آی پی امداد
abtahi

اساس فلزیاب های PI

jani38

کاربر
2012-01-13
60
101
سلام خسته نباشید
من یک فلزیاب منتاژ کردم بسیار خوب کار میکنه البته در حد خودش ولی یک ایراد داره که انم حساس بودن به سفال هست مخصوصا لعاب دار پشنهاد شما چیست

تشکر
 

SYBOT

کاربر
2009-09-21
225
342
سلام
معمولا دستگاههای pi که با یک سمپل کار میکنند سفال ( خصوصا کوزه و خمره را که تو خالی هستند) را خیلی خوب آشکار می کنند.تفاوت آشکارسازی سفال از فلز را بنا به دستگاه میشه از ناحیه حساسیت سیم پیچ تشخیص داد.معمولا باز بنا به دستگاه فلزات به لبه ( لبه جلویی سیم پیچ) و مرکز سیم پیچ خیلی حساسیت نشان میدهند و دو رفتار متفاوت دارند ولی سفال فقط به مرکز سیم پیچ حساسیت نشان میده.
 

SYBOT

کاربر
2009-09-21
225
342
سلام
از آخرین باری که با میکروهای DSPIC کار کردم و DFT (یا همان FFTسریع ) گرفتم , خیلی میگذره لذا بصورت اجمالی آنچه که یادم مونده را بیان میکنم.فرض کنید میخواهیم هارمونیکهای زیر 512 هرتز یک موج را پیدا کنیم.ابتدا طبق قضیه نایکوییست از موج اصلی با نرخ بالای 512*2=1024 سمپل میگیریم.هرچه رزولوشن A/Dبیشتر باشه دقت دامنه مولفه های هارمونیکی بدست آمده بیشتر خواهد بود.لذا اگر A/D ما 12 بیت باشد ماتریس ضرایب ثابت 12بیت لازم که یک ماتریس 16یا 32 یا 64 یا 128 یا 512 و ..... میباشد را از نرم افزارهایی مثل MATLAB یا LABVIEW وغیره بدست می آوریم.بعداز ضرب ماتریس سمپلهای گرفته شده در ماتریس ضرایب ثابت , نصفه پایین مولفه های ماتریس بدست آمده همان دامنه هارمونیکهای موج و بترتیب فرکانس میباشند.که دوباره طبق قضیه نایکوییست نصفه بالای ماتریس قابل استفاده نیست .اما فرکانس مولفه ها برابر :فرکانس = فرکانس سمپل گیری / تعداد مولفه های ماتریس ضرایب ثابت. بعنوان مثال اگر ما با 1000سمپل بر ثانیه سمپل گیری کرده باشیم و از ماتریس ضرایب 64 مولفه ای استفاده کرده باشیم بترتیب 15.625 هرتز و 31.25 هرتز و 48.875 هرتز و ..............الی 500 را خواهیم داشت.
 

mee

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2008-12-10
245
1,621
sari
سلام خسته نباشید
من یک فلزیاب منتاژ کردم بسیار خوب کار میکنه البته در حد خودش ولی یک ایراد داره که انم حساس بودن به سفال هست مخصوصا لعاب دار پشنهاد شما چیست

تشکر

سلام دوست گرامی
اینکه دستگاه سفال را اشکار می کند به دو دلیل می باشد
1: دلیل اصلی ان میدان مغناطیسی نامرتب و ضعیف که رابطه مستقیم به کویل دارد با پیچیدن کویل تخت و یا حلزونی مشکل نامرتبی میدان مغناطیسی تا حد زیادی مرتفع می شود . و برای رفع ضعیف بودن میدان می توانید اندکی جریان دهی کویل را افزایش دهید انهم با افزایش پهنای پالس راه انداز .البته با انجام اینکار تنظیم مقدار خروجی اپ امپ پیش تقویت کننده بهم می خورد که از انجام این کار باید مقدار خروجی را اندازه گرفته و پس از انجام تغیرات مجدد خروجی اپ امپ را تنظیم کنید .
2: دلیل دوم می تواند نداشتن مدار خنثی ساز اثرات زمینی باشد در قسمت انتگرالگیر .البته اکثر دستگاه ها این بخش را دارند ممکنه که این بخش ضعیف تنظیم شده باشد یا مجموعه انتگرال گیر انهم قسمت فیدبکش که در اغلب دستگاها از یک خازن و مقاومت مواری شده تشکیل شده ،از ضریب فرکانسی درست بهره نمی برد .
مطمءنا مشکل دستگاه در همین دو بخش می باشد که شما باید روی این دو قسمت برای رفع ایراد کار کنید .
یک راه حل تجربی هم می توان به شما پیشنهاد کنم :
در خروجی اپ امپ کویل اسکوپ وصل کنید سپس با نزدیک کردن سفال به کویل ببینید که کدام قسمت از سیگنال تغییر دامنه دارد سپس پالس سمپل گیری را طوری تنظیم کنید که در این محدوده از سیگنال قرار نگیرد . البته یاداوری کنم که اگر حرفه ای باشید می توانید پاسخ فرکانسی اپ امپ را طوری کانفیگور کنید که به این تغیرات عکسالعمل کمی داشته باشد البته کار سختی می باشد .
البته این گفته در عالم تءوری و تجربه است . بدلیل نداشتن شماتیک مدار من نمی توانم تضمین کنم که گفته هایم دربر گیرنده دستگاه شما هم باشد.به هرحال با داشتن شماتیک می توانم پاسخ جامع تری اراءه کنم .یا دستکم شما تصویری از شکل موج کویل در حالت ازاد و در حالتی که سفال نزدیک به کویل است و همچنین خروجی اپ امپ و زمان سمپل تایم را ارسال کنید تا بتوانیم بر روی رفتار دستگاه تجزیه و تحلیل کنیم
در رابطه با سفال لعاب دار فرمودید ، که باید بگم اگر دستگاه شما all metall باشد پس رفتار درستی را نشان داده است چون لعاب هم نوعی فلز است .
با سپاس
 
آخرین ویرایش:

parse gade

کاربر
2010-09-26
326
557
با تشکر از دوستان.در مورد شکل سمپل ها باید بگم که تو پروتئوس شبیه سازی کردم.در مورد اپلود فایل هم باید بگم که نمیدونم چرا اجازه نمیده فایل رو اپلود کنم.حتی تو ورود به سایت هم مشکل داشتم.در مورد سرعت مبدل باید بگم که سرعت این مبدل ها از 5میکرو بالاتره من چند جا خوندم که حدود 2 میکرو و حتی کمتره.دوستان اگه لطف کنید و مدار ورشبیه سازی کنید منظورم رو متوجه میشید.چون من جواب ور متوجه نشدم
 

mahdi8866

کاربر
2008-11-22
166
350
سلام جناب mee
ببخشید یه مدتی کار پیش اومد نتونستم سر بزنم
در مورد همون سمپلی که گفته بودم که در پشت پالس راه انداز یا انتهای موج میرایی گرفته میشه دقیقا همونی هست که در بالا در پست 71 گفتید هست من اشتباها به شما فهموندم در این قسمت که شما گفتید (در چند میکرو ثانیه مانده به یک شدن سیگنال راه انداز کویل تمام می شود) و (زمین در قسمت های انتهایی بیشترین تاثیر را دارد) بله منظور من هم همین بود که از قسمت انتهای موج میرایی سمپل میگیرند که اگه یه جورایی دیگه حساب کنیم دقیقا پشت پالس راه انداز میشه , کار ی با اینش ندارم اما اینو میخوام بدونم از قسمت اخر میرایی سمپل میگیرند چون تاثیر زمین زیاد هست ,اگه یادتون باشه گفتم که تویکی از فروم ها گفته بودن برای تاثیر نویز از این قسمت سمپل میگیرند , حالا من میخوام بدونم بعد از سمپل گرفتن از این قسمت چه کار و یا پردازشی رو این سمپل میشه؟
 

mahdi8866

کاربر
2008-11-22
166
350
به عکس زیر نگاه کنید زمان سمپل pd3200 هستش که دقیقا همون پالس مورد نظر رو در انتهای موج میرایی گرفته , از اونجایی که هگز دست ما دمو هست وفقط با all metal کار میکنه بیشتر از یک سمپل یا نمونه نداره که همون سمپل یک هستش , ویکی هم همون سمپل از اخر موج میرایی یا سمپل مورد نظر خودمون حالا این سمپل رو با سمپل یک چیکار میکنند ؟
منظورم اینه که عملی یا پردازشی رو این سمپل مورد نظر اعمال میشه , بر فرض مثال ایا مقدار گرفته شده از سمپل مورد نظر با مقدار گرفته شده با سمپل یک بر فرض مثال از هم کم میشه یا باهم جمع میشن یا معدله دیگه ای و ...... شما چه نظری دارید؟
ممنون از شما جناب mee
bcnB5.jpg
 
آخرین ویرایش:

mee

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2008-12-10
245
1,621
sari
سلام دوست عزیز
پاسخ به سوال شما سخت هست اگر درست متوجه شدم شما می خواهید بدانید که چه پردازشی برویه سیگنال نمونه گرفته شده انجام می شود .
واقیت امر این است که نمی توان گفت چه پردازشی انجام می شود چون این امر بر می گیرد بر روش برنامه نویسی و نوع برنامه مثلا سی یا پاسکال یا وری لاگ یا غیره ازهمه مهمتر بر می گرده به راه و روشی که برنامه نویس در پیش می گیره وتا حدودی به نوع سخت افزار هم بر می گرده بطور مثال چند بیتی سمپل گرفته می شود ویا نرخ نمونه گیری چقدر هست و غیره ،ولی این دلیل نمی شه که اصلا نشه چگونگی پروسه را بدست اورد در دستگاههای ساده یا انالوگ به راحتی می شه بدست اورد که چه پروسه ای درحال انجام است مثل مایندایور و مینی پالس ولی در دستگاه هایی که تفکیک و خنثی سازی اثرات و کاهش نویز و غیره کاملا بصورت نرم افزاری است کار بسیار سختی هست که چگونگی پروسه را فهمید ولی تا حدودی می شود ولی کاملا باید بگم خیر .
با سپاس
 
آخرین ویرایش:

mahdi8866

کاربر
2008-11-22
166
350
سلام خوبی
به نظر من اینطور که با اسکوپ دیدم در اون قسمت هیچ تغییری نسبت به فلزی اعمال نمیشه , پس برای چی داره نمونه میگیرن ؟ منظور شما از تاثیر زمین در این قسمت اخر موج چیه ؟
من حداقل در چند مدار این سمپل رو که در انتهای موج میرایی گرفته شده رو دیدم مثل خود PD3200 و CLONPI 2 و CHANCE و...
 
آخرین ویرایش:

mee

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2008-12-10
245
1,621
sari
سلام و ممنونم
در رابطه با سمپل اول اگر خوب نگاه کنیم می بینیم که نیمی از زمان سمپل گیری قبل از شروع سیگنال میرایی است یعنی نیمی از زمان سمپل گیری مطابق با زمان شارژ کویل است و در ان زمان هیچ گونه میدان مغناطیسی وجود ندارد و دلیلش رو نمی دونم که چرا در انجا قرار گرفته شاید بخاطر دمو بودن برنامه است ویا دلیل خاصی دیگری دارد : ولی در فلزیاب های پیشرفته در زمان شارژ کویل سمپلی می گیرند که با استفاده از ان طبقه اپ امپ ( پیش تقویت کننده ) امپدانس خودش را با مقاومت ظاهری کویل که در اثر محیط اطراف تغییر می کند ،تطبیق می دهد به عبارتی تطبیق امپدانس اتوماتیک که باعث می شود همواره دستگاه در یک ضریب تقویت ثابت کار کند و دستگاه با داشتن این تکنولوژی با ثبات بسیار بالا در تمامی محیطها کار می کند این تکنولوژی بیشتر در فلزیاب هایی که برای کاوش در اعماق اب استفاده می شوند ،یافت می شوند البته من در دستگاههای لورنز هم دیده ام . ولی دستگاهایی که شما نام برده اید را دیده و از نزدیک روی انها کار کردم بعید می دانم که از این تکنولوژی در انها استفاده شده باشد .
در مورد انتهای موج میرایی :وقتی موج میرایی در کویل اغاز بشود مقدار این موج به سمت صفر میل می کند که سرعت صفر شدن این موج به محیط اطراف کویل بستگی دارد مثلا در نزدیک به خاک این موج سریتر به صفر میرسد تا مثلا در اب یا گل یا زمین اهکی و ... پس این اختلاف سرعت در سمت صفر شدن باعث بوجود امدن اختلاف ولتاژ در یک نقطه از سیگنال میشود .برای همین است که فقط از یک نقطه در سیگنال میرای برای خنثی سازی استفاده می شود البته روش چند نقطه ای هم وجود دارد ولی در دستگاههای متوسط از روش یک نقطه ای استفاده می کنند .
نکته قابل ذکر اینجاست که چون موج میرایی در زمانهای اولیه دارای توان بیشتری است پس اختلاف ولتاژ ناشی از سرعت تخلیه که با محیط اطراف کویل رابطه مستقیم دارد کم و بسیار نزدیک به صفر است ولی در انتهای موج چون توان موج کاسته شده محیط بیشترین تاثیر را در موج می گذارد در نتیجه بیشترین اختلاف ولتاژ را داراست ، برای همین پالس نمونه گیر خنثی سازی اثرات زمینی در انتهای موج قرار دارد .
نام خنثی سازی اثرات زمینی برای دستگاهای دیجیتال اشتباه است چون خنثی ساز اثرات زمینی برای مدار های انالوگ هست که با قرار گیری کول نزدیک زمین اپراتور شروع تنظیم ان کرده و در هر محیط مجدد باید اینکار را انجام دهد . ولی در دستگاهای دیجیتال بخاطر اینکه خنثی سازی با سرعت انجام می شود ( مقدار ان با فرکانس موج اصلی برابر است ) به اینکار خنثی سازی اثرات محیطی می کند ولی بطور کلی اصطلاح خنثی سازی اثرات زمینی استفاده می گردد و عمومی می باشد .

در مورد پالس انتهایی موج میرایی قبلا گفتم که در دستگاههای دیجیتال از این پالس برای خنثی سازی اثرات زمینی به صورت اتوماتیک در حین کاوش استفاده می شود بطوریکه ابتدا دستگاه در مرحله زیرو می اید ولناژ انتهایی موج میرایی اندازه گرفته و سپس مقدار ان را بطور مدام از ولتاژ بدست امده از سیگنال فلز کم می کند حال وقتی دستگاه در حال کاوش است و اثرات زمینی هم مدام در حال تعییر است لذا مجدد از ولتاژ انتهایی موج میرایی اندازه گرفته و این مقدار را با مقدار زیرو اولیه مقایسه می کند تا مقدار اثرات زمینی تغییر کرده را بدست اورد سپس این اختلاف را با مقدار زیرو اولیه جمع کرده و نتیجه را از سیگنال اصلی کم کرده و این کار در هر سیکل انجام می شود .
با سپاس
 
آخرین ویرایش:
بالا