آی پی امداد
abtahi

دودکش خورشيدي

arsham_333

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2006-10-05
474
211
اساساً اگر بخواهيد انرژيهاي تجديد‌پذير از کاربرد وسيعي برخوردار شوند بايد که تکنولوژي‌هاي ارايه شده ساده و قابل اعتماد بوده و براي کشورهاي کمتر توسعه يافته نيز مشکلات فني به همراه نداشته باشد و بتوان از منابع محدود مواد خام آنها نيز استفاده کرد. در مرحله بعدي نيز بايد به آب زياد نياز نداشته باشد. در همينجا بايد گفت که تکنولوژي دودکش داراي اين شرايط است. بررسيهاي اقتصادي نشان داده است که اگر اين نيروگاهها در مقياس بزرگ (بزرگتر يا مساوي 100 مگاوات) ساخته شوند، قيمت برق توليدي آنها قابل مقايسه با برق نيروگاههاي متداول است. اين موضوع کافي است که بتوان انرژي خورشيدي را در مقياسهاي بزرگ نيز به خدمت گرفت. بر اين اساس مي‌توان انتظار داشت که دودکشهاي خورشيدي بتوانند در زمينه توليد برق براي مناطق پرآفتاب نقش مهمي را ايفا کنند.
بايد توجه داشت که تکنولوژي دودکش خورشيدي در واقع از سه عنصر اصلي تشکيل شده است که اولي جمع‌‌کننده هوا و عنصر بعدي برج يا همان دودکش و قسمت آخر نيز توربينهاي باد آن است و همه عناصر آن براي قرنها است که بصورت شناخته شده درآمده‌اند و ترکيب آنها نيز براي توليد برق در سال 1931 توسط گونتر مورد بحث قرار گرفته است.

جهت مشاهده ادامه متن بر روي ادامه مطلب کليک کنيد



در حال حاضر در استراليا طرح نيروگاه دودکش خورشيدي با ظرفيت 200 مگاوات در مرحله طراحي و اجرا است . بايد گفت که استراليا مکان مناسبي براي اين فناوري است چون شدت تابش خورشيد در اين کشور زياد است.. در ثاني زمينهاي صاف و بدون پستي و بلندي در آن زياد است و ديگر اينکه تقاضا براي برق از رشد بالايي برخوردار است ونهايتاً اينکه دولت اين کشور خود را به افزايش استفاده از انرژيهاي تجديد‌پذير ملزم کرده است و از اين رو به 9500 گيگاوات ساعت برق در سال از منابع تجديد پذير جديد نياز دارد.

نتيجه‌گيري:
با توجه به اجرايي شدن معاهده زيست‌محيطي کيوتو پس از پيوستن روسيه و عضويت ايران در اين معاهده، بنظر مي‌رسد که بايد به دنبال راههايي جهت کاستن از ميزان انتشار گازهاي گلخانه‌اي بود
 
بالا