استاد جسارتا من یک سوال دارم این قسمت از حرفاتون رو من درک نکردم به همین خاطر تو عمل تست کردم و باز هم به نتیجه نرسیدم
"
چون ولتاژ لحظه استارت درصورتی تولید میشه که خازن بزرگ تخلیه باشه و از آنجاکه تغذیه به برق متصله و لذا خازن تخلیه نیست و حالا اگه به هر دلیلی ازجمله اتصال ناخواسته ، موجب اختلال کار آی سی بشوید باید استارت بشه تا کارش آغاز بشه اما بدلیل پر بودن خازن ولتاژ استارت تولید نمیشه و لذا ناگزیر به قطع و وصل برق شهر هستیم بطوریکه اگه برق شهر را با سرعت قطع و وصل کنید هم ممکنه خازن بمقدار لازم تخلیه نشده باشه و در برخی از تغذیه ها با توجه به مقدار مقاومتی که با خازن موازی است ممکنه استارت نشه و مکث طولانی تری نیاز داشته باشه. "
ولتاژ استارت چرا وقتی خازن تخلیه باشه ساخته میشه؟مگه ارتباطی داره که پر باشه یا خالی
من امروز یک تغذیه (پاور کامپیوتر) که بخش استندبای با ای سی سویچینگ طراحی شده بود رو به برق زدم و روشن کردم و چون این قسمت از حرف شما را نفهمیدم رو این پاور خیلی بررسی کردم به سریع ترین شکل ممکنه هم پاور رو از برق می کشیدم و قطع میکردم و دوباره به برق میزدم باز روشن میشد
یادمه شما گفته بودید که ولتاژ راه انداز با هر بار وصل برق به مدار چون یک بار ایجاد میشه اونم به خاطر القا شدن ولتاژ یک لحظه ای روی سیم پیچ چوک که باعث راه اندازی ای سی میشد
نمیفهمم چرا به پر و خالی بودن خازن ارتباط داره
این نقشه قسمت استندبای پاور که با ای سی 8 پایه SDC606p طراحی شده البته چون از حفظ کشیدم شاید خطایی داشته باشم ببخشید
مشاهده فایلپیوست 157426
استاد الان vstart از 2 مقاومت سری شده 1 مگا اهم وصل شده به vstr که ولتاژ استارت رو تامین می کنه
ولتاژ دایمی هم که از چوک خارج میشه و میره به پایه 2
3 هم که gnd هست
4 هم فیدبکه که وصل میشه به کوپلر
5 هم که سورس هست و با یک مقاومت 1 اهم وصل میشه به gnd
6 هم معمولا آزاد میزارند
7 و 8 هم درین هست
یادمه شما میگفتید که ولتاژ استارت به دو شکل تامین میشه
1-
وقتی به برق وصل میکنم ولتاژ پایه 1 دوازده ولت DC دارد که بعد از 1 ثانیه صفر می شود و ولتاژ پایه 2 که صفر بود شش ولت می شود
یعنی ولتاژ راه انداز ای سی با یک تقسیم ولتاژ از برق 310 ورودی گرفته میشه ای سی روشن میشه و با سوییچ کردن ولتاژ تغذیه دایمی ای سی از چوک به پایه 2 میرسه
که اگر پایه کوپلر که سمت گرم مدار هست به هم اتصال بدم پاور خاموش میشه و ولتاژ پایه 1 میشه 6 ولت و پایه 2 از 0 تا 6 ولت متغییر میشه که نه روی رنج dc و نه ac نمی تونستم دقیق اندازه بگیرم و وقتی هم که اتصال کوپلر رو بر دارم پاور روشن میشه نه نیاز بود از برق بکشم و نه چیزی
2-
ولتاژ راه انداز ای سی از چوک میومد یعنی ولتاژ 310 ولت وارد دو سر بالایی سیم پیچ اولیه میشد و روی سیم پیچ کنارش که مربوط به 16 ولت بودیک لحظه ولتاژ القا میشد و میرسید به ای سی و ای سی یک سوییچ میکرد همین روال تکرار میشد و ولتاژ داییمی به همین شکل برای تغذیه ای سی میومد
البته در این بخش هم یک سوال ریز دارم
مشاهده فایلپیوست 157425
ولتاژ راه اندازی که با ورود برق به سیم پیچ اولیه ایجاد میشه سر پایین 310 که میره تو درین که به زمین ارتباط برقرار نمیشه چه جوری ولتاژ القا میشه؟منظورم اینه که 310 میاد تو ترانس و تو زمین مدار نمیره انگار که سیم پیچ ول هست با این حال ولتاژ چه جوری القا میشه؟
ببخشید استاد سرتون رو هم درد آوردم:icon26: