خب در اینجا ما نیازی به تغییر فرکانس نداریم. یه شماتیک کلی از چیزی که تو ذهنمه با پینت کشیدم ولی نمیدونم چقدر عملی باشه!
مشاهده فایلپیوست 174260
اول این ویدیو رو ببینید میخوام چنین جوشی بزنم :
https://s17.picofile.com/file/8427562076/158613438_502769004449021_6870721720052425194_n.mp4.html
خصوصیت این جوش اینه که به صورت پالس های بسیار کوتاه ولی قدرتمند قوس تشکیل و قطعه کار رو جوش میده و جوش حاصله هم بسیار تمیز و یکدسته به نحوی که میشه باهاش حتی دو تا سوزن رو بهم جوش داد!
دستگاه هایی که جوش پالسی میزنن خیلی پیشرفته تر از چیزی هستند که بشه تو خونه ساخت ولی با طرحی که تو ذهنم دارم شاید بشه با همین تجهیزات ساده به عملکرد مشابهی رسید.
نحوه کارش هم به این صورته که به جای کنترل خروجی که ولتاژ پایین ولی امپراژ خیلی بالا داره بیایم و در ورودی که با ولتاژ بالا و امپراژ پایین سروکار داریم پالس رو کنترل کنیم فکر میکنم این خیلی ساده تر باشه. مثلآبا کمک یک رله SSR یا ترایاک آمپر بالا پالس رو کنترل کنیم. میشه به کمک یه میکرو به ترایاک فرمان بدیم که برای 10 میکروثانیه جریان رو برقرار کنه تا یک پالس قدرتمند در خروجی ترانس داشته باشیم همین پالس در خروجی میتونه برای چند میکروثانیه یه قوس رو تشکیل بده و دو قطعه رو به هم متصل کنه. با کم و زیاد کردن طول پالس (زمان روشن بودن ترایاک) میشه قدرت قوس رو تغییر داد مثلآبرای صفحات ضخیمتر طول پالس رو 100 میکروثانیه بگیریم.
به صورت تئوری و روی کاغذ این طرح قابل اجراست ولی چند تا گلوگاه داره که نمیدونم چقدر انجامش میتونه عملی باشهبزرگترینش هم اینکه جریان خروجی ترانس AC هست و در جوشکاری آرگون جریان بهتره که DC باشه وگرنه جوش تمیزی نمیده حالا نمیدونم چطوری یه جریان 100 امپری رو DC کنم!
ممنون میشم دوستان همکاری کنن تا به یک طرح عملی از دستگاه جوش پالسی برسیم. قابلیتهای این نوع جوش به قدری زیاده که اگه یک بار باهاش کار کنید دیگه سراغ جوشکاری با الکترود نمیرید! جوش تمیز بدون دود و اشعه مضر بدون نیاز به عینک و محافظ و ... قابلیع جوش دادن ظریف ترین قطعات بدون نیاز به الکترود و فیلر و ...