دوستان یه سوال.بعضی از مقاومت های اطراف چیپ،مقاومت های کوچیک سیاه رنگ منظورم هست که اهمشون معلوم نیست، دو سه تاشون اهم خیلی پایینی دارن.در حد دو اهم که به نوعی اتصال محسوب میشه.به نظرتون ممکنه اشکال از اینا باشه؟ اگه هست با توجه به اینکه شماتیک نداریم،چه مقاومتی باید جایگزین کنم؟
اساتید همیاری کنید.خود من از این تاپیک خیلی چیزا یاد گرفتم.ممکنه برای دیگران هم مفید باشه که قطعا هست.
اون چیپ رو خارج کردم از مدار. اما با تست اهمی هنوز هم اتصالی در مدار اطرافش وجود داره.این اتصالی باعث شده یکی از ماسفت های اطراف سی پی یو هم تمام پایه هاش به هم راه بدن روی برد البته. یه خازن آلومینیومی هم هست بالای این چیپ که پایه مثبت و منفیش بهم اتصال دارن.خارجش کردم از مدار اما اتصالی نشون نداد.و هنوز اتصال مثبت و منفی در مدار هست. اساتید نظر بدن لطفا.جالب اینجاست که تمام خازن های مشابه این خازن هرجای برد باشن ،مثبت و منفیشون بهم اتصال کوتاه.مابقی خازن ها اینطوری نیستن.
Sent from my HTC One M8 using Tapatalk
سلام دوست عزیز،
یکبار دیگه تاپیک شما رو از اول خوندم،دقیقا طبق فرمایش دوستمون جناب mosaffa عزیز،شما گام به گام مشکل رو بیشتر میکنید و به عقب برمیگردید!
عیب یابی و تعمیر دستگاه بر اساس حدس و گمان امکان پذیر نیست،دلیل شک شما به این آی سی 8206 چه بوده؟ با تعویض یک آی سی اتصالی در مدار به وجود نمیاد،مگر اینکه اون آی سی که تعویض کردید خودش خراب باشه و اتصالی داشته باشه،یا درست در محل خودش قرار نگرفته باشه و پایه ها اتصال پیدا کرده باشند، و یا بی احتیاطی و عدم دقت شما باعث به وجود اومدن اتصالی شده باشه (مثلا باد هیتر خازن یا قطعه smd ای را جابه جا کرده باشه و به قطعهء کناریش متصل شده باشه یا...)
درمورد مقاومت ها هم که فرمودید،نکته اول اینکه مقاومت وقتی میسوزد مقدار مقاومتش افزایش پیدا میکند نه کاهش،و دیگه اینکه 2 اهم اصلا به معنای اتصال نیست!
نکته بعدی اینکه اولا بوق زدن در تست بیزر به معنای اتصال کوتاه نیست و دیگه اینکه این حالت اتصال کوتاه در خازنهای مدار سی پی یو وقتی که سی پی یو داخل مدار هست طبیعی هست (همونطور که عرض کردم این بوق زدن به معنای انصال کوتاه نیست) و این امر به علت مقاومت درونی بسیار پایین سی پی یو هست.
برای تست اتصال کوتاه،مولتی متر را در حالت تست دیود قرار دهید،تنها و فقط تنها زمانی که عدد صفر مطلق،یعنی 0/000 را روی مولتی متر مشاهده نمودید یعنی اتصال کوتاه هست.
به نظر من ابتدا بورد را با دقت از نظر ظاهری کامل چک کنید،تمام قطعات و لاین ها و المانهای روی بورد را به دقت نگاه کنید،المانهایی که خودتان فرمودید اتصال کوتاه هستند و همینطور اس ام دی های روی چیپ ها و اطراف آی سی های مکس را به طریقی که خدمتتان عرض کردم مجددا تست کنید ببینید اتصال کوتاه هستند یا خیر؟ سپس اگر اتصال کوتاهی وجود نداشت (یعنی عدد 0/000 را در حالت تست دیود روی مولتی متر مشاهده نکردید) ،اقدام به ولتاژ گیری کرده و مسیر ولتاژ را از جک شارژر دنبال کرده و ببینید چه ولتاژهایی در کدام قسمت های بورد دارید و یا ولتاژ ورودی در کجا قطع میشود؟
درضمن یک آی سی هشت پایه درکنار همین آی سی 8206 به طور صحیح در جای خودش قرار نگرفته،قرارگیری آنرا تصحیح بفرمایید.
موفق باشید