آی پی امداد
abtahi

چگونگی تعویض و برسی سیستم های صوتی برای مساجد

sam_electronic

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2007-08-30
500
4,139
میناب
www.irantk.ir
#$v^86


با سلام به همه دوستان عزیزم.
امشب میخام نحوه تعمیر یونیت های مساجد رو براتون بگم. گفتم شاید بدرد بخوره شاید یه مسجدی که پیش خونتون هست و زمانی مشکلی برای سیستم صوتیشون بوجود اومد بتونید کمکشون کنید.

یونیت چیست؟؟

تا به حال بوق های بالای پشت بام مساجد یا ارگانها را دایده اید. این بوق ها چیزی جز یک تیکه فلز نیستند اصل مطلب قطعه ایی هست که پشت اونها هست بنام یونیت. این یونیت هم چیزی جز آهنربا نیست آهنربایی که در داخل آن پرده ایی کاغذی شکل و نازک قرار گرفته است. همیشه زمانی که یک بوق از کار می افتند
اگر دستگاه مشکل نداشته باشد و سیم کشی سالم باد ایراد همین یونیت هست که به صورت پیچی پشت بوق نصب میشود. باید اونو باز کنید و آرام 4 تا پیچ خودکارش را باز و به وسیله هویه 2 تا سیم دارد که جدا میکنید و پرده یونیت نو را جا انداخته و دوباره همان 2 تا سیم بسیار معملی را لحیم میکنید. همین!! اصلا کار خاصی نیست.





فقط نکته ایی که باید در جا انداختن پرده یونیت در داخل یونیت رعایت شود این است که زمانی که می خایید سیم ها را لحیم کنید باید توجه داشته باشید که محل لحیم ها به بدنه یونیت نچسبد. مشکل خاصب پیش نمی آید فقط کار نمیکند!!. البته همیشه بعد از بستن پرده یونیت و بستن پیچ های یونیت باید یونیت را با یک باتری قلمی ( 1 جفت) تست کنید. صدایی توق توق مانند رسا خواهد داد.

برای بلا بردن طول عمر یونیت ها چه کنیم؟


همیشه مشکل سوختن پرده یونیت ها وجود دارد همیشه هم کار به این سادگی نیست که شما بیایید و پرده یونیت را تعویض کنید بعضی مواقع هست که بوق در ارتفاع بالایی وجود ددر و نمیشود که همیشه بوق را که با زحمت بسته شده باز کرد ! راه حل استفاد از ترانس مچینگ هست!




ترانس مچینگ چیست؟

ترانس مچینگ یک ترانسفورماتور هست که در یک طرف چندین سیم دارد. شاید در لحظه اول با دیدن ترانس مچینگ وحشت کنید اما بسیار ساده هست. ما در خروجی آمپلی فایر ها اکثرا که برای مساجد استفاده میشوند خروجی هایی بنام 0 و 100 ولت داریم.

0 و 100 ولت چیست؟

دوستان توجه داشته باشید که همیشه مسافت دشمن سیگنال الکتریکی است آن هم به علت سیم و مقاومت آن در اثر روابط فیزیکی. پس امده اند راخه حلی که (از قدیم هم بوده) پیشنهاد داده اند استفاده از ولتاژ الکتریکی است. در آمپلی فایر ها پس از تقویت صدا آن را به یک ترانس افزاینده میدهند که خروجی 100 ولت دارد بعد از همین 100 ولت در پشت دستگاه جا تعبیه میکنند تا از آن در صورت لزوم استفاده کند. ما همیشه برای اینکه یونیت هایمان در امان باشند می آیم از این 100 ولت استفاده میکنیم. البته استفاده از از برق 100 ولت دستگاه بدون ترانس مچینگ امکان پذیر نیست چون ترانس مچینگ یک تران کاهنده است.پس 0 و100 به خاطر جلوگیری از افت سیگنال ما بود.

اما ترانس مچینگ :

ترانس مچینگ ها همیشه یک کاغذ راهنما دارند .همیشه ترانس مچینگ ها دارای رنگ های مختلف از سیم ها هستند که بیانگر ولتاژ ها و توان های خاصی هستند. همواره 2 سیم از چندین سیم ترانس مچینگ مختص به برق 100 ولت است. بقسه سیم ها متعلق به یونیت ها با اهم های مختلف با توانهای مختلف هستند.

مثلا در ترانس مچینگ نشان داده شده. سیم های قرمز و زرد مختص برق 100 ولت هستند و بقیه مثلاسیم های ابی و طوسی مختص یونیت 16 اهم 35 وات هست.





همیشه ترانس مچینگ باید در نزدیکترن فاصله (حتی الامکان وصل به دسته بوق) شود.

نکات دیگر:

به هر یونیت فقط یک یونیت میشود وصل کرد.
تا فاصله 30 الی 40 متر و یا بیشتر هم باید از ترانس مچینگ استفاده کرد.
حتی الامکان از دست زدن به برق 100 ولت دستگاه اجتناب کنید.
ترانس مچینگ نزدیک به بوق باشد.
از کابل برای اتصال 100 ولت تا ترانس مچینیگ استفاده کنید یا کابل 2 * 75 برق ( دو در هفتاد و پنج) یا سیم سفید برق نمره بالا.
 
بالا