آی پی امداد
abtahi

تست تریستور های صنعتی

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
سلام من تست انواع تریستورهای صنعتی را میخواهم:rolleyes:

با سلام :
دوست عزیز در صنعت الکترونیک تریستورها جایگاه و کاربردهای ویزه ای دارند دو نوع از انها بیشتر و متداول تر هستند .
اول تریستورهای با زمان تریگر سریعتر که در بازار به تریستورهای فرکانسی مشهور هستند .
دوم تریستورهای معمولی قدرت که با همین نام در بازار تجارت مشهورند.
در تست این قطعه اگر از روش های ساده تست تریستور استفاده شود نتیجه خوبی عاید نمی شود برای ضریب اطمینان بیشتر باید از تستر های اماده که قادر به اندازه گیری و نمایش و ذخیره تایم تریگر و زاویه اتش و ....شکل موج هستند باید بهره گیری کرد که توضیح در مورد این دستگاه ها باید از سرویس یوزرگاید همون دستگاه ها استفاده گردد ولی برای تست های معمولی اولا به تاپیکی که در همین مورد و در همین بخش اپلود شده مراجعه کنید :
scr تست : : http://www.irantk.ir/showthread.php?t=250

در ثانی جهت خالی نبودن عریضه و مزید بر اطلاعات تاپیک فوق باید عرض کنم که اگر شما از اصول کار تریستور اگاه باشید برای تست ابتدایی تریستور از شکل هایی که براتون اپلود میکنم کمک بگیرید .

1= روش روشن کردن تریستور در ولتاز مستقیم .با استفاده از یک مقاومت معمولی شما باید یک لحضه ولتاز حدود سه دهم ولت را نسبت بین پایه های آند و گیت برقرار کنید با وصل کردن و بعد از قطع کردن کلید باید تریستور در وضعیت روشن باقی بماند .

2= روش قطع کردن تریستور :
این تست به دو روش امکان پذیر هست که باید هر دو روش اعمال شود :
الف = برای یک لحظه کافیست که ولتاز مدار قطع شود و با دوباره وصل کردن ولتاز مدار (کلید در حالت قطع مانده ) تریستور نباید روشن شود (هدایت کند ) .
ب = برای یک لحظه ولتاز بین کاتد و آند صفر شود (اتصال کوتاه شود ) . باز هم با برگشتن به حالت نرمال تریستور باید خاموش باشد .
برای تعیین مقدار مقاومت فوق با در نظر گرفتن جریان عبوری از تریستور و مقدار ولتاز کار تریستور (ولتاز اعمالی p2p ) و با استفاده از قانون اهم محاسبه میشود R = V / I
[FONT=&quot]از مدار شکل 2 در مواقعی که ولتاز مصرفی دستگاهی خیلی مهم و دقیق نیاز هست استفاده میشود و عمل کرد ان چنین است که اگر به هر دلیلی ولتاز خروجی بیش از پنج ولت شود با توجه به دیود زنر پنج ولتی یک ولتاز به گیت تریستور اعمال شده و بلافاصله تریستور هدایت و فیوز مدار خواهد سوخت .
[/FONT]امیدوارم توضیحات مختصر مفید واقع شود .
با تشکر .
موفق باشید .
 

پیوست‌ها

  • 7 کیلوبایت بازدیدها: 687
  • 10.1 کیلوبایت بازدیدها: 679
آخرین ویرایش:

akbari_m

کاربر
2011-08-16
1
1
با تشکر از شما دوست گرامی
روش تست تریستورهای صنعتی با میگر چگونه است؟ اگر اطلاعاتی در این زمینه دارید لطفاً راهنمایی بفرمائید.
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: masterx

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با تشکر از شما دوست گرامی
روش تست تریستورهای صنعتی با میگر چگونه است؟ اگر اطلاعاتی در این زمینه دارید لطفاً راهنمایی بفرمائید.
با سلام :
عزیزم میگر { یک دستگاه منسوخ قدیمی } نیز یک نوع پیشرفته {تکمیلی } اهم متر های سابق با ولتاژ کاری بالاتر میباشد و معمولا میگر و اهم متر جهت تست تریستورهای صنعتی امکانات کافی ندارد فقط میتوانید از اتصال کامل و نشتی تریستور اطلاعاتی بدست اورید .
مختصرا برای اندسته از دوستان که با این دستگاه اشنایی ندارند :
میگر یک نوع دستگاه تستر هست که دارای ژنراتور ولتاژ بالاتر { تا 2000 ولت } AC , DC دارد و با اعمال ان ولتاژ به قطعه زیر تست و از افت ولتاژی که در قطعه حاصل میشود { معمولا از اصول اندازه گیری پل وتستون بهره میبرد } نتیجه را در عقربه های مدرج نشان میدهد .
برای تست تریستور پست های مفیدی در همین تاپیک موجود میباشند جستجو و مطالعه کنید .
موفق باشید .

 
بالا