- 2009-01-05
- 1,132
- 1,719
با سلام ، می خواهم ولتاژ یک خازن را پیدا کنم ، با خازن سنج که چک می کنم ، تست ظرفیت می دهد ولی مقدار ولتاژ آن خازن را پیدا نمی کند .
آیا راه حلی دارد ؟
آیا راه حلی دارد ؟
با سلام ، می خواهم ولتاژ یک خازن را پیدا کنم ، با خازن سنج که چک می کنم ، تست ظرفیت می دهد ولی مقدار ولتاژ آن خازن را پیدا نمی کند .
آیا راه حلی دارد ؟
سلامبا سلام ، می خواهم ولتاژ یک خازن را پیدا کنم ، با خازن سنج که چک می کنم ، تست ظرفیت می دهد ولی مقدار ولتاژ آن خازن را پیدا نمی کند .
آیا راه حلی دارد ؟
سلام آقا مهران عزیزبرای بدست آوردن ولتاژ خازن(این امر دقیق نیست) :
ابتدا با توجه به در نظر گرفتن قطبین خازن و توسط منبع تغذیه و ولت متر , و همچنین مقاومت کم اهم تر مثلا(100 اهمی) نسبت به مورد ذکر شده بالا با پایه سری کنید
و ولتاژ را پله ای افزایش بدید
به طور مثال اگر صفر تا 10 ولت را در نظر بگیریم ابتدا 6 ولت و 8 ولت و 10 ولت را امتحان کنید و تا به بالا...
پس از رعایت موارد فوق الذکر اگر ولتاژ خازن بعد از قطع منبع تغذیه افت پیدا نکرد ولتاژ خازن شما بیشتر از ولتاژ اعمالیست اگر ولتاژ خازن شما به عنوان مثال از 20 ولت به 10 ولت افت پیدا کرد و ثابت ماند ولتاژ خازن شما 16 ولتی است.
سلام آقا مهران عزیز
بابت توضیحاتت ممنون.
ولتاژی که روی خازنها نوشته به معنی ولتاژ قابل تحمل خازنهاست. حالا با روش شما وقتی ولتاژ رو مثلاً تا 20 ولت بالا ببریم و ولتاژ قابل تحمل اون خازن 16 ولت باشه چه اتفاقی میفته؟ تا چه مدت زمانی میشه ولتاژ بالاتر از حد مجاز به خازن اِعمال کرد؟
مهران جان، اون مقاومت شاید در لحظه اول از خازن مراقبت کنه اما وقتی کم کم خازن شارژ میشه و شدت جریان مدار کاهش پیدا میکنه، کل ولتاژِ منبع روی خازن میفته و اگه خازن ظرفیت اون ولتاژ رو نداشته باشه قاعدتاً آسیب میبینه.اگر متن رو دوباره مرور کنید متوجه می شوید که یک مقاومت برای افت ولتاژ با خازن سری شده این یک نکته
راستش متوجه نشدم.بنابر این فقط لازم است ولتاژ لحظه ای اعمال شود به شرطی که ولوم جریان (current) منبع تغذیه روی کمترین مقدار خود باشد که در صورت اضافه ولتاژ , به خازن آسیبی نرسد.