با سلام
مدت ها بود دنبال یک روش درست برای تست سلامت اپتوکوپلر بودم اونم EL 817 و PC 817
بلاخره بعد از مدتها گشتن پیداش کردم شما حتما می دونید که اپتو کوپلر برای چی ستفاده می شه و
کلا کارش چیه ، یک نوع رابط بین دو بخش و در واقع دو بخش رو از هم ایزوله هم می کنه ،راحت تر
بگم یک سمتش دیود نوریه و سمت دیگش یک ترانزیستور NPN که پایه امیتر از طریق همین دیود کنترل
می شه ، بهمین راحتی .
اما مشکل کجاست ،
والا طبق همین حرف ها و مستندات در مورد این اپتوکوپلر پس باید یک سمتش از یک پایه به پایه دیگر با
اهمتری که رنجش رو تست دیوده راه بده اما به شخصه در خیلی از موارد بخصوص EL 817 من به نتیجه ای نرسیدم
بعضی ها هم می گن از روی اوهم می شه تشخیص داد که البته خودم هم از این روش استفاده می کنم (یعنی اون سمت دیودی
هنگامی که اوهم متر روی رنج اوهم هست یک عددی نشون می دهد) اما بازم دنبال یک روش دقیق تر بودم ،که این PDF رو
دیدم
در واقع در اینPDF ضمن معرفی همین روش ها یک مدار ساده هم برای تست اپتوکوپلر
وجود داره که بشخصه امتحان کردم و جواب هم گرفتم .
این هم تصویر مدارش
R1,R3,R4: 330Ω
R2: 1KΩ
D1: 1N4001 NP
ولی من دیود 1N4007 گذاشتم هیچ فرقی نمی کنه
Q1: 2N3904 NPN
اینجا هم تا دلتون بخواد می تونین از ترانزیستور های معادل استفاده کنید.
ولتاژ ورودی هم 9 ولته و LED ها هم همون معمولی های خودمون.
برای توضیحات بیشتر این فایل PDF بدرد بخور رو دانلود کنید
[hide]http://s2.picofile.com/file/8369382084/Understanding_and_testing_opto_isolators.pdf.html[/hide]
مدت ها بود دنبال یک روش درست برای تست سلامت اپتوکوپلر بودم اونم EL 817 و PC 817
بلاخره بعد از مدتها گشتن پیداش کردم شما حتما می دونید که اپتو کوپلر برای چی ستفاده می شه و
کلا کارش چیه ، یک نوع رابط بین دو بخش و در واقع دو بخش رو از هم ایزوله هم می کنه ،راحت تر
بگم یک سمتش دیود نوریه و سمت دیگش یک ترانزیستور NPN که پایه امیتر از طریق همین دیود کنترل
می شه ، بهمین راحتی .
اما مشکل کجاست ،
والا طبق همین حرف ها و مستندات در مورد این اپتوکوپلر پس باید یک سمتش از یک پایه به پایه دیگر با
اهمتری که رنجش رو تست دیوده راه بده اما به شخصه در خیلی از موارد بخصوص EL 817 من به نتیجه ای نرسیدم
بعضی ها هم می گن از روی اوهم می شه تشخیص داد که البته خودم هم از این روش استفاده می کنم (یعنی اون سمت دیودی
هنگامی که اوهم متر روی رنج اوهم هست یک عددی نشون می دهد) اما بازم دنبال یک روش دقیق تر بودم ،که این PDF رو
دیدم
در واقع در اینPDF ضمن معرفی همین روش ها یک مدار ساده هم برای تست اپتوکوپلر
وجود داره که بشخصه امتحان کردم و جواب هم گرفتم .
این هم تصویر مدارش
R1,R3,R4: 330Ω
R2: 1KΩ
D1: 1N4001 NP
ولی من دیود 1N4007 گذاشتم هیچ فرقی نمی کنه
Q1: 2N3904 NPN
اینجا هم تا دلتون بخواد می تونین از ترانزیستور های معادل استفاده کنید.
ولتاژ ورودی هم 9 ولته و LED ها هم همون معمولی های خودمون.
برای توضیحات بیشتر این فایل PDF بدرد بخور رو دانلود کنید
[hide]http://s2.picofile.com/file/8369382084/Understanding_and_testing_opto_isolators.pdf.html[/hide]
آخرین ویرایش: