- 2006-10-05
- 474
- 211
Samsung i900 Omnia
سامسونگ این بار تمامی رقیبان اعم از هوشمند و غیر هوشمند از نوکیا و آیفون گرفته تا HTC و سونی اریکسون را یک جا به مبارزه طلبیده است. چراکه این بار با دستگاهی روبرو هستیم که جستجو برای یافتن نمونه دیگری که تمامی امکانات آن را یک جا داشته باشد به هیچ نتیجه ای منتج نخواهد شد. موضوع بررسی این بار، پدیده ای ست به نام Samsung i900 Omnia . با ما همراه شوید.
گویا اشتهای سامسونگ در تولید محصولات رده تمام لمسی پایانی ندارد و پس از محصولات فوق العاده ای همچون F480، F490، F700 و Armani این بار پنجمین و طوفانی ترین عضو این خانواده با نام i900 Omnia پا به عرصه وجود نهاده است. دستگاهی که از لحاظ کثرت امکانات آن را حتی با بزرگترین بزرگان نیز نمی توان مقایسه کرد و نام آن نیز بر این نکته تاکید دارد چرا که Omnia واژه ای لاتین و به معنای همه و تمامی جهات ممکن می باشد.
ظاهر دستگاه بی شباهت به Apple iPhone نیست و استفاده از یک نوار نقره ای زیبا دورتادور گوشی به این شباهت کمک فراوانی کرده است. ابعاد دستگاه با وجود المان های حجیمی چون صفحه نمایش بسیار بزرگ، همچنان کاملا قابل قبول است در اینجا با ابعادی معادل 12.5×56.9×112 میلیمتر روبرو هستیم که در تمامی جهات با توجه به امکانات آن مناسب می باشد. ورن گوشی نیز کاملا به اندازه است چرا که 127 گرم برای دستگاهی با این سطح امکانات به هیچ عنوان سنگین محسوب نمی شود (کافی ست به وزن 140 گرمی نمونه ای چون Nokia N81 توجه کنید).
مطمئنا چشمگیر ترین المان موجود در i900 صفحه نمایش 3.2 اینچی آن است که بزرگترین نمونه ای ست که در این کلاس از سامسونگ به بازار عرضه شده است و یکی از نزدیک ترین نمونه ها از لحاظ ابعاد به صفحه نمایش 3.5 اینچی iPhone می باشد. در اینجا از رزولوشن 320×240 پیکسل استفاده شده است که با اینکه برای اجرای برنامه های فراوان منطبق با این رزولوشن عملکرد مناسبی را از خود نشان می دهد اما در قیاس با نمونه هایی که از رزولوشن VGA، (480×640) استفاده می کنند از لحاظ شفافیت تصویر حرف چندانی برای گفتن ندارد مثلا پیکسل های موجود در نمونه ای چون HTC Touch Diamond با صفحه نمایش 2.8 اینچی و رزولوشن VGA چیزی در حدود سه برابر بیشتر از Omnia می باشد. البته سایز بزرگ صفحه نمایش در اینجا در محیط های با نور عادی این موضوع را کاملا به فراموشی می سپارد. میزان رنگ های قابل نمایش در این صفحه، با اینکه رقم 256 هزار رنگ عنوان شده است اما عملا همانطور که قبلا هم در این رابطه بسیار سخن گفته ایم به 65 هزار رنگ محدود شده است عملکرد این صفحه نمایش در نور مستقیم خورشید با اینکه آنچنان بد نمی باشد اما هنوز در مقایسه با شاهکاری همچون iPhone بسیار عقب تر می باشد.
بر بالای صفحه نمایش و متمایل به ست راست دوربین دوم تماس های ویدئویی به همراه سنسور تنظیم نور صفحه نمایش دیده می شود و در بالاترین بخش گوشی نیز اسپیکر برقراری تماس در مرکز قرار دارد. در زیر صفحه نمایش گذشته از دو کلید همیشگی برقراری و رد تماس با یک دکمه تکی روبرو می شویم که از لحاظ کارکردی همان نمونه ایست که در i780 نمونه آن را دیده بودیم. از این دکمه می توان به دو صورت استفاده کرد یکی بعنوان جوی استیک نوری که با حرکت انگشت بروی آن نشانگر روی صفحه نمایش که اینک مشابه نشانگر موس می باشد به راحتی به طرفین حرکت می کند و دیگری مشابه یک کلید ساده که با حرکت انگشت در جهات مختلف ، تنها می توان یک آیکون جابجا گردید.
