درود
اگر شما کلکتور امیتر یک ترانزیستور را با مثلا ثانویه یک ترانس معمولی ۱۲ ولت ( که با برق شهر ۱۲ ولت میده ) سری کنید چند دور سیم هم خودتون روی ترانس یپیچید و به بیس امیتر متصل کنید بهمین سادگی نوسانساز ساخته اید و از سیم پیچ ۲۲۰ ولت بهتون ولتاژ میده
در این مدار هم از این شیوه استفاده شده و ترانزیستورهای قدرت با ترانس اصلی سری شده و چند دور سیم برای دریافت فیدبک به بیس امیتر متصل شده البته از طریق خازن و مقاومت به بیس امیتر متصل شده
قطعا می پرسی وظیفه این خازن و مقاومت چیه ؟
چون درسته که این مدار خیلی ساده ولتاژ میده و نوسان سازه ولی خیلی کلنگی است و ترانزیستور داغ میکنه
اگه میخواین بهتر بشه باید از خازن و مقاومت مناسبی مانند این نقشه استفاده کنی که فرکانس های مضر حذف بشه و فقط با فرکانس تشدید کار کنه و بایاس مناسب بشه
البته از دو ترانزیستور هم استفاده کرده که در یک سیکل کامل کلر کنه نه نیم سیکل که بازم بهتر بشه
حالا ببین خودت میتونی بفهمی چجوری و با چه قطعاتی نوسان میکنه ؟
بهتره اول خودت عملا با یک ترانس ساده و ترانزیستور تست و تجربه کنی
سپاس
درود
استاد درپست ۹۹ الی ۱۰۳ قرار شد جناب رحمت رجایی پاسخ تستی را اعلام نمایند ولی ضاهرا انجام ندادند
اگر اجازه دهید بنده انجام میدهم البته احتمالا امروز نمیتونم ولی انجام میدم
درود
لحظه اول هدایت یک تزانزیستور موجب عبور جریان از ترانس میشه و لذا ولتاژی در بقیه سیم ییچ ها تولید میشه و فیدبک را تامین میکنه و در فرکانسی منطبق با قطعات نوسان میکنه
البته برای تفهیم کامل این پدیده نیاز به فرصت کافی دارم که متاسفانه الان ندارم ولی مداری که پیشنهاد کردم تست کن خودت بسادگی متوجه میشی کت تن کیه و چجوری کار میکنه
کاملا درسته
میتونی از ترانس سر وسط یا ۳ سر بنحوی که فرمودی استفاده کنی و با افزایش یا کاهش تعداد دور ترانس یا با افزودن خازن و مقاومت مناسب ، هر ولتاژی که دوست داری از خروجی بگیری
سپاس
فرمودید توسط ترانزیستور و ترانس ۱۲ ولت تست را انجام دهند
آیا چه ترانزیستوری مد نظر میباشد ۱۳۰۰۹ کوچک (لامپ کم مصرف ) دو عدد دارم
میتونم تست کنم؟
آیا میشه با این روش ۱۲ ولت ترانس را به ۲۲۰ ولت تبدیل نمود؟
اگه میخواین بهتر بشه باید از خازن و مقاومت مناسبی مانند این نقشه استفاده کنی که فرکانس های مضر حذف بشه و فقط با فرکانس تشدید کار کنه و بایاس مناسب بشه
خازن و مقاومتی که فرمودید رو کجا و چگونه اضافه نمایم ؟
اگر توضیح دیگری مورد نیاز هست بفرمایید جمع و جور و تست نمایم
سپاس