سلام و عرض خسته نباشید به همه اساتید انجمن واقعا دستتون بی بلا ممنونم از همه تون ایشالا خدا اجرتون بده واقعا سایت مفیدی ایجاد کردید.اقا من ی سوال درباره کلید جیوه ایی دارم.واسه طرز ساختش اینجوری؟؟؟؟کجاها کاربرد داره؟؟؟؟چطوری تست میشه؟؟؟؟مثلا من بخام با یکی جایگزین کنم به چه چیزایی باید توجه کنم؟؟؟؟؟مرسی
با سلام :
جیوه فلزی هست رسانا ودر حالت عادی بصورت مایع ...
با استفاده از خاصیت لغزندگی مثل همه مایعات - با قرار دادن قطره ای از این مایع در داخل حباب شیشه ای که در طرفین این حباب کنتاکت هایی نصب شده میتوان انواع کلیدهایی ساخت که توسط حرکت و تغییرات دما و فشار و.... قطع وصل کنه ...
معمولا در بخاری های برقی سابق کاربرد عمومی داشت و عملکرد ان بدین صورت بود که در حالت عادی که بخاری به صورت عمود بر کف زمین { فرش خانگی و ... } قرار میگرفت این کلید طوری نصب شده بود که جریان را وصل و بخاری روشن میشد اما اگر به هر دلیلی بخاری وارو { واژگون یا می افتاد } یا افقی با کف قرار میگرفت !!! جیوه داخل حباب لغزیده و کنار میشد و کنتاکت ها که توسط جیوه به حالت وصل بودند اینبار قطع میشد و جریان بخاری را قطع میکرد و بدین طریق از اتش گرفتن و سوختن محیط جلوگیری میشد ...
کاربردهای اختصاصی ان در صنایع نظامی { انواع موشک و بمب و... } و هواپیما جهت کنترل و حفظ حالت ایرودینامیک ان و هوا فضایی وهمچنین خانگی اتوبرقی و ... کنترل واتر پمپ و.... میتوان نام برد .
برای ساختن ان میتونید از لامپ های نیون که داخل فاز متر ها تعبیه شده با مهارت نوک تیز حباب شیشه ای را شکونده و با احتیاط یک قطرع جیوه را داخل ان بریزید { جیوه مواد بسیار سمی و خطرناکی هست } و از سیم های طرف دیگر به عنوان کنتاکت های قطع وصل استفاده کنید .
از شکلهای زیر هم میتونید کمک بگیرید .{ از انواع کلید های جیوه ای } .
[hide]
[/hide]
موفق باشید .