در سمت چپ گوشی گذشته از محل اتصال بند، پورت USB همیشگی سامسونگ دیده می شود که وظیفه برقراری کلیه اتصالات سیمی را به دستگاه بر عهده دارد و این خود یک نکته منفی مشهود محسوب می شود چرا که بعنوان مثال در هنگام شارژ دستگاه امکان استفاده از هدست وجود ندارد. در سمت راست گوشی نیز Rocker تغییر صدای دستگاه به همراه شاتر دوربین دیده می شود. در قسمت بالای دستگاه دکمه Power نسبتا کوچک و فرو رفته گوشی دیده می شود و در بخش پائینی نیز تنها المان مشهود میکروفون برقراری تماس می باشد.
یکی از جذابیت های اصلی دستگاه در پشت آن قرار دارد چرا که در این قسمت لنز دوربین 5 مگاپیکسلی گوشی به همراه فلش LED نسبتا بزرگ آن دیده می شود. که با توجه به سابقه سامسونگ در تولید دوربین های مناسب در این کلاس، انتظار مشاهده یک دوربین فوق العاده را از آن داریم. نشان سامسونگ به همراه فلشی جهت نمایش ضامن گشودن درب باتری از دیگر موارد مشهود در این قسمت می باشد.
کاور باتری کل قسمت پشت دستگاه را پوشش می دهد و با گشودن آن باتری 1440mAh گوشی پدیدار می شود که ظرفیت بسیار مناسب آن، کارکرد فوق العاده ای در حدود 500 ساعت در حالت Stand-by و 5 ساعت و پنجاه دقیقه در حالت مکالمه پدید آورده است و در Application پر مصرفی همچون GPS این باتری چیزی در حدود 4 ساعت و بیست دقیقه می تواند انرژی دستگاه را تامین کند. در یک استفاده نسبتا سنگین حداقل چهار روز می توان بروی این باتری حساب کرد. محل قرار گیری سیمکارت به همراه کارت حافظه Micro SD در دو شکاف جداگانه و در بخش پائینی این قسمت جای دارند که با اینکه ارتباط مستقیمی با باتری ندارند اما امکان خارج کردن این هردو بدون درآوردن باتری وجود ندارد و بنابراین Hot Swap از امکانات کارت حافظه محسوب نمی گردد.
اما بدون شک گذشته از ظاهر زیبا و امکانات سخت افزاری دستگاه، یکی از جذاب ترین مواردی که در i900 می توان به آن اشاره کرد، اینترفیس متفاوت در قالب سیستم عامل آشنای ویندوز موبایل 6.1 است، چرا که در اینجا گذشته از ساختار تکراری ویندوز، با ظاهری متفاوت با نام Touchwiz روبرو می شویم که مشابه Touch FLO 3D در HTC Touch Diamond سعی در روان سازی هر چه بیشتر رابط کاربری و تعدیل شیوه استفاده از دستگاه نموده و استفاده از دست را به طور کامل جایگزین قلم در نمونه های قدیمی کرده است. در صفحه Stand-by دو رابط کاربری را می توان به کار گرفت که یکی اینترفیس Touchwiz می باشد که پیش از این در نمونه تمام لمسی ولی غیر هوشمند F480 نیز دیده شده است و این بار برای قرار گرفتن در قالب یک PDA تغییرات اندکی در آن لحاظ گردیده است در اینجا با Panel ی متشکل از چندین Widget روبرو می شویم که این Widget ها در حقیقت میانبرهای آیکونی Application های پرکاربرد موجود در دستگاه هستند و هر کدام از آنها را می توان علاوه بر ستون سمت چپ، به دلخواه در هر قسمت از صفحه نمایش قرار داد.
