آی پی امداد
abtahi

مشکل بایوس مادربرد گیگابایت برای نصب ویندوز

ahmad2006

کاربر
2011-07-31
4
1
درود
یک pcتقریبا قدیمی دارم که 4سالی خاموش بوده حالا که میخوام روشن کنم. صفحه بایوس میاد و میخوام ویندوز نصب کنم ولی وقتی روی نصب میره در همون حالت میماند. ایا مشکل سخت افزاری هست. البته از طریق فلش بوت در هر دوحالت MBR..و...GPT را امتحان کردم.مادربرد سیستم از نوع
GIGABYTE
GA-G31M-ES2C
هست. تنظیمات بایوس این نوع سیتم چگونه باید باشد؟
photo_2025-01-04_15-48-15.jpg

صفحه بایوس این سیستم اینجوریه
photo_2025-01-04_15-47-38.jpg

photo_2025-01-04_15-47-40.jpg

photo_2025-01-04_15-47-43.jpg

jahanerayane

کاربر vip
کاربر
2022-02-09
33
30
45
سلام.از قسمتی که میمونه عکس بدید.اگه بوت نشه ممکنه دی وی دی رام مشکل در خوندن داشته باشه.اگه در مراحل نصب میمونه اینکه در کدوم قسمت گیر کنه و چه پیامی میده مهمه تو عیب یابی

Navid-Aref

کاربر vip
vip
کاربر
2008-11-23
477
1,014
درود. مادربورد شما بهینه شده برای ویندوز هفت و مال قبل از سال 2010 هست. بنابراین احتمالا می خواین ویندوز بالاتر از 7 نصب کنین و مشکل پیش اومده. ضمنا حتی فایل های نصب ویندوزهای 7 موجود در اینترنت و بازار نسبت به اون سالها (برای هماهنگی با سیستمهای جدید) روش نصب متفاوتی پیدا کردن و در نتیجه موقع اجرا روی سیستمهای قدیمی ناسازگاری پیدا میشه. اگر دی وی دی نصب ویندوز هفت قدیمی دارید از آن استفاده کنید و اگر نه پیشنهاد می کنم اول ویندوز XP نصب کنید و بعد روی آن یک ویندوز هفت نصب کنید. به صورت آپگرید و یا به صورت نصب مجزا روی پارتیشن دیگر و داشتن دو ویندوز.
استفاده از فرمان Load fail-safe defaults و سپس تنظیم First boot device بر روی دی وی دی رام و دومی بر روی هارد دیسک هم قبل از هر کار پیشنهاد میشه. یه نکته دیگه که الان یادم اومد استفاده از کی برد با فیش PS/2 به جای USB هست تا در محیط اولیه بوت شدن، تایید فرمان Boot from CD/DVD بدون مشکل انجام بشه. بکاپ گرفتن و کپی کردن فایلهای مهمی که می خواین و سپس حذف کردن کامل پارتیشن بندی هارد دیسک توسط یک کامپیوتر دیگر با کمک برنامه Disk Management ویندوز (استفاده از فرمان Delete Volume) و اتصال مجدد هارد خام به این سیستم (تا پارتیشن بندی با فرم هماهنگ در مرحله اول نصب ویندوز انجام بشه و ناسازگاری بوجود نیاد) هم یک راه حل دیگه هست.

پیوست‌ها

آخرین ویرایش:

ahmad2006

کاربر
2011-07-31
4
1
درود. مادربورد شما بهینه شده برای ویندوز هفت و مال قبل از سال 2010 هست. بنابراین احتمالا می خواین ویندوز بالاتر از 7 نصب کنین و مشکل پیش اومده. ضمنا حتی فایل های نصب ویندوزهای 7 موجود در اینترنت و بازار نسبت به اون سالها (برای هماهنگی با سیستمهای جدید) روش نصب متفاوتی پیدا کردن و در نتیجه موقع اجرا روی سیستمهای قدیمی ناسازگاری پیدا میشه. اگر دی وی دی نصب ویندوز هفت قدیمی دارید از آن استفاده کنید و اگر نه پیشنهاد می کنم اول ویندوز XP نصب کنید و بعد روی آن یک ویندوز هفت نصب کنید. به صورت آپگرید و یا به صورت نصب مجزا روی پارتیشن دیگر و داشتن دو ویندوز.
استفاده از فرمان Load fail-safe defaults و سپس تنظیم First boot device بر روی دی وی دی رام و دومی بر روی هارد دیسک هم قبل از هر کار پیشنهاد میشه. یه نکته دیگه که الان یادم اومد استفاده از کی برد با فیش PS/2 به جای USB هست تا در محیط اولیه بوت شدن، تایید فرمان Boot from CD/DVD بدون مشکل انجام بشه. بکاپ گرفتن و کپی کردن فایلهای مهمی که می خواین و سپس حذف کردن کامل پارتیشن بندی هارد دیسک توسط یک کامپیوتر دیگر با کمک برنامه Disk Management ویندوز (استفاده از فرمان Delete Volume) و اتصال مجدد هارد خام به این سیستم (تا پارتیشن بندی با فرم هماهنگ در مرحله اول نصب ویندوز انجام بشه و ناسازگاری بوجود نیاد) هم یک راه حل دیگه هست.
سلام بلاخره تونستم ویندوزxpنصب کنم.مشکل نصب درایوهای گرافیک وصدا ووایفای هست.چطوری میتونم نسخه مناسب هرکدوم پیدا کنم.چون نمیتونم به اینترنت وصل بشم

پیوست‌ها

Navid-Aref

کاربر vip
vip
کاربر
2008-11-23
477
1,014
خوبه. درایور ها در لینک وبسایت گیگابایت مادربورد شما که قرار داده بودم قابل دسترسی بود. اگر بخواین به ویندوز هفت آپگرید کنین نیازی به نصب درایورها نیست. ولی خب می تونین از لینک های زیر برای ویندوز ایکس پی 32 بیتی دانلود کنین:
درایور صدا - مکمل درایور صدا
درایور چیپست اینتل
درایور کارت شبکه
درایور کارت گرافیک

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: ahmad2006

ahmad2006

کاربر
2011-07-31
4
1
خوبه. درایور ها در لینک وبسایت گیگابایت مادربورد شما که قرار داده بودم قابل دسترسی بود. اگر بخواین به ویندوز هفت آپگرید کنین نیازی به نصب درایورها نیست. ولی خب می تونین از لینک های زیر برای ویندوز ایکس پی 32 بیتی دانلود کنین:
درایور صدا - مکمل درایور صدا
درایور چیپست اینتل
درایور کارت شبکه
درایور کارت گرافیک
سلام مجدد کارت گرافیک نصب شد. ولی کارت صدا همچنان مشکل داره و این اخطارو میده

پیوست‌ها

Navid-Aref

کاربر vip
vip
کاربر
2008-11-23
477
1,014
این یک ایراد نیست بلکه یک اخطار ساده هست. میگه این درایور تاییدیه مایکروسافت رو نداره، نصب کنم یا نه؟ مشکلی نداره شما گزینه continue anyway رو بزنین و نصب رو انجام بدین. چیپ صوت Realtek چون ساخت چین هست برای اینکه هزینه تایید به مایکروسافت نده همه ورژن های درایورهای مختلفش رو نداده تایید بشن. یه سری ورژن هاش تاییدیه دارن می تونین اونها رو نصب کنین تا اخطار نده. خود ویندوز هم در بخش آپدیت می تونه درایور تایید شده رو دانلود و نصب کنه.

آخرین ویرایش:

nekooee

Senior Technical Supervisor
مدیرکل
معاونت انجمن
2007-09-21
6,786
29,880
ایران
سلام
من زیاد با نظر شما موافق نیستم. تا ویندوز 10 روی همه سیستم ها نصب میشه و بهینه بودن مادربرد برای ویندوز خاصی زیاد حرف درستی نیست. ویندوز 11 فقط محدودیت داره که اونم جدیدا محدودیت رو برداشته و گفته همه میتونن نصب کنن ولی بعضی از آپشن های امنیتی از کار خواهند افتاد.
شما اگر رم کافی نداشته باشید نهایت ویندوز اسلوموشن میشه و یا مشکلاتی در کارکرد براش پیش میاد. اما بازم به راحتی نصب میشه
همچنین ممکنه درایورهای سخت افزاری اون سیستم رو نتونید پیدا کنید.(هر چند ویندوز 10 و مخصوصا 11 خیلی درایورها رو با آپدیت خود ویندوز نصب میکنه بدون نیاز به درایور خاصی)
اما اینکه همون اول نصب شروع نشه و گیر کنه میتونه مرتبط با مشکلات سخت افزاری یا نرم افزاری خود فایل نصب ویندوز باشه
اینکه ایشون موفق شدن ویندوز xp نصب کنن احتمالا مشکل مربوط به فایل نصب ویندوز 10 بوده! یا ایشون اشتباهی انجام میدادن

Navid-Aref

کاربر vip
vip
کاربر
2008-11-23
477
1,014
سلام
من زیاد با نظر شما موافق نیستم. تا ویندوز 10 روی همه سیستم ها نصب میشه و بهینه بودن مادربرد برای ویندوز خاصی زیاد حرف درستی نیست. ویندوز 11 فقط محدودیت داره که اونم جدیدا محدودیت رو برداشته و گفته همه میتونن نصب کنن ولی بعضی از آپشن های امنیتی از کار خواهند افتاد.
شما اگر رم کافی نداشته باشید نهایت ویندوز اسلوموشن میشه و یا مشکلاتی در کارکرد براش پیش میاد. اما بازم به راحتی نصب میشه
همچنین ممکنه درایورهای سخت افزاری اون سیستم رو نتونید پیدا کنید.(هر چند ویندوز 10 و مخصوصا 11 خیلی درایورها رو با آپدیت خود ویندوز نصب میکنه بدون نیاز به درایور خاصی)
اما اینکه همون اول نصب شروع نشه و گیر کنه میتونه مرتبط با مشکلات سخت افزاری یا نرم افزاری خود فایل نصب ویندوز باشه
اینکه ایشون موفق شدن ویندوز xp نصب کنن احتمالا مشکل مربوط به فایل نصب ویندوز 10 بوده! یا ایشون اشتباهی انجام میدادن
شما درست می فرمایید. ویندوز ده از همه ویندوزهای دیگه عملکرد بهتری داره و اگر بتونن نصب کنن و درایور های سخت افزارهای مختلف هم بدون مشکل نصب بشن که عالیه. یازده هم عالیه ولی محدودیتهای مختلف برای سخت افزارهای قدیمی داره. اکثر مادربوردهای اینتلی که سی پی یو با پایه LGA775 ساپورت می کنن با ویندوز ده مشکلی ندارند. فقط گرافیک آنبورد ممکنه مشکلساز بشه.

منظور من این مطلب بود که در لیست مشخصات این مادربورد ذکر شده: Windows 7 WHQL (Windows Hardware Quality Labs) Certified
یعنی مادر بورد توسط کارشناسان شرکت اینتل طبق دستور العمل های ارائه شده توسط مایکروسافت تست شده و از نظر عملکردی و سازگاری با ویندوز هفت کاملا مورد تایید قرار گرفته. چون در ویندوزهای بالاتر تست نشده، معنیش این نیست که با اونها سازگار نیست. اگوست سال 2010 که آخرین آپدیت برای بایوس این مادر بورد اومده حتی ویندوز 8 هم عرضه نشده بوده و 26 اکتبر 2012 عرضه شد.

Drivers labeled as WHQL Certified have been thoroughly tested by Intel, have passed Windows Hardware Lab Kit testing on various platforms and configurations, and are signed by Microsoft as compatible with Windows* operating systems​

پیوست‌ها

آخرین ویرایش:
بالا