644 میلادی تاکنون مستحکم پابرجاست.


شیناباشیرای بکار گرفته شده در برج Sky Tree در واقع یک لوله بتونی توخالی است که برای آسانسورها و پلکان برج در نظر گرفته شده است. از طرف دیگر در بدنه خارجی برج از تعدیل دهنده های نفتی استفاده شده که خود موجب کاهش هر چه بیشتر اثرات لرزش بر ساختمان می گردد.
به ادعای "هیروتاکه تاکانیشی"، مدیر بخش روابط عمومی برج Sky Tree، «اقدامات پیشگیرانه ضد زلزله در این سازه می تواند تا 50 درصد از شدت لرزه ها بکاهد.» وی همچنین ابراز داشت که در آزمایش های صورت گرفته مشخص شد این سازه توان تحمل حداقل زمین لرزه های 8 ریشتری را داشته و در برابر زمین لرزه های قوی تر نیز تاب و توان می آورد.
لازم به ذکر است که بنای نیمه کاره برج در زلزله ی سال گذشته دوام آورد و پیامدهای این فاجعه تنها موجب کند شدن روند ساخت آن گردید. این برج که به طور رسمی در اردیبهشت ماه افتتاح می شود قرار است دارای چند جاذبه گردشگری باشد، منجمله سکوی بازدید شهر در ارتفاع 450 متری ، راهروی هوایی و غیره. در بدنه این سازه از آسانسورهای پرسرعتی استفاده شده است که ارتفاع 350 متری را در کمتر از یک دقیقه طی می نماید.
زیباترین بخش برج مشاهده دورنمای توکیو و حومه آن از بالای آن است. تصویر زنده ای که بزرگترین کلانشهر دنیا با بیش از 30 میلیون نفر را در خود جای داده است.
 

tofighsob

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2011-05-15
934
521
ایران
www.kadooskala.ir
افزایش محبوبیت گوشی های هوشمند در آمریکا

محبوبیت گوشی های هوشمند در بین نسل جوان و کاربران تجاری هر روز در حال افزایش است. این محبوبیت در بین جوانان 18 تا 24 بیشترین میزان را دارد هر چند جوانان 25 تا 34 سال در این میان از رشد قابل توجهی برخوردار بوده اند.

این در حالی است که همین گزارش نشان می دهد که پیرمردهای 65 سال به بالا در آمریکا تمایلی به داشتن گوشی هوشمند ندارند هر چند میزان محبوبیت در بین این گروه سنی نیز در حال افزایش است. طبق آمارها در ماه فوریه 46 درصد از جوانان آمریکایی گوشی هوشمند دارند که این مقدار نسبت به 35 درصد ی که تا ماه می 2011 صاحب گوشی هوشمند بودند 11 درصد رشد داشته است.

نکته جالب اینجاست که 8 درصد صاحبان تلفن همراه در آمریکا نمی دانند که گوشی آنها هوشمند است یا نه که این مقدار سال گذشته 11 درصد بوده است.
 

tofighsob

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2011-05-15
934
521
ایران
www.kadooskala.ir
سال جدید، تعرفه جدید؟


داستان تعرفه واردات کالاهای حوزه آی*تی و دیجیتال با توجه به کش و قوس*های فراوانی که در مورد واردات برخی از اقلام مانند گوشی موبایل، ماوس و... شاهد آن بوده*ایم، به گوش اکثر ما آشنا است.

همین سال گذشته بود که برای تعیین تعرفه مناسب واردات گوشی موبایل بحث*های فراوانی وجود داشت و چندین بار حقوق ورودی این کالا به کشور تغییر کرد و سرانجام تعرفه 14 درصدی برای واردات این کالا در نظر گرفته شد.یا همین ماوس که سال گذشته تعرفه واردات آن افزایش یافت و امسال مجددا پیشنهاد کاهش تعرفه آن داده شد.

بر همه ما روشن است که میزان تعرفه ورودی و همچنین تغییرات تعرفه*ای نه تنها با رشد تولیدات داخلی و حمایت از صنایع داخلی مرتبط است، بلکه روی قیمت تمام شده کالا برای مصرف*کننده تاثیر می*گذارد و به همین دلیل است که اکثرا تغییرات تعرفه*ای را دنبال می*کنند و نسبت به آن حساسیت نشان می*دهند. اما سوالی که اینجا مطرح است این است که اصلا تعرفه ورودی کالاها به چه منظوری در نظر گرفته می*شود و آیا این تعرفه*ها منطقی و اصولی تعیین شده*اند؟ آیا در نظر گرفتن تعرفه بالا برای کالاهایی که در زمینه آنها تولید داخلی داریم راهی منطقی برای حمایت از تولید داخل و کاهش قاچاق و... است؟ اگر شما هم به دنبال یافتن این سوالات هستید این گزارش را بخوانید:


لزوم تعیین تعرفه واردات


کارشناسان می*گویند، حقوق ورودی برای کالاها در کشورهای مختلف بسته به موقعیت سیاسی و... کشورها متفاوت است و در کشور ما میزان تعرفه ورودی برای کالاهای حوزه آی*تی تا حدودی بيشتر از سایر کشورها است.

احمد علی*پور، مدیرعامل گروه شرکت*های فراسو با تایید این مطلب می*گوید: در نظر گرفتن تعرفه ورودی برای کالاها تنها به این معنی نیست که به درآمد دولت یا گمرک کمک کند. بلکه باید به این موضوع توجه شود که در تمام دنیا در نظر گرفتن تعرفه*ها یکی از راه*های افزایش حجم تولیدات داخلی است و در کشور ماهم همین*طور است. به گفته علیپور، اگر چه به در نظر گرفتن تعرفه اعتقاد داریم، اما متوسط تعرفه*ای که در کشور ما تعیین شده است بنا به دلایلی بالاتر از متوسط تعرفه سایر کشورها است، به طوری که اگر در سایر کشورها متوسط تعرفه هشت درصد باشد، در کشور ما 15 درصد است.

یکی از کارشناسان گمرک جمهوری اسلامی هم در این باره گفت، گمرک با توجه به مطالعه وضعیت تولیدات داخلی و همچنین قیمت جهانی کالا و... برای واردات کالاها حقوقی برای خود در نظر می*گیرد که در حقیقت این حقوق گمرکی با اهداف روشنی که مهم*ترین آنها حمایت از تولیدات داخلی است تعیین می*شوند.


تعرفه منطقی دستگاه*های دیجیتالی


با توجه به قوانین تعرفه ای ،اصلا جای تعجب ندارد که تولیدکنندگان کالاهای حوزه آی تی تمایل داشته باشند برای واردات کالاها تعرفه بالا در نظر گرفته شود و واردکنندگان هم موافق کاهش تعرفه*های واردات کالا باشند. با این تفاسیر گروهی از کارشناسان و فعالان بازار آی*تی نسبت به تعرفه در نظر گرفته شده برای کالاهای این حوزه گله*مندند و نظرات گوناگونی دارند. به عنوان مثال گروهی بر این باورند که تعرفه در نظر گرفته شده برای کالاهایی نظیر کامپیوترهای چندمنظوره، ماوس و کیبورد و... که در زمینه تولید آنها چندان قوی نیستیم باید کاهش یابد و در نظر گرفتن تعرفه ورودی 40 تا 60 درصد برای چنین کالاهایی منطقی نیست.

یکی از منتقدان وضع چنین تعرفه*هایی میرمهدی، رییس هیات*مدیره اتحادیه فناوران رایانه استان تهران است. رییس اتحادیه*ای که بخش بزرگی از کالاهای حوزه فعالیتش از طریق واردات وارد بازار شده و تولیدات داخلی سهمی چندان پررنگ در آن ندارند. به گفته میرمهدی ،این منطقی نیست که زمانی که ما قطعاتی نظیر رم، مادربورد و... را وارد می*کنیم، سپس آنها را اسمبل می*کنیم و نام تولید روی آن می*گذاریم، انتظار داشته باشیم تعرفه ورودی چنین کالای اسمبل شده*ای را در حد بالایی در نظر بگیریم آن هم به دلیل اینکه در زمینه آن تولید داخلی داریم. زمانی که ما در زمینه تولید رم، مادربورد، مدارهای الکترونیک و... خودکفا شدیم، می*توانیم بگوییم فلان کالا را خودمان تولید کرده*ایم و باید حقوق گمرکی بالایی برای واردات آن در نظر بگیریم. میرمهدی که معتقد است در نظر گرفتن حقوق ورودی برای کالاها به طور غیر منطقی باعث از بین رفتن فضای رقابتی می*شود. وي همچنين افزود، تعرفه*های در نظر گرفته شده برای برخی از کالاهای آی*تی غیرمنطقی است. عزیززادگاه، مدیر فروش شرکت پرشین*تله*كام هم در این باره می*گوید: در نظر گرفتن تعرفه 14 درصدی برای واردات گوشی اگر چه بهتر از زمانی است که تعرفه را به 60 درصد رسانده بودند، ولی باز هم از نظر ما جای کاهش تعرفه وجود دارد و بهتر است تعرفه کاهش یابد.


تولیدکنندگان چه می*گویند؟

خوب تا اینجا نظرات واردکنندگان را شنیدیم، اما تولیدکنندگان داخلی نظر دیگری دارند و به افزایش نرخ تعرفه*های وارداتی معتقدند. به عنوان مثال، شهیدی، رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری در این مورد می*گوید: با توجه به اینکه ما با دو گروه تولید و واردکننده با خواسته*های متفاوت مواجه هستیم، نمی*توانیم بگوییم که تعرفه*های در نظر گرفته شده برای واردات کالاها منطقی است یا خیر.

چرا که هر گروه بسته به منافع خود پیشنهادی در مورد در نظر گرفتن نرخ تعرفه دارد.اما به طور کلی از نظر من در این جایگاه، تعرفه در نظر گرفته شده برای واردات تلویزیون که در زمینه آن تولید داخل داریم مناسب است. جانکه، مدیر بخش بازاریابی شرکت گلدیران هم که در زمینه تولید و واردات کالاهای حوزه آی*تی و خانگی فعال است می*گوید، تعرفه*های درنظر گرفته شده برای واردات کالاهایی که در زمینه آنها تولید داخلی داریم مناسب است و می*توان گفت موضوع تعرفه*ها در مقابل مشکلات دیگری که این اواخر با آنها دست به گریبان هستیم کمرنگ است.


بی*ثباتی خطرناک*تر از بودن یا نبودن

کارشناسان علاوه بر موضوع منطقی بودن تعرفه*های در نظر گرفته به بحث ثبات نرخ تعرفه*ها اشاره دارند و می*گویند، عدم ثبات تعرفه*ها باعث بروز مشکلاتی برای تولید و واردکنندگان می*شود که غیرقابل جبران است. به گفته ویدا سینا، رییس مرکز تجهیزات آی*تی و الکترونیک مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک، عدم ثبات نرخ تعرفه خطرناک*تر از غیرمنطقی بودن یا نبودن نرخ تعرفه*هاست؛ چرا که این اقدام باعث می*شود تولیدکننده*ای که برای واردات اقدام می*کند و میلیاردها تومان صرف راه*اندازی کارخانه می*کند، با تغییرات ناگهانی تعرفه، زمین خورده و تمام سرمایه*اش را از دست بدهد و خط تولید آن هم متوقف شود. یکی از کارشناسان اداره کل مقررات صادرت و واردات سازمان توسعه تجارت هم می*گوید، ما این را قبول داریم که تعرفه*های در نظر گرفته شده برای واردات برخی از کالاها مطابق خواست فعالان صنوف مختلف نیستند.

ولی متاسفانه در کشور ما به دلیل مشکلاتی که با آنها مواجه هستیم تعیین تعرفه*ها مبنای مشخصی ندارد و براساس نظرات دست*اندركاران این تعرفه*ها تعیین می*شوند. به گفته این کارشناس، عدم الگوهای محاسباتی قوی، عدم تعادل اقتصادی در کشور، نبود مبنای مشخص برای تعیین تعرفه*های ورودی، تاکید بر استفاده از نظرات خبره برای تعیین تعرفه و همچنین بروز مشکلات ناگهانی مانند نوسانات شدید نرخ ارز باعث شده است که ما نتوانیم یک الگوی مشخص و مدون برای تعیین تعرفه داشته باشیم و به همین دلیل گروهی تعرفه*های در نظر گرفته شده را منطقی ندانسته*اند.


احتمال ایجاد تغییرات تعرفه*ای

همان*طور که گفتیم که نرخ تعرفه براساس برخی از مفرضات تعیین می*شود که به گفته کارشناسان با توجه به بروز اتفاقات اخیر در کشورما این احتمال وجود دارد که نرخ تعرفه*های گمرکی نیز در کنار سایر تغییرات در سیستم*های حمل و نقل و واردات تغییر کند.

در این رابطه کارشناس اداره کل مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت می*گوید: با توجه به نوسانات نرخ ارز و... امکان ایجاد تغییرات تعرفه*ای در سال جدید زیاد است .چرا که ما یکسری مفروضات در زمان*هایی مانند تحریم، نوسانات نرخ ارز و... داریم که با مدنظر قرار دادن آنها تعرفه و سایر مسائل را تعیین می*کنیم.ویدا سینا، رییس مرکز تجهیزات آی تی و الکترونیک مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک نیز در این باره می*گوید: با توجه به اینکه سیاست*های جدید دولت بر پایه رشد تولیدات داخلی تعیین شده است، احتمال افزایش نرخ تعرفه واردات وجود دارد.
 

tofighsob

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2011-05-15
934
521
ایران
www.kadooskala.ir
تست الکل به کمک تلفن هوشمند

فناوری جدیدی برای گوشی های هوشمند ارایه شده که با تست تنفس مصرف الکل توسط کاربران را تشخیص می دهد.
شرکت مخابراتی NTT Docomo از این فناوری جدیدی رونمایی کرده و به سادگی با تنفس بر روی گوشی تفلن همراه مصرف الکل را توسط کاربر تشخیص می دهد.
این اختراع می تواند امکان تعاملات امنیتی و بهداشتی را برای کاربران فراهم کند.
سطح مستی در پنج سطح مشخص می شود و غلظت الکل را پس از تنفس تشخیص می دهد.
در این تئوری چنین اطلاعاتی می تواند از رانندگی در حال مستی جلوگیری می کند.
به این ترتیب ماموران راهنمایی و رانندگی می توانند از این فناوری برای جلوگیری رانندگان از رانندگی در حالت مستی و بروز تصادفات ناشی از آن بهره ببرند.
این فناوری همچنین میزان فشار اتمسفر، درجه حرارت و رطوبت را اندازه گیری می کند.
 

tofighsob

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2011-05-15
934
521
ایران
www.kadooskala.ir
آيفون 4s همچنان پرفروش

فعالان و دست اندرکاران حوزه بازار تلفن همراه از افزایش تقاضای مشتریان از گوشی 4S آی فون خبر دادند.
گوشی اپل مدل4S با وجود برخورداری از بهای بالای یک میلیون تومانی تا کنون توانسته شمار بالایی از مشتریان را به خود اختصاص دهد.
گوشی 4S ای فون که با ظرفیت های مختلف 16 ، 32 و 64 گیگابایتی در بازار عرضه می شود در سال جاری مورد تقاضای مشتریان گوشی های هوشمند قرار گرفت و در لیست پرفروش ترین ها قرار گرفت.
امکانات بالا و پشتیبانی از نرم افزارهای مختلف در این مدل ای فون باعث شده تا بیشتر مشتریان تمایل به خرید این گوشی داشته باشند.
در حال حاضر گوشی های 4S آی فون با ظرفیت های 16 ، 32 و 64 گیگابایتی به ترتیب با قیمت یک میلیون و 390 هزار تومان، یک میلیون و 590 هزار تومان و یک میلیون و 910 هزار تومان در بازار تلفن همراه به فروش می رسد.
صفحه نمایش لمسی خازنی 3.5 اینچ IPS TFT با وضوح 640 در 960 پیکسل ، 16 میلیون رنگ و نور زمینه LED ، شیشه ضد خش و پوشش مقاوم در برابر اثر انگشت، پردازنده دو هسته ای، تشخیص صدا و نرم افزار کمکی Siri، دوربین هشت مگاپیکسلی با کانون اتوماتیک ، فلاش LED و کانون لمسی، GPS با پشتیبانی A-GPS ، قطب نمای دیجیتال، شتاب سنج ، حسگر Proximity و حسگر سه محوری ژیروسکوپ، برطرف کردن نویز با میکروفن ثانویه اختصاصی، سوکت صوتی استاندارد 3.5 میلی متری ، نسخه 4.0 بلوتوث استریو و کیفیت صوتی عالی از مزایای این گوشی به شمارمی آید.
 

tofighsob

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2011-05-15
934
521
ایران
www.kadooskala.ir
iPad 3 را فراموش کنید، زنده باد iPad HD



طبق شایعاتی که به بیرون درز کرده، اپل قصد دارد قانون همیشگی اش در نامگذاری محصولات را شکسته و به جای معرفی iPad 3 از محصول جدید خود با نام iPad HD رونمایی کند. نکته جذاب در مورد این محصول، رزولوشن فوق العاده بالای صفحه نمایش آن است. این تبلت قادر به پخش ویدئو با روزولشن 1080P خواهد بود. آیا اپل می تواند با مشخصات iPad HD کماکان اقتدار خود در بازار تبلت ها را حفظ کند؟


بر طبق شایعات و اخبار دریافت شده از یک منبع اطلاعاتی، تبلت جدید آیپد که قرار است با نام iPad HD به بازار عرضه شود مجهز به نمایشگری با صفحه نمایش 2048x1563 پیکسل خواهد بود.
کارشناسان معتقدند این تبلت نه تنها قادر است تبلت های اندرویدی مجهز به نمایشگر 720P را در هم بشکند، بلکه با قابلیت پخش ویدئو 1080P بسیاری از رقیبان را نیز از دور خارج می کند.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که صاحب دومین iPadHD.com اعلام کرده که این دومین را پیش از آنکه آیپد در سال 2010 معرفی شود، ثبت کرده است. علاوه بر این، وی اظهان داشته که تاکنون هیچ تماسی از طرف اپل برای خریداری دومین iPadHD.com با او گرفته نشده است.
شایع دیگری نیز در اینترنت درز کرده که نشان می دهد، اپل قصد معرفی یک آیپد 7.8 یا 7.1 اینچی را هم دارد. اگر این اپید هم به بازار عرضه شود، مطمئنا فروش تبلت های 7 اینچی Kindle Fire آمازون، نزول خواهد کرد. تا 17 اسفند که زمان رسمی معرفی iPad HD یا iPad 3 اپل است، با ما همراه شوید.
 
بالا