البته این مدار در عمل به هیچ عنوان کار نمیکند و خروجی صفر ولت است .. همانطور که در چند پست قبل گفتم یا از ترانزیستور دارلینگتون باید استفاده کرد یا ترانزیستور با جریان کلکتور کمتر از 1 امپر .. به فرض مدار را با ترانزیستور 1 امپر بستید..
تفاوت این مدار بازنر همون 0.6 ولت هست که خروجی را از استاندارد زنر خارج میکند ..
و نکته دوم .. این مدار را به جای دیود زنر گفته شده توسط استاد نمیتوان استفاده کرد .. ایا این ترانزیستور 1000 ولت تولید شده توسط سیم پیچ را تحمل میکند؟؟
نکته سوم .. این مدار تقریبا کاربردی در الکترونیک نداره .. چون ولتاژ پایدار نداره و در ازای جریان های مختلف .. ولتاژ خروجی متفاوت است.. و در الکترونیک به جای این مدار از رگلاتور یا آپ امپ با ترانزیستور استفاده میشود
ولتاژ زنر به تنهایی باعث افزایش حرارت نمیشود.. در اینصورت از زنر 100 ولتی نمیشد استفاده کرد .. جریان عبوری تعیین کننده است
درود
این پست را ندیده بودم
اولا این مدار تقویت زینر بدرستی کار میکنه و فقط یک مقاومت کوچیک سری با منبع ولتاژ باید اضافه بشه.
ثانیا فرمودی قادر به تحمل ۱۰۰۰ ولت نیست
اما نه تنها این مدار بلکه حتی همون زینر ضعیف نقشه هم قادر به تحمل ولتاژهای بالاتری که در ترانس القا میشه هست درغیراینصورت در اولین پالس میسوخت.
البته اگه گاهی میسوزه بدلیل قدرت تصادفی برخی از ولتاژهاست که در شرایط خاصی تولید میشه که با کلک یاد شده حل میشه.
شاید بفرمایید وقتی ولتاژ مجاز زینر خیلی پایین تر از ۵۰۰۰ ولته چطور ممکنه با این ولتاژ صدمه نبینه
زیرا به نکته مهمی توجه نداری و شبیه اینه که بدن انسان در برابر اجسامی که از فاصله ۱ کیلومتری آسمان به سمت زمین و با شتاب g حرکت میکنه چنانچه با انسان برخورد کنه انسان را نابود میکنه
اما اگه جرم و وزن جسم ناچیز و سبک باشه دراینصورت اگه با سرعت ۱۰۰۰ کیلومتر هم با انسان برخورد کنه هیچ صدمه ای نمیزنه و قطرات باران گویای این واقعیته که صدمه نمیزنه
لذا درسته که ولتاژهای بالایی در ترانس القا میشه اما جریان آنها بسیار ضعیفه و بمحضی که ذره ای مصرف بشه بکلی نابود میشه.
مثال دوم
همه ما گاها ولتاژ ناشی از مالش رو ی اجسامی مانند فرش را تجربه کردیم که گاهی صدای جرقه هم شنیده میشه و لذا این ولتاژها بیشتر از ۲۰۰۰ ولته و با این وجود صدمه ای نمیزنه .
درحالیکه اگر ۲۰۰۰ ولت شبکه برق منطقه ای با انسان برخورد کنه بلافاصله منجر به مرگ میشه و انسان تبدیل به خاکستر میشه چون جریاندهی و قدرت بالایی داره و هر چقدر جریان مصرف کنی موجب کاهش ولتاژش نمیشه.
مثال سوم
تستر بکلایتی که اخیرا مورد بحث قرار گرفته دارای ولتاژ ۳۱۰ ولته معذالک این ۳۱۰ ولت را به یک led مثلا ۴ ولتی متصل میکنیم که قادر به تحمل ۵ ولت هم نیست اما با این وجود کوچکترین صدمه ای نمیزنه زیرا منبع ولتاژ اصلی که بسیار پر قدرت هست ، با مقاومت بزرگ ۲۲ کیلو یا ۴۷ کیلو سری شده و لذا کوچکترین جریانی موجب افت شدید ولتاژ میشه و نمیتونه صدمه بزنه .
اما این قسمت از نظر شما که از مدار تقویت ترانزیستوری زینر نمیتوان در محل زینر مورد نظر نقشه استفاده کرد کاملا درسته و نمیتونیم این مدار تقویت زینر را بجای زینر نقشه استفاده کنیم
چرا؟
چون این مدار با مقاومت سری مانند رگلاتور فقط بمنظور تثبیت ولتاژ خروجی قابل استفاده است اما وظیفه زینر مورد نظر نقشه هلاک کردن ولتاژهای غیرمجاز ورودی است .
لذا اگر بخواهیم از تقویت ترانزیستوری زینر بجای زینر نقشه استفاده کنیم باید بدون مقاومت سری و همانطورکه جناب سجاد عزیز ارائه فرمودند استفاده بشه .
و لذا اگرچه مدار تقویت ترانزیستوری زینر و رگلاتور تا حدودی عمل هلاک سازی ولتاژ ورودی را هم انجام میده اما کافی نیست و حتما باید از زینر استفاده کنیم و نکته مهمی بود که اشاره مهم شما عامل تشریح عمقی آن شد .
بابت سوالات ارزنده و مهمی که مطرح فرمودید و بانی توضیحات فوق شد بسیار سپاسگزارم