آی پی امداد
abtahi

آموزشی: آموزش عیب یابی لپتاپ

pc.heidari

کاربر حرفه ای, VIP2
کاربر
1391٫10٫20
399
6,739
تهران
سلام دوستان تو این پست میخوام تجارب خودم تو عیب یابی رو براتون بگم و راه حل هایی که برام مید بودن

[hide]همه ما میدونیم که لپتاپ ها تعداد بیشماری میتونند مشکل داشته باشند . اما هر ایراد هم میتونه یک دلیل داشته باشه که موجب بروزش شده باشه .

به نظر من تو کار تعمیرات 30 درصد کار عیب یابی هست 20 درصد تعمیر عیب و 50 درصد فهمیدن علتی که موجب بروز این ایراد شده .

مثلا لپتاپی داریم که تصویر نداره . احتمال زیاد همه به کارت گرافیک هستش . و با تعویض کارت گرافیک مشکل برطرف میشه . اما تا حالا به این فکر کردید که چه چیزایی باعث بروز این ایرا میشن ؟

ایراداتی مثل کارکرد غلط فن . سوختن فن . گرد و خاک گرفتن رادیات ها . استفاده نا صحیح و بیش از حد از گرافیک . اورکلاک گرافیک و ...........

پس باید یادمان باشد که بعد تعمیر به فکر علت بروز و رفع آنهم باشیم . و گرنه مطمئنا دستگاه برگشت میخوره .

اما این جدا از بحث بود . میخوایم عیب یابی کنیم .

همیشه از صاحب لپتاپ بپرسید چی شد که اینجوری شد ؟
با گفته مشتری خیلی میتونید جلو بیفتید .

برای عیب یابی هیچ وقت سیستم رو سریعا لخت نکنید . من دوستانی رو دیدم سریعا لپتاپ رو باز میکنند و وقتی تیکه تیکه کردن تازه میان روشن میکنن و چک میکنند . و وقتی دیدید سخت افزاری هست شروع به باز کردن کنید

برای هر عیبی جدا از نرم افزار حتما مادربرد رو از کلیه قطعات جدا کنید و فقط با قطعات اصلی که نیاز بوت هستند سیستم رو پاور کنید . در مرحله بعد قطعات اصلی رو جایگزین کنید با قطعات خودتون که میدونید سالم هستند .

در مرحله بعد نگاه کنید به مادربرد . خیلی از ایرادات و با نگاه دقی میتونید شناسای کنید . سوختگی ها . لک زدن ایس ها . قطعی ها . سولفاته کردن . لحیم سردی سوکت ها .

مرحله بعد : آچار به دست نشید تا زمانی که مادربرد رو یک بار کاملا شستشو داده باشید . سوکت رم ، کارت شبکه . هارد و .............. حتی زیر چیپ ها رو با تینر و سرنگ شستشو داده کاملا خشک کنید و مجدد سیستم رو چک کنید .

بعد این کار ها عیب رو محدود کنید . چگونه ؟

با علم خودتون اطراف مرکز مشکل رو چک کنید . مثلا برای کار نکردن صدا نرید سر قطعاتی که به صدا اصلا ارتباطی ندارن . احتمال های خودتون رو به درستی پیدا کنید . ابتدا بلندگو ها . فلت . سوکت . ایسی صدا . مثلا ولتاژ نداشت بعد برید سراغ I/O .

برای عیب هایی که به سادگی قابل رفع نیستند و ایرادات سرسختی هستند اصولی برید جلو .

ولتاژ گیری کنید . به ترتیب از سمت ورودی چک کنید ولتاژ وارد مادربرد میشه یا نه . اگه شد بعد برید سراغ قطعات دیگر مثل بایوس . اگه هیچ جایی ولتاژ نبود بعد از تست سلامت شارژر از ورودی قطعات چک بشه . i/o ولتاژ نداشت سریعا برید سراغ قسمت تغذیه . اما اگه ولتاژ ناقص بود اول i/o

ایسی i/o قلب تپنده دستگاهتون هست . تقسیم ولتاژ به عهده این ایسی هست . خیلی از ایرادات که میبینید روی این ایسی ولتاژ هست ولی جاهای دیگه نیست مربوط به همینه .

ولتاژ های استاندارد رو چک کنید اگه نبود اطراف اون المان چک بشه و کم کم جلو برید .

مسایل ساده رو به هیچ عنوان نادیده نگیرید . من دستگاهی بوده پاور نمیشده بعد کلی کار روی مادربرد فهمیدم کلید پاور مشکل داره .

اگه ولتاژ همه جا موجود بود برید سراغ بایوس و پروگرام اون . به 2 بایوسه هم توجه کنید که تو فروم مقالش رو گذاشتم براتون .

شما اگه ولتاژ ها رو به ترتیب و استاندارد ها چک کنید مشکلی براتون غیر قابل حل نیست .

اگه ولتاژ ها همه سالم بود با توجه به حالت سیستم که عیب هستش برید سراغ اون قطعه . مثلا بوت نمیشه بایوس و سی پی یو .

اگه بوق میزنه تحلیل بوق ها و قطعه مربوطه .

تصویر ندارین : در مرحله ابتدایی صحت رم و .... با جایگزینی انجام شده پ مشکل میمونه چیپ گرافیک . ابده یکم هیت بگیرید .

دستگاهی که تصویر نداره و فن و هدسینگ اون دستگاه کثیفه یا ... احتمال گرافیک یاد هستش . یا میبینید سلیکون روی گرافیک خشک شده . پس معلومه چیپ بسیار داغ میشده و احتمالا لحیم سردی داره .

دستگاه دماش الاست حتما فکر نکنید فن خرابه . شاید المانی بیش از اندازه داره داغ میکنه . من سیستمی داشتم که دمای سی پی یو 80 بوده . فن و هدسینگ و سیلیکون تعویض شد اما باز 80 بود . چون خود سی پی یو از داخل اتصال کرده و شدیدا داغ میکنه .

چیپ رو لحیم سردی میگیرید حتما فن و هدسینک سرویس بشه . من خودم یکسره میکنم فن رو . حتما زیر چیپ با تینر شسته بشه تا فلکس یا ... باقی نمونه .

ادامه دارد ..........[/hide]

mehdi8002

کاربر
1392٫1٫25
11
38
شیراز
ممنون دوست عزیز خیلی مفید و کاربردی بود می شه لطفا در مورد مراحل عیب یابی و چارت عیب یابی توضیح بدید.
برای مثال اگه لب تابی روشن نشد عیب از کجا می تواند باشد و مراحل عیب یابی چگونه باید باشد؟

محمد سخی پور

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته
1389٫3٫4
546
2,310
فردیس کرج
دوست عزیز فن بیشتر لپ تاپ ها دارای 3سیم هستند، شما می تونی 2 سیم رو جدا کنی و گراند رو جدا نکنی ، از اون 2سیم یکی رو آزاد می زاری و یکی دیگه رو به یک برق 5ولت مثل usb وصل کنی اما این کار استاندارد نیست و توصیه نمیشه!

pc.heidari

کاربر حرفه ای, VIP2
کاربر
1391٫10٫20
399
6,739
تهران
در جواب مهدی عزیز باید بگم لپتاپ زمانی که روشن نمیشه باید ولتاژ ها رو که به صورت استاندارد هستند چک کنید . مثل کلید پاور و بایوس و I/o و .... . اگه تمامی ولتاژ ها موجود بود و 3.3 روی کلید پاور هم بود مشکل میتونه از کلید پاور فلت و بایوس باشه که باید چک بشه . اگه ولتاژ نبود بلوک تغذیه از سوکت شارژ به جلو چک کنید

بالا