آی پی امداد
abtahi

تاپیک لامپ های کم مصرف

amir*as

کاربر vip
کاربر
2020-03-07
123
234
سلام به مشکلی داشتم و اون اینکه چندتابرد این لامپهای کم مصرف رو تعمیر کردم ولی بعدازمدتی کوتاه ترانزیستورمی سوختند(می ترکند) بااینکه همه مقاومت های سوخته رو عوض کرده بودم بلاخره نفهمیدم اشکال درچیه شاید هم جنس ترانزیستورهاقلابی بودن کسی میتونه منو راهنمایی کنه خیلی ممنون میشم.

amirmorady

کاربران vip(افتخاری)
کاربر
2020-01-09
277
1,317
ایران
سلام به مشکلی داشتم و اون اینکه چندتابرد این لامپهای کم مصرف رو تعمیر کردم ولی بعدازمدتی کوتاه ترانزیستورمی سوختند(می ترکند) بااینکه همه مقاومت های سوخته رو عوض کرده بودم بلاخره نفهمیدم اشکال درچیه شاید هم جنس ترانزیستورهاقلابی بودن کسی میتونه منو راهنمایی کنه خیلی ممنون میشم.

با سلام دوست عزیز عرض کنم خدمت شما
در لامپ کم مصرف نباید به تعویض مقاومت ها
 و ترانزیستور اکتفا کرد و اگه ظرفیت مقاومت ها رو
بالا و پایین وارد کنید ترانزیستور داغ میکنه
 قطعات دیگر نیز باید بررسی
شوند-در مورد ترانزیستور هم بله قطعاتی در بازار 
هستند که به قول شما قلابی هستند و این تعمیر کاره
که باید دقت کنه در ضمن ترانزیستور های تعویضی،
ترجیحا از یک نوع و مارک باشند نمیشه به جای 
ترانزیستور 009 از 007 استفاده کرد در ضمن 
به پایه های ترانزیستور و دیود دار بودن آن نیز 
باید توجه کرد و اینکه بعضی وقتها تعمیر کار اینقدر
با هویه به مدار حرارت میده که هم ترانزیستور زیاد داغ 
میشه هم برد خراب میشه هم زحمتش تلف میشه
 اول از سلامت فیلمان لامپ اطمینان حاصل کنید 
و برای تست از لامپ سری استفاده کنید تا قطعات
آسیب نبینند و در آخر چند سالیه که این برد ها رو
تعمیر می کنم بعضی از برد ها به علت طراحی ضعیف
و عمر مشخص اصلا ارزش تعمیر ندارند و سابقه
تعمیرکار رو زیر سوال می برن برای اطلاعات بیشتر
 تجربیات همکاران رو مطالعه کنید.موفق باشید​

آخرین ویرایش:

amir*as

کاربر vip
کاربر
2020-03-07
123
234
سلام وتشکرازمرادی عزیز بابت پاسخ عرض کنم که درموردتعویض قطعات شماره ومقداراونهاروخیلی مدنظردارم وهیچگاه مثال بجای ۰۰۳از۰۰۵استفاده نکردم به نظرم مشکل دربایاس بیس ترانزیستورها پیش میادومن مشکوک به دیاک بودم مسئله رو مطرح کردم به این امید که از اساتید بزرگوارراهنمایی بگیرم بازهم از یادآوری تون ممنونم.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام وتشکرازمرادی عزیز بابت پاسخ عرض کنم که درموردتعویض قطعات شماره ومقداراونهاروخیلی مدنظردارم وهیچگاه مثال بجای ۰۰۳از۰۰۵استفاده نکردم به نظرم مشکل دربایاس بیس ترانزیستورها پیش میادومن مشکوک به دیاک بودم مسئله رو مطرح کردم به این امید که از اساتید بزرگوارراهنمایی بگیرم بازهم از یادآوری تون ممنونم.

درود

عیب و ایراد هر دستگاهی با انجام آزمایش های لازم و با بررسی پاسخ سبستم مشخص میشه .
بدیهی است که سر درد یک داروی مشخص نداره و هر بیماری باید مورد آزمایش قرار بگیره تا عامل سر درد هر بیمار مشخص بشه .

