با درود
دوستان باطری این دریل شارژی خراب شده و هزینه تعمیر باطری ( تعویض ) 85 تومن هست .
من از پک پاور کامپیوتر استفاده کردم و برق 12 رو دادم به دریل
مشکل اینجاست که بعد از مدتی کار پاور خراب شد و دیگه روشن نمی شه و ولتاژ کابل سبز 4 ولت هست .
حدس می زنم دلیل خرابی پاور جریان برگشتی هست که موقع خاموش کردن دریل به وجود میاد باشه
برای حل این مشکل چیکار کنم ؟
با تشکر
سلام
گرچه اظهار نظر درقبال نظرات استاد رجبی عزیز ، زیره به کرمان بردن است اما در راستای طرح سوال قابل تاملی موارد زیر را تقدیم میکنم
همانگونه که استاد گرامی فرمودند صدمه پاور ارتباطی به جریان برگشتی و القایی بار نداره چون ترانزیستوری در مسیر خروجی 12 ولت وجود نداره که ولتاژ القایی موجب صدمه آنها شود هرچند در صورت نیاز و تردید ، تمهیدات مربوطه را نیز مطرح فرمودند
و همانطور که اضافه فرمودند توان دریل منطبق با توان بخش 12 ولت نیست
البته نکته مهم ماشینهای الکتریکی از جمله موتور دریل آنست که جریان در دور پایین که به دور نامی نرسیده چندین برابر جریان نامی است و موتورهای الکتریکی در زمان استارت دقیقا یک ترانس اتصال کوتاه هستند و بهمین علت در زمان استارت کولر شاهد کاهش ولتاژ برق کل ساختمان و چشمک لحظه ای نور لامپهای تنگستنی هستید و پس از استارت بحالت عادی برمیگردد
نتیجه اینکه :
اولا ثانویه ترانس مناسب با یک دیود کافی است و نیازی به خازن هم ندارد
ثانیا از سیم پیچی استفاده کنید که قطر سیم بیشتری دارد
ثالثا از بقیه سیم پیچ ها هم استفاده کنید مثلا اگر در خروجی دو سیم پیچ 5 ولت وجود دارد ابتدا سیم پیچ ها را با توجه به سیکل آنها با هم سری و با یک دیود سری کنید و این 10 ولتی یکسو را با با 12 ولت قبلی موازی کنید
بدیهی است که تهیه 12 ولت دیگر ( بجای 10 ولت ) ایده آل است اما اگر مقدور نبود ولتاژ پایین تر مثلا 10 ولت هم موثر است
البته با اضافه کردن چند دور سیم ، میتوانید هر ولتاژ دلخواهی را ( مثلا 2 ولت ) به ولتاژهای موجود اضافه کنید تا تهیه یک یا چند 12 ولت دیگر میسر گردد
در مجموع به هر تعدادی که میتوانید ولتاژ 12 ولت یکسو بسازید و جملگی آنها را با یکدیگر موازی کنید .
سوال
پاوری که قادر به تغذیه این دریل نبوده و سوخته دراینصورت بنظر میرسد چه از یک ثانویه و چه از چند ثانویه آن استفاده کنیم در میزان فشار به بخش اولیه ترانس و ترانزیستور قدرت اثری ندارد و چه بسا با روش فوق الذکر فشار بیشتری به ترانزیستور قدرت وارد کند !
در این صورت کلک فوق الذکر چگونه از سوختن پاور پیشگیری میکند ؟
سپاس