از Widget های مهم موجود در این قسمت می توان به ساعت آنالوگ و دیجیتال به همراه ساعت جهانی، هشدار دهنده تاریخ تولد، مرورگر عکس، انتخاب گر پروفایل، پلیر موسیقی، رادیو FM به همراه Note اشاره کرد. دومین اینترفیسی که می توان برای صفحه Stand-by به کار بست Tabbed Home Screen نام دارد که در آن سه قسمت مشخص دیده می شود که در اولی با نام Home، علاوه بر یک ساعت بزرگ دیجیتال به همراه تاریخ، دسترسی مستقیمی به منوی پیام ها و ایمیل ها به همراه منوی اطلاعات تماس ها در نظر گرفته شده است. در قسمت دوم کنتاکت های بیشتر استفاده شده بصورت عکس دیده می شود و در قسمت سوم نیز مهمترین تنظیمات موجود در گوشی همانند تغییر در پروفایل، تنظیمات Wi-Fi و بلوتوث بهمراه تنظیم موس دیده می شود. از موارد مثبت قابل اشاره در این اینترفیس امکان دستیابی به Task Manager از تمامی منوها با فشردن و نگاه داشتن دکمه جانبی Main Menu می باشد.
علاوه بر این دو صفحه، قسمتی مشابه منوی اصلی گوشی های معمولی در این اینترفیس دیده می شود که در حقیقت محلی ست برای دسترسی مستقیم به تمامی Application های موجود در گوشی. از دیگر موارد جذاب در این اینترفیس قسمت های مشخصی همانند دفترچه تلفن و منوی اطلاعات تماس هاست که برای استفاده از دست کاملا تغییر یافته و بهینه شده اند هر دوی این قسمت ها همانند دیگر نمونه های مبتنی بر ویندوز موبایل 6.1 از نمونه های بدون محدودیت محسوب می شوند.
شماره گیری در PDA ها همواره از جذابیت های خاصی برخوردار است و قابلیت Smart Dialing به کاربر اجازه می دهد که بدون مراجعه به دفترچه تلفن و تنها با گرفتن چند شماره اول، کنتاکت مورد نظر را از میان تمامی حالت های ممکن عددی و حروفی جستجو نماید. از موارد جذاب دیگری که در گوشی دیده می شود امکان قطع صدای زنگ در هنگام دریافت تماس، تنها با برگرداندن گوشی می باشد که به لطف شتاب سنج داخلی دستگاه صورت می گیرد و نسبت به نمونه ای همچون HTC Diamond یک تغییر عمده کرده است چرا که در Diamond که اگر گوشی در هنگام تماس خود بروی صفحه نمایش برگردانده شده باشد دیگر این قابلیت کار نخواهد کرد ولی در Omnia با تغییر مرتب جایگاه گوشی و برگرداندن آن، دستگاه بین دو حالت Mute و زنگ خوردن سوئیچ می شود.
عملکرد صفحه نمایش در هنگام صحبت با دستگاه نیز در نوع خود جالب توجه است چرا که به محض برقراری ارتباط، برای لمس نشدن صفحه نمایش توسط صورت، صفحه نمایش بطور خودکار قفل شده و برای گشوده شدن مجدد آن می بایست بروی صفحه نمایش ضربه زد. در هر حال به نظر می رسد بهترین راه حل برای این ماجرا راه حلی ست که Apple iPhone با استفاده از حس گر تقارب به کار بسته است که با نزدیک شدن گوشی به صورت، خود به خود موجب قفل شدن صفحه نمایش شده و با دور کردن آن قفل صفحه نمایش بصورت خودکار باز می گردد.
عملکرد صفحه نمایش در هنگام صحبت با دستگاه نیز در نوع خود جالب توجه است چرا که به محض برقراری ارتباط، برای لمس نشدن صفحه نمایش توسط صورت، صفحه نمایش بطور خودکار قفل شده و برای گشوده شدن مجدد آن می بایست بروی صفحه نمایش ضربه زد. در هر حال به نظر می رسد بهترین راه حل برای این ماجرا راه حلی ست که Apple iPhone با استفاده از حس گر تقارب به کار بسته است که با نزدیک شدن گوشی به صورت، خود به خود موجب قفل شدن صفحه نمایش شده و با دور کردن آن قفل صفحه نمایش بصورت خودکار باز می گردد.
راه های ورود اطلاعات متنی به گوشی همانند قبل شامل نوشتن مستقیم بروی صفحه نمایش و استفاده از صفحه کلید های مختلف موجود در گوشی ست که گذشته از نمونه های معمولی چون صفحه کلید عددی عادی و صفحه کلید QWERTY امکان استفاده از صفحه کلید QW ER TY که هر دو حرف را بروی یک کلید ارائه داده و سایز بزرگتری را برای دستگاه فراهم کرده است، نیز وجود دارد. از نکات کاربردی و جذابی که در رابطه با صفحه کلید QWERTY گوشی وجود دارد امکان استفاده از آن به فرم افقی در تمامی محیط ها از جمله در هنگام SMS زدن است که بعلت سایز کاملا بزرگ صفحه نمایش به راحتی می توان از این صفحه کلید بدون استفاده از قلم استفاده کرد.
File Browser استفاده شده در گوشی نمونه استاندارد سیستم عامل ویندوز موبایل است و تغییر مشخصی را در آن نمی توان سراغ گرفت. نرم افزار مخصوص مرور عکس در دستگاه Media Album نام دارد و در آن عکس های موجود در گوشی به فرم ماتریسی به نمایش درآمده و با گشودن هر عکس امکان زوم کردن در تصویر و خروج از آن تنها با کشیدن دست رو به بالا و پائین امکان پذیر می باشد. چرخش اتوماتیک تصویر با حرکت گوشی در اینجا نیز دیده می شود.
Omnia در دو ورژن 8 و 16 گیگابایتی عرضه می شود و علاوه بر این همانطور که گفته شد از کارت حافظه Micro SD تا سقف 8 گیگابایت نیز پشیبانی می کند که در اولین برخورد آن را مناسب عاشقان موسیقی می کند.
پلیر بکار گرفته شده در گوشی گذشته از نمونه همیشگی این کلاس یعنی مدیا پلیر، Touch Player نام دارد که امکان مرتب کردن آهنگ ها براساس نام آلبوم، نام خواننده و نوع آهنگ فراهم کرده و علاوه بر این امکان پخش ویدئو نیز از امکانات این پلیر به شمار می رود. از موارد منفی موجود در این قسمت نبود اکولایزرهای پیش فرض در آن می باشد و تنها موارد تنظیمی در این قسمت شامل پخش تصادفی (Shuffle) و تکرار می باشد. فرمت های صوتی مورد پشتیبانی توسط این پلیر شامل MP3، WMA، OGG، AMR و خانواده AAC می باشد.
یکی از قابلیت های اصلی Omnia در قابلیت پخش ویدئوی آن توسط Touch Payer نهفته است چرا که Omnia اولین PDA مبتنی بر ویندوز موبایل است که عنوان DivX Certified را کسب کرده است بدین معنی که برای پخش فایل های با کیفیت DivX و XviD احتیاجی به نصب برنامه جانبی نبوده و پلیر موجود در گوشی این وظیفه را به خوبی انجام می دهد که این بیش از پیش به سبب وجود پردازنده بسیار قوی Marvell PXA312 با فرکانس 624 مگاهرتز به همراه حافظه 128 مگابایتی RAM و حافظه 256 مگابایتی NAND می باشد که از این لحاظ یکی از قویترین عناوین در این عرصه محسوب می شود. رادیوی FM با پشتیبانی از RDS از دیگر موارد موجود در این قسمت است.
عکاسی برای دستگاهی با یک دوربین 5 مگاپیکسلی مطمئنا یکی از اصلی ترین قابلیت های آن به شمار می رود. در اینجا با یک نمونه که از لحاظ ظاهری ساده محسوب می شود و در ساختار آن به جز یک فلش تکی LED هیچ چیز دیگری به چشم نمی خورد روبرو هستیم. در منوی عکاسی با دو ردیف تنظیمات در دو ستون طرفین صفحه نمایش روبرو هستیم که از آن میان می توان به مواردی همچون چندین حالت مختلف عکاسی، تنظیمات نور و روشنائی، حالت ماکرو، تایمر سرخود، افکت های رنگی، تنظیمات ISO و فناوری تشخیص چهره و لبخند اشاره کرد که در دو مورد اخیر با فشردن دکمه شاتر، عکاسی به صورت بلافاصله صورت نمی گیرد و دستگاه برای یافتن صورت ها و لبخندهای موجود در تصویر و اعمال فوکوس بروی آنها کمی به زمان عکاسی می افزاید.
