پاسخ به مشکل در ایزولاسیون دی سی کنورتر
سلام به دوست عزیزم اقا مهدی خوشحالم که به سراحت نقد می کنید
دوست عزیزم :
ایزوله در خطوط dc با ایزوله در خطوط ac کاملا متفاوت می باشند و به هیچ عنوان نمی توان از اصول یکی برای دیگری استفاده کرد (( کتاب ماشین های الکتریکی ، فصل 9 : ایزوله خطوط ، نوشته دکتر دنی هارزبرگ ، ترجمه علی اکبر دهقان ))
بطور مثال : اصل ایزولاسیون : مدارات ایزولاسیون در خطوط ac به صورت موازی با شبکه مصرف پارالل می شوند ولی در خطوط dc به صورت سری .
با توجه به این اصل پی خواهیم برد که انجام محاسبات و نحوه ارایش ایزوله در دو شبکه ac و dc کاملا متفاوت است و هیچ شباهتی باهم ندارند .
مثال به صورت تجربی : اگر دقت کنید می بینید که همان ترانس کاهنده که فرمایش کردید با هسته می باشد و به صورت کاملا موازی (( نصبت به ارت مادر زمین )) می باشند ولی در مدارات الکترونیکی که از ولتاژ dc استفاده می کنند بخصوص باطری در ابتدا یک سلف با مقدار مشخص بصورت سری با یکی از قطب های باطری (( عمدتا پلاریته +)) و مدار الکترونیکی بسته می شود.
از همین مدار می گم و وارد بحث ac نمی شوم چون طولانی می شه
1 = نویز در خطوط ac در خروجی ne555 به صورت پیک واتاژ بوجود می اید انهم بخاط طراحی ضعیف در اسیلاتور می باشد ولی همین نویز چون بصورت پیک می باشد پس ولتاژ نویز با ولتاژ اصلی موج تولید شده در خازن c5 جمع می شود و با عث افزایش ولتاژ می شود
2= از انجایی که خود نویز به صورت پیک ac است و در ضمن با ولتاژ پیک اصلی جمع شده پس توسط d3 یکسو می شود لذا مطلقا در خروجی d3 ولتاژ dc داریم .
3= با فرض اینکه در انتها خط هم نویز dc و هم نویز ac داشته باشیم :
نویز dc بصورت افزایش ولتاژ در c6 ذخیره می شود (( قابل توجه است که ولتاژ نویز پایین می باشد و تغییرات بسیار بسیار کمی را در خروجی دارد در حد 10 الی 30 میلی ولت البته در این مدار . : کافیست ولتاژ افست را حساب کنید : ))
نویز ac اگر دارای پیک منفی باشد توسط d3 شاسی می شود , و اگر دارای یپیک مثبت باشد توسط d4 یکسو می شود و تازه اگر بازهم از d4 عبور کند که تغریبا غیر ممکن است مگر d4 معیوب شود توسط c6 شاسی می شود .
کلیه این تجزیه و تحلیل ها در کتاب مدارهای الکترونیکی نوشته لوئیس نشلسکی با ترجمه دکتر سپیدنام امده است با انجام محاسبات .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
در رابطه با منبع تغذیه سوئیچینگ :
اصلا بطور کلی بحث فرق میکنه اخه همان ابتدا ولتاژac یکسو می شه سپس با ان یک اسیلاتور با فرکانس بالا و توان بالا راه اندازی می شه که هسته مرکزی این اسیلاتور سلف می باشه و سپس این طول موج ها یکسو و بعد رگوله می شه (( بطور کاملا کلی ))
مدار ما اصلا شبیه مدار سوئیچینگ نیست اخه ورودی ما ولتاژdc هست . مدار ما فقط کنورتر یا یک مبدل هست
فکر نمی کنم که درست باشه این مدار را با یک مدار سوئیچینگ مقایسه کنیم .
-------------------------------------------------------------------------------------
<< با توجه به دیتا شیت قطعه کاملا یاد بگیرید >>
راستش متوجه منظورت نشدم . اصولا از دیتا شیت برای پیدا کردن مشخصات فنی قطعات استفاده می شه نه یاد گرفتن مطلب برای طراحی . لطف کنید منظورتون را واضحتر بگویید .
--------------------------------------------------------------
دوست عزیزم مدارات منبع تغذیه متناسب با بار مصرفکننده طراحی می شود مثال بزنم
برای فلزیابی که کل مدارش داره 200 یا ماکزیمم 500 میلی امپر جریان می کشه طراحی یک منبع تغذیه پیشرفته مقرون به صرفه نیست فرض کنید مدارمن کلا داره چندصد میلی امپر مصرف می کنه انوقت من براش یک منبه تغذیه پیشرفته با توان بالا براش تهیه کنم . مطمئنا از طرف اهل فن مورد تمسخر قرار خواهم گرفت .
این مدار تا تقریبا 1 امپر می تونه جریان دهی کنه اگر به دیتا شیت های دی سی کنورتر ها مراجعه کنید می بینید ( دیتا شیت را براتون در پایین گذاشتم )) که توان بیشتر از 600 میلی امپر درنظر گرفته نشده .
دوست عزیز در این مدار +5 ولت کاملا ایزوله هست این امر را می توانی با اتصال کوتاه کردن خروجی مشاهده کنی . در همین بخش چگونگی ایزوله کردن -5 ولت نیز شرح داده شده است .
حال نمی دانم که شما بر چه اساسی این مدار را غیر قابل اطمینان می دانی در ضمن چنیدین نفر از این مدار را ساخته اند و درحال استفاده از ان هستند تا حالا که گزارش نا مطلوبی از طرف انها ارائه نشده .
با تشکر و سپاس فراوان mohammad