آی پی امداد
abtahi

نحوه تست ترایاک در مدار

siavash dodg

کاربر
2012-01-24
2
22
سلام عرض میکنم خدمت دوستان به عنوان عضو تازه مبتدی از تمام اساتید این فروم بسیار سپاس گذارم که با مطالبتون به خیلی ها کمک کردید و می کنید.سوالی داشتم که نتونستم پاسخش رو پیدا کنم.مداری دارم مربوط به کنترلر اتومبیل ، دارای 13 عدد ترایاک ، به دلیل اتصال کوتاه در خارج مدار و به دنبال آن به هم ریختگی سیستم یکی از شک های این کنترلر و مدار آن بودوقتی مدار را باز کردم 2 تا از مقاومت ها ترکیده بودند آنها را عوض کردم ، مابقی آی سی ها ، خازن ها و مقاومت ها را در حد توان تست کردم و از ضحت آنها ( ظاهری ) یقین پیدا کردمولی در باب ترایاک ها متاسفانه بلد نبودم چطور باید تست کنم و البته در ظاهر 3 تا از ترایاک ها دچار تغییر نسبت به 10 تای اولیه شدند ( که عکس رو پایین میزارم )امکان داره اساتید و دوستان راهنمایی کنن و بفرماین که چطور میشه این ترایاک ها رو تست کرد و اگه از ظاهر میشه فهمید ، آیا این تفاوت ظاهری دلیل بر از بین رفتن اونها هستو سوال آخر اگر نیاز به تعویض هست با همان کد روی ترایاک ها میشه نمونه مشابه رو خریداری کرد ؟کد تریاک ها : مارک SCS کد 28701 , کد دیگری هم روشون نوشته : 5101FGبسیار ممنونم پیشاپیش از راهنمایی و کمکتون.عکس ترایا ک ها در مدار :
 
آخرین ویرایش:

hossein.rahm

کاربر vip
vip
کاربر
2012-09-01
139
685
37
نورآباد لرستان
تست ترایاک
ترایاک یکی دیگر از عناصر الکترونیک می باشد که در ساخت مدارات الکترونیک صنعتی سهم بسزایی دارد این قطعه مانند یک SCR دارای سه پایه می باشد پایه های آن را با نامهای گیت آند اول و آند دوم که با G و MT1 و MT2 یا ( B1 و B2 ویا A1 و A2 ) نشان می دهند و فرق عمل کرد آن با تریستور این است که بعد از تحریک G دوپایه دیگر می تواند از هر دو جهت جریان را از خود عبور دهد و در واقع یک کلید AC می باشد . یعنی مانند یک کلید AC قابل کنترل می توان آن را در مدارات الکترونیک به کار برد . وتحت هر زاویه ای می توان با کنترل کیت فاز برق شهر را کنترل نمود .
از این قطعه در مداراتی مانند دیمر در جاروبرقی جهت کنترل دور موتور و و در ........... استفاده می شود .
روش تست ترایاک

ابتدا تعیین پایه های آن را به وسیله مولتی متر هیوکی 3007 توضیح می دهم . پایه G نسبت به پایه A1 در هردو جهت راه می دهد ونسبت به A2 در هیچ جهتی راه نمی دهد بنابراین A2 به راحتی مشخص می شود حال پایه ای را پیدا می کنیم که با تحریک آن در دوجهت دو پایه ی دیگر به هم راه دهد . آن پایه G است . در این روش توجه داشته باشید در هنگام تحریک باید ترمینالهای مولتی متر از دوپایه تست شونده قطع نشود و فقط یک لحظه بدون آنکه ترمینالها قطع شود عمل تحریک توسط یکی از ترمینالها انجام شود .
 
آخرین ویرایش:

jfrras

مدير انجمن تخصصی الکترونیک
مدیر تالار
2007-04-13
3,117
74,139
48
ایران
سلام
این مدار میتونه ترایاک با ساده ترین قطعات تست کنه.


TRIAC-Tester.gif
 
بالا