امکان اعمال خطوط عکاسی بروی تصویر به همراه قابلیت Wide Dynamic Range و افزودن اطلاعات مکانی از طریق Geo-Tagging از دیگر مواردی ست که در این دوربین می توان اشاره کرد. کیفیت عکس های گرفته شده توسط این دوربین، همانند دیگر نمونه های سامسونگ در این کلاس در حد بسیار بالایی است و شاید برای اولین بار در میان PDA ها باشد که با یک نمونه بسیار مناسب روبرو هستیم که هم در نمایش رنگ ها و هم در میزان نویز در تصویر یک دوربین بسیار خوب محسوب می شود. این دوربین در رده فیلمبرداری نیز حرفهای فراوانی برای گفتن دارد در اینجا امکان انتخاب از میان دو رزولوشن و سرعت برای کاربر فراهم شده است که شامل رزولوشن VGA با 15 فریم در ثانیه و رزولوشن QVGA با 30 فریم در ثانیه می باشد که از این لحاظ نیز یک نمونه منحصر به فرد می باشد. خروجی TV از دیگر امکانات این بخش محسوب می شود.
قابلیتهای ارتباطی یکی از مهمترین مواردی ست که همواره در کلاس PDA ها از اصلی ترین خصوصیات آنها محسوب می شود. در اینجا برای ارتباطات تلفنی از چهار فرکانس GSM به همراه سه فرکانس HSDPA استفاده شده است و ارتباطات پر سرعت تحت شبکه نیز از طریق GPRS، EDGE و البته 3G تا سرعت 7.2Mbps تامین می شود. بلوتوث نسخه 2.0 با پشتیبانی از پروفایل A2DP به همراه Wi-Fi از دیگر راه های ارتباطی دستگاه محسوب می شوند. برای برقراری ارتباط با کامپیوتر نیز همانطور که گفته شد از پورت USB 2.0 استفاده می شود که با انتخاب حالت Mass Storage تنها یکی از موارد حافظه 8 یا 16 گیگابایتی یا کارت حافظه نمایش داده می شود و امکان نمایش هر دو بخش با هم وجود ندارد.
از دیگر موارد منفی در این قسمت لزوم انتخاب قبلی نوع اتصال (از میان ActiveSync و یا Mass Storage) می باشد چرا که با اتصال دستگاه به کامپیوتر گزینه های انتخاب پیش روی کاربر قرار نمی گیرد. سرعت انتقال اطلاعات از کامپیوتر به دستگاه در حالت Mass Storage رقمی در حدود 3.9MB/s می باشد و در هنگام انتقال اطلاعات از گوشی به کامپیوتر نیز به سرعتی نزدیک به 5.2MB/s دست می یابیم.
GPS کم کم به جزئی جدا نشدنی از گوشی های هوشمند و PDA ها تبدیل شده است در اینجا با نمونه ای روبرو هستیم که نوع چیپ ست به کار رفته در آن هنوز مشخص نمی باشد. امکان دانلود اطلاعات ماهواره از طریق Wi-Fi و شبکه های پرسرعت که اختصارا A-GPS نام دارد دراینجا نیز دیده می شود. نرم افزار پیش فرض موجود در دستگاه Google Mapsمی باشد و امکان نصب برنامه های حرفه ای تر این کلاس نیز برای آن در نظر گرفته شده است. عملیات اتصال به ماهواره در حال حرکت نیز به خوبی و راحتی انجام می گیرد و صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت دستگاه عملکرد مناسبی را برای آن فراهم آورده است.
از دیگر Application های کاربردی موجود در Omnia می توان به مرورگر اینترنت Opera 9.5 اشاره کرد که عملکرد مناسبی را در گشودن صفحات پیچیده ارائه می دهد و تنها مرورگر دیگری که از لحاظ کارکرد می تواند هم ردیف آن قلمداد گردد مرورگر Safari از Apple می باشد که در مواردی همچون پشتیبانی از فلش و عملیات Copy/Paste هنوز راه درازی تا Opera در پیش دارد.
Samsung i900 Omnia دستگاه فوق العاده ایست که با اینکه در کلاس PDA ها جای دارد اما قابلیت های فراوان صوتی و تصویری به همراه حافظه بسیار بالایی که برای آن در نظر گرفته شده است آن را هم ردیف برترین های کلاس مولتی مدیائی قرار می دهد. از نمایش این محصول فوق العاده مدت کوتاهی می گذرد و زمان ارائه آن به بازارهای جهانی حداکثر تا ماه آینده می باشد و احتمالا تا پایان تابستان شاهد حضور این محصول زیبا در بازارهای داخلی نیز خواهیم بود.