البته پزشک کلنگی هم وجود داره که یک خورجین دارو میده بلکه یکی از داروها افاقه کنه و دراینصورت اگرچه بابای بیمار در میاد و در آینده باید عوارض ناشی از داروهای جور واجور و کیلویی را تحمل کنه اما ازآنجاکه هیچوقت متوجه نمیشه که داروهای بیمورد موجب بیماری های رنگارنگ آتی شده لذا همیشه بابت درمان این پزشک خیلی هم شنگول و خوشحال و از وی بسیار هم راضی است .

حکایت این پزشک مصداق ، تعمیر کیلویی و شانسی است که قطعات دستگاه معیوب را بصورت کیلویی عوض کنیم شاید تصادفا قطعه معیوب هم عوض بشه و مشکل رفع بشه ، غافل از آنکه اگه رفع بشه همون دستگاهی میشه که فرمودید غالبا داغ میکنه و تند تند میسوزه و در هر صورت دستگاه ، دستگاه نمیشه ، مگر بخت یار باشه و قطعه معیوب در ابتدای تعمیر شانسی عوض بشه

در تعمیر اصولی هیچ قطعه ای خارج نمیشه مگر سوخته باشه.
و هر تعویض نابجا و اشتباه بمنزله پتکی است که به سیستم وارد میشه
.

سپاس

bahramikhah

VIP+ افتخاری
کاربر
2008-09-15
472
1,163
55
کبودراهنگ همدان
بله ، بنده هم چند مورد اینطوری برخورد کردم، ترانزیستورهای 13001 در چند مدل تولید میشن، بیس کنار و بیس وسط و . . . ، خلاصه تجربه نشان داده که قبل نصب قطعه نو اونو باید تست کنیم، یه نکته از پسرم که مهندس الکترونیکه همیشه تو ذهنم هستش: پایه ترانزیستور با مولتی متر دیجیتال تست می کنم ، پایه ای که در یک حالت به هر دو پایه راه بده و در یک حالت دیگه راه نده اون پایه B هستش ، بعد اینکه پایه B مشخص شد اگه پایه B به یکی از پایه های که راه میده مقدار کمتری رو نشان داد اون پایه C هستش و پایه باقیمانده میشه ! این روالو چندین ساله دارم استفاده می کنم تاکنون مفید بوده!!!
با سلام
یه دونه چراغ مطالعه ذره بین دار(با لامپ دایره ای) دارم که خاموش شد بردش رو باز کردم متوجه شدم دوتا ترانزیستور13001سوخته.ترانزیستوررو عوض کردم ولی لامپ روشن نشد!!!مقاومت هارو داخل مدار چک کردم سالم بودند!دیودها سالم بودند!خازنها رو با خازن سنج تست کردم سالم بودند!فیلمان رو تست کردم سالم بود!برای تست مطمئن تر فیلیمان،لامپ رو با یه برد لامپ کم مصرف 20وات سالم تست کردم که روشن شد!تمام قطعات رو از مدار خارج کردم و تک تک تست کردم که سالم بودند!دوباره ترانزیستور رو عوض کردم که باز روشن نشد!برای اطمینان خازن ها رو هم عوض کردم نشد!برای اطمینان دیودها و دیاک رو عوض کردم نشد که نشد!میتونستم یه برد لامپ کم مصرف که فیلیمانش سوخته بود روش نصب کنم ولی چون داشت منو بازی میگرفت من هم ول کن نبودم!2شب هر بار 2ساعت روش کار کردم!!!آخه چطور یه برد کوچیک که قطعات خاصی هم نداره نباید درست بشه!پس یه تلویزیون رو باید چیکار کرد!برد رو به صورت تخصصی تر بررسی کردم و متوجه شدم ترانزیستوری که خریدم جای پایه بیس و امیترش جابه جایه!!!!!!!!!شکل برد رو میزارم و با مستطیل قرمز جای دوتا ترانزیستور رو مشخص کردم اگه دقت کنید متوجه میشید که بر طبق چاپ روی برد ترازیستور برعکس نصب کردم.حتی اگه چاپ روی برد هم در نظر نگیریم موقع جداکردن ترانزیستور سوخته بر طبق شکل برد نصب شده بود!!
مشاهده فایل‌پیوست 67877

آخرین ویرایش:

amir*as

کاربر vip
کاربر
2020-03-07
123
234
درود

عیب و ایراد هر دستگاهی با انجام آزمایش های لازم و با بررسی پاسخ سبستم مشخص میشه .
بدیهی است که سر درد یک داروی مشخص نداره و هر بیماری باید مورد آزمایش قرار بگیره تا عامل سر درد هر بیمار مشخص بشه .

البته پزشک کلنگی هم وجود داره که یک خورجین دارو میده بلکه یکی از داروها افاقه کنه و دراینصورت اگرچه بابای بیمار در میاد و در آینده باید عوارض ناشی از داروهای جور واجور و کیلویی را تحمل کنه اما ازآنجاکه هیچوقت متوجه نمیشه که داروهای بیمورد موجب بیماری های رنگارنگ آتی شده لذا همیشه بابت درمان این پزشک خیلی هم شنگول و خوشحال و از وی بسیار هم راضی است .

حکایت این پزشک مصداق ، تعمیر کیلویی و شانسی است که قطعات دستگاه معیوب را بصورت کیلویی عوض کنیم شاید تصادفا قطعه معیوب هم عوض بشه و مشکل رفع بشه ، غافل از آنکه اگه رفع بشه همون دستگاهی میشه که فرمودید غالبا داغ میکنه و تند تند میسوزه سلام و درود خدمت ازاستادغزال فرمایشات تون کاملا بجای و بنده ضمن موافقت با کلام شماازشماتقدیر وتشکر میکنم. سایه تون کم نشه .

toloosoft

کاربر
2010-06-03
46
133
درود توی لامپ کم مصرف بیشتر مواقع ترانزیستور ها میسوزن که قبلش حتما مقاومت وارد شده به ترانزیستور هم سوخته که ترانزیستور را هم میسوزونه ایا قطعه ای سراق دارید با پایه ترانزیستور سری کنم بعد از مقاومت تا اگه مقاومت سوخت اسیبی به ترانزیستور نرسونه و هزینه کمتری روی دست مشتری بزاره مثل فیوز مثلا ولی مقدارش را نمیدونم
یدونه لامپ کم مصرف هم دارم این خازن صافیش عوض شده ولی بعضی مواقع وقتی روشن میکنم روشن نمیشه شاید توی دو شب این اتفاق میفته و شب سوم روشن میشه علتش چی میتونه باشه

Nik andish

VIP+ افتخاری
کاربر
2011-10-27
1,397
13,479
Hamedan
درود توی لامپ کم مصرف بیشتر مواقع ترانزیستور ها میسوزن که قبلش حتما مقاومت وارد شده به ترانزیستور هم سوخته که ترانزیستور را هم میسوزونه ایا قطعه ای سراق دارید با پایه ترانزیستور سری کنم بعد از مقاومت تا اگه مقاومت سوخت اسیبی به ترانزیستور نرسونه و هزینه کمتری روی دست مشتری بزاره مثل فیوز مثلا ولی مقدارش را نمیدونم
یدونه لامپ کم مصرف هم دارم این خازن صافیش عوض شده ولی بعضی مواقع وقتی روشن میکنم روشن نمیشه شاید توی دو شب این اتفاق میفته و شب سوم روشن میشه علتش چی میتونه باشه
سلام :عزیزم مشکل سوختن لامپهاي کم مصرف ازمقاومت شروع نمیشه بلکه این خود ترانزیستوره که داغ میکنه ومیسوزه بعدش مقاومت هم میسوزه شما بایدکاری کنی [hide]که ترانزیستورهاداغ نکنند یک راهکار استفاده از ترانزیستور قوی با توجه به دیتاشیت مربوطه میباشد مثلاً اگر ترانزیستور خودش 1آمپر2وات هست شما از همون گروه مثلا 2آمپر5 وات استفاده کنیید. البته دربرخی موارد مقدار مقاومتها را هم باید تغییر دهید موفق باشید [/hide]

آخرین ویرایش:
بالا