آی پی امداد
abtahi

ارسال کاراکترهای نامفهوم در ارتباط سریال

infoshinfo

مدیر تالار
پرسنل مدیریت
مدیر تالار
کاربر +vip پلاس
vip
2010-02-07
1,110
1,946
سلام مهندس برای اینکه بفهمیم چرا تو محیط لاگ یوبوت دوربینها ، دستوری رو قبول نمیکنه از کیبورد نیاز دارم سند مبدل سریال رو از حیث سلامت تست کنم چون نمایش رو داریم تو برنامه پوتی اما ارسال مبدل سریال مشکوکه لذا کد برعکس این حالت پست بالا رو اگر لطف کنید ممنونم ،میخوام تو برنامه پوتی توسط کیبورد بنویسم اما نتیجه دستورات تایپی در پوتی روی کنسول آردینو نمایش داده بشه چندتا دستور رو خودم وارد کردم اما شک دارم،جواب نداد.
مبدل چند حالته هست یکم گیج کننده هست تست سلامتش،اگرهم معیوب بود که مجبورم یجوری آردینو رو بجای مبدل استفاده کنیم تو کنسول هم دستور تایپ بشه هم نمایش داده بشه لاگها. ممنون وسپاسگذارم
اگر هم با اتصال وجامپر دوپورت سریال میشه نتیجه گرفت بتنهایی تابحال جواب نداده اینمدلی، شاید بعلت نبود سیم گرانده یا من ناقص دارم چیزی رو اجرا میکنم،خلاصه کلام میخوام از پوتی بفرستم رو آردینو

سلام
از کیبورد PS2 و قدیمی استفاده کردم تا بشه با آردوینو UNO راه اندازی کرد. البته اگر بخواهید کیبورد USB با UNO راه‌اندازی کنید؛ نیاز به شیلد USB-HOST دارید که من نداشتم.

اما روش کار:
الف_ کیبورد رایانه از نوع PS2:
۱- کانکتور کیبورد رو از طریق پینهای Data (پین ۱) و Clock (پین ۵) به پینهای دیجیتال آردوینو باید متصل کرد. (طبق برنامه ذیل، پین Data به پین ۲ آردوینو و Clock به پین ۳ آردوینو باید وصل بشه)
۲- پین VCC (پین ۴) و GND (پین ۳) کانکتور کیبورد رو هم به پینهای معادل در آردوینو باید وصل کنید.

20250418_191850.jpg

ب- Uart:
۱- طبق معمول، پینهای TX و RX ماژول Uart رو بطور مخالف به پینهای TX و RX آردوینو وصل کنیم. و البته پین GND رو هم می‌بایست متصل کرد.

ج- برنامه:
۱- برای اجرای برنامه آردوینو، نیاز به کتابخانه PS2Keyboard داریم که باید به کتابخونه آردوینو افزود.
۲- کد برنامه رو طبق تصویر زیر وارد و نهایتا به آردوینو آپلود فرمایید:

20250418_185715.jpg

د- Putty :
با برنامه‌های مختلفی میشه کار کرد؛ اما من از Putty استفاده کردم.
با استفاده از گزینه serial و سپس تنظیم بادریت روی 9600 ، همچنین پورت مناسب برای برای Uart، وارد صفحه اصلی Putty میشیم.

حالا با تایپ هر حرف از کیبورد، باید معادل آن در نرم‌افزار Putty منعکس شود.

نکات قابل توجه:
۱- اگر پروگرام برنامه و اتصالات کیبورد دقیق باشه. همزمان با فشردن هر کلید کیبورد، می‌بایست LED وضعیت TX روی آردوینو یکبار روشن بشه.
۲- بهتر است ابتدا یکبار نرم‌افزار Putty رو با پورت آردوینو باز کنیم و تست کلیدها رو انجام بدیم. در اینصورت اطمینان پیدا می‌کنیم که اتصالات کیبورد به آردوینو، کارکرد نرم‌افزار و البته اتصالات به رایانه دقیق و بدون نقص هست.
سپس نرم‌افزار Putty رو ببندید و اینبار Putty رو با شماره پورت مربوط به Uart باز نمایید.
20250418_210720.jpg

آخرین ویرایش:

senterstar

کاربر vip
کاربر
2013-08-21
95
111
ایران
www.armaniset.ir
سلام
از کیبورد PS2 و قدیمی استفاده کردم تا بشه با آردوینو UNO راه اندازی کرد. البته اگر بخواهید کیبورد USB با UNO راه‌اندازی کنید؛ نیاز به شیلد USB-HOST دارید که من نداشتم.

اما روش کار:
الف_ کیبورد رایانه از نوع PS2:
۱- کانکتور کیبورد رو از طریق پینهای Data (پین ۱) و Clock (پین ۵) به پینهای دیجیتال آردوینو باید متصل کرد. (طبق برنامه ذیل، پین Data به پین ۲ آردوینو و Clock به پین ۳ آردوینو باید وصل بشه)
۲- پین VCC (پین ۴) و GND (پین ۳) کانکتور کیبورد رو هم به پینهای معادل در آردوینو باید وصل کنید.

مشاهده فایل‌پیوست 225128

ب- Uart:
۱- طبق معمول، پینهای TX و RX ماژول Uart رو بطور مخالف به پینهای TX و RX آردوینو وصل کنیم. و البته پین GND رو هم می‌بایست متصل کرد.

ج- برنامه:
۱- برای اجرای برنامه آردوینو، نیاز به کتابخانه PS2Keyboard داریم که باید به کتابخونه آردوینو افزود.
۲- کد برنامه رو طبق تصویر زیر وارد و نهایتا به آردوینو آپلود فرمایید:

مشاهده فایل‌پیوست 225124

د- Putty :
با برنامه‌های مختلفی میشه کار کرد؛ اما من از Putty استفاده کردم.
با استفاده از گزینه serial و سپس تنظیم بادریت روی 9600 ، همچنین پورت مناسب برای برای Uart، وارد صفحه اصلی Putty میشیم.

حالا با تایپ هر حرف از کیبورد، باید معادل آن در نرم‌افزار Putty منعکس شود.

نکات قابل توجه:
۱- اگر پروگرام برنامه و اتصالات کیبورد دقیق باشه. همزمان با فشردن هر کلید کیبورد، می‌بایست LED وضعیت TX روی آردوینو یکبار روشن بشه.
۲- بهتر است ابتدا یکبار نرم‌افزار Putty رو با پورت آردوینو باز کنیم و تست کلیدها رو انجام بدیم. در اینصورت اطمینان پیدا می‌کنیم که اتصالات کیبورد به آردوینو، کارکرد نرم‌افزار و البته اتصالات به رایانه دقیق و بدون نقص هست.
سپس نرم‌افزار Putty رو ببندید و اینبار Putty رو با شماره پورت مربوط به Uart باز نمایید.

مشاهده فایل‌پیوست 225129
مهندس ممنون حسابی بزحمت افتادید با یه لایک دیدم کم لطفی هست باید یه دستور ودیتا رشته ای لایک تایپ کنیم🙏

infoshinfo

مدیر تالار
پرسنل مدیریت
مدیر تالار
کاربر +vip پلاس
vip
2010-02-07
1,110
1,946
سلام مهندس برای اینکه بفهمیم چرا تو محیط لاگ یوبوت دوربینها ، دستوری رو قبول نمیکنه از کیبورد نیاز دارم سند مبدل سریال رو از حیث سلامت تست کنم چون نمایش رو داریم تو برنامه پوتی اما ارسال مبدل سریال مشکوکه لذا کد برعکس این حالت پست بالا رو اگر لطف کنید ممنونم ،میخوام تو برنامه پوتی توسط کیبورد بنویسم اما نتیجه دستورات تایپی در پوتی روی کنسول آردینو نمایش داده بشه چندتا دستور رو خودم وارد کردم اما شک دارم،جواب نداد.
مبدل چند حالته هست یکم گیج کننده هست تست سلامتش،اگرهم معیوب بود که مجبورم یجوری آردینو رو بجای مبدل استفاده کنیم تو کنسول هم دستور تایپ بشه هم نمایش داده بشه لاگها. ممنون وسپاسگذارم
اگر هم با اتصال وجامپر دوپورت سریال میشه نتیجه گرفت بتنهایی تابحال جواب نداده اینمدلی، شاید بعلت نبود سیم گرانده یا من ناقص دارم چیزی رو اجرا میکنم،خلاصه کلام میخوام از پوتی بفرستم رو آردینو

سلام
یه روش مطمئن‌تر هم برای تسط ماژول Urat شما اینه که ارتباط رو دو طرفه کنیم؛ یعنی آنچه در Putty و در حقیقت از سمت Uart تایپ می‌کنیم؛ تو کنسول آردوینو نمایش داده بشه و بلعکس آنچه در کنسول آردوینو تایپ می‌کنیم در Putty نمایش داده بشه.

توضیح:
بر خلاف برنامه قبل که کیبورد را به آردوینو متصل می‌کردیم؛ اینبار از کیبوردی که متصل به رایانه است؛ بهره می‌بریم.

مراحل کار:

الف- Uart:

پینهای TX و RX ماژول Uart رو به پینهای ۱۰ و ۱۱ آردوینو متصل کنید.
پین GND ماژول Uart رو هم به GND آردوینو وصل نمایید.

نرم‌افزار Putty رو باز کرده و در بخش سریال، پورت مربوطه و بادریت 9600 را معرفی نمایید.

ب- برنامه:
برنامه زیر را در نرم‌افزار آردوینو وارد کرده و روی ماژول آردوینو آپلود بفرمایید.

20250419_064809.jpg

ج- آردوینو:
برای نمایش مطالبی که در Putty تایپ می‌کنیم؛ (که در واقع همان Uart است) می‌بایست کنسول آردوینو را باز کنید. (از مسیر Tools/Serial Monitor)

نتیجه:
آنچه در Putty تایپ کنیم؛ از طریق ماژول Uart به آردوینو منتقل می‌شود و این متون، توسط آردوینو به رایانه برگشت داده و در کنسول آردوینو به نمایش در می‌آید.
و بلعکس آنچه در بخش Send کنسول آردوینو تایپ کرده و شاسی Send را بزنیم؛ از طریق فیش USB به آردوینو، و از آردوینو به Uart منتقل و در صفحه Putty به نمایش در می‌آید.

20250419_064442.jpg